Een fantastisch jaar beleven? Doe een bestuursjaar bij Comenius!

Wat leuk dat je interesse hebt in een bestuursjaar bij Comenius! Op deze pagina kan je alle informatie vinden die je nodig hebt. We geven antwoord op FAQ’s als: wat is een bestuursjaar? En wat heb je er nou eigenlijk aan? Op de pagina staan verschillende klikbare linkjes. Dus kijk gerust even rond! Mocht je toch nog vragen hebben, app, mail of bel ons of kom gerust even langs in de bestuurskamer!

Wat is een bestuursjaar?
In een bestuursjaar ben je verantwoordelijk voor het besturen van Studievereniging Comenius! Een hele verantwoordelijkheid, maar je doet het niet alleen. Samen met vier andere bestuursleden en een heleboel commissies zorg je ervoor dat de vereniging draaiende blijft. Dit doe je door je eigen functiegerelateerde taken uit te voeren en te vergaderen, maar ook door aanwezig te zijn bij zo veel mogelijk activiteiten en samen met de commissies te zorgen dat dit in zo goed mogelijke banen wordt geleid. Naast dat een bestuursjaar heel erg leerzaam is, is het vooral heel erg leuk! Je maakt nieuwe herinneringen en een heleboel nieuwe vrienden.

Wat zijn de verschillende functies?
In het bestuur van Comenius kan je kiezen uit vijf functies: voorzitter, secretaris, penningmeester, commissaris onderwijs en commissaris sociaal. Stuk voor stuk hele verschillende en afwisselende functies. Klik hier voor meer informatie per functie om te ontdekken welke functie het beste bij jou past!

Hoe veel tijd ben je kwijt aan een bestuursjaar?
Een bestuursjaar kost wel wat tijd. Maar als je alles goed inplant, is het heel erg goed te doen! Houd er wel rekening mee dat je wat studievertraging op loopt, maar er is zeker nog wel tijd voor wat studeren naast het bestuursjaar. Daarnaast is er ook nog tijd over voor andere vrienden en een bijbaantje. Maar je zal merken dat het bestuursleven vaak toch prioriteit heeft. Niet alleen omdat het gewoon veel tijd kost, maar ook omdat het zo leuk is.

Wat heb je aan een bestuursjaar?
Naast dat het een ontzettend leuke ervaring is die je nooit meer gaat vergeten en een bestuursjaar leuk op de CV staat, leer je ook nog iets van een bestuursjaar! Klik hier voor onze Wall of Fame, waar huidige bestuursleden vertellen wat ze aan hun bestuursjaar hebben of hebben gehad. Ook staan er filmpjes van oud-bestuursleden op deze pagina. Ook zij vertellen welke skills uit hun bestuursjaar ze nog steeds gebruiken in hun dagelijks leven!

Meer weten?
Voor vragen over de specifieke functies, mail ons!
Voorzitter: voorzitter@comenius-uva.nl
Secretaris: secretaris@comenius-uva.nl
Penningmeester: penningmeester@comenius-uva.nl
Commissaris onderwijs: commissarisonderwijs@comenius-uva.nl
Commissaris sociaal: commissarissociaal@comenius-uva.nl

Je kunt ook mailen naar onze algemene mail: info@comenius-uva.nl

Je kunt ons bellen op: 06-55409587

Je kunt ook altijd langs komen in onze bestuurskamer: B1.05

Volg ons voor meer informatie ook op Facebook (Studievereniging Comenius) en Instagram (@studieverenigingcomenius)!

Enthousiast geworden?
Stuur dan je CV, je motivatiebrief en de uitslag van de teamrollentest in een Word-document (klik hier) naar sollicitatie@comenius-uva.nl!

Je motivatiebrief moet de volgende elementen bevatten:
– Een top 5 van alle functies, waarbij je bij de eerste twee toelicht waarom je deze functies graag zou willen vervullen.

– Wat is je motivatie om een bestuursjaar te gaan doen bij Comenius?
– Waarom ben je geschikt voor een bestuursjaar en voor de functies van jouw voorkeur?
– Hoe zie jij jezelf binnen een team? Wat zie je als jouw rol? Komt dat overeen met wat er uit de teamrollentest kwam?