Confidentieel Contactpersoon

De Confidentieel Contactpersoon
– Wat is dat precies?

Het 25e bestuur van Studievereniging Comenius introduceerde het confidentieel contactpersoon (CCP). De functie hiervan is om leden een luisterend oor aan te bieden wanneer zij deze nodig hebben. De confidentieel contactpersoon staat jou te woord wanneer jij je in een lastige situatie bevindt, klachten hebt of je binnen de vereniging niet op je gemak voelt. Deze informatie zal op vertrouwelijke wijze behandeld worden. Dit houdt in dat de informatie niet met derden gedeeld wordt, tenzij jij daar zelf toestemming voor geeft. De confidentieel contactpersoon is geen gecertificeerd psycholoog of andere vorm van officieel vertrouwenspersoon, maar dient er alleen toe jou te woord te staan bij al jouw problemen en je waar nodig door te sturen naar externe instanties die jou verder kunnen helpen. Daarnaast is de confidentieel contactpersoon altijd aanspreekbaar tijdens evenementen, je mag deze persoon ten alle tijden benaderen als jij je onveilig voelt op een van onze activiteiten of borrels.

Dit jaar vervult Zuzanna Rej de rol van intern confidentieel contactpersoon. De reden dat onze voorkeur in het bestuur uitging naar Zuzanna is omdat zij altijd toegankelijk is, goed kan luisteren en ze empathisch is.

Wil jij je verhaal liever doen bij iemand die niet verbonden is aan Studievereniging Comenius? Daarvoor hebben wij ook een extern confidentieel contactpersoon. De rol van extern confidentieel contactpersoon wordt dit jaar vervuld door Marie de Koning van Studievereniging Sarphati. Onze voorkeur ging uit naar Marie omdat ze Nederlandstalig is wat ons fijn leek aangezien onze leden veelal Nederlands zijn. Daarnaast heeft Marie een open houding en is ze makkelijk om mee te praten. 


Hoi lieve leden!

Zoals jullie misschien al hebben gezien ben ik Zuzanna Rej, dit jaar de commissaris onderwijs binnen de vereniging. Naast mijn functie als commissaris onderwijs ben ik dit jaar ook de intern confidentieel contactpersoon. Dit houdt in dat jullie altijd contact met mij mogen opnemen als jullie behoefte hebben aan een luisterend oor, een melding willen maken van onprettige situaties tijdens onze activiteiten of een vraag hebben over de studie. Jullie kunnen altijd langs komen op de bestuurskamer of mij een e-mail sturen op internconfidentieelcontactpersoon@comenius-uva.nl

 

 

 

 

De Confidentieel Contactpersoon kan jou doorverwijzen naar verschillende organisaties binnen de UvA die met jou vraag of probleem aan de slag kunnen:

  • Studieadviseurs
  • Studentenpsycholoog
  • Studentendecaan

zie ook onze handige links  🡲

 

Inloopspreekuur van de studieadviseurs
Als jouw vraag gaat over studiemogelijkheden of je studievoortgang kun je een afspraak maken met een studieadviseur. Voor meer informatie en/of een afspraak maken vindt je onderaan deze pagina de link.
Voor korte vragen kun je de studieadviseurs telefonisch bereiken op donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur op telefoonnummer 020 – 525 1338.

Hoi lieve Comenianen!

Ik ben Marie en ik ben dit jaar de voorzitter van Sarphati. Ik ben 20 jaar oud en kom uit Amstelveen. Ik ben dit jaar de externe vertrouwenspersoon van Comenius! Ik vind het heel belangrijk om te zorgen voor een goed welzijn van alle studenten, dus ik hoop dit te bereiken voor jullie als vertrouwenspersoon. Als je ergens mee zit of gewoon ergens over wil kletsen, ben ik altijd bereikbaar op externccp.comenius@gmail.com

 

 

Foto

 

 

 

 

Handige links

Studieadviseurs – Comenius website

Studieadviseurs – UvA website

Studentenpsycholoog – UvA website

Studentendecaan – UvA website