Confidentieel Contactpersoon

 

 


Hi iedereen!

Mijn naam is Vera en dit studiejaar vervul ik de rol van Confidentieel Contactpersoon binnen Comenius. Dit houdt in dat je altijd bij mij terecht kan voor (anonieme) vragen en klachten. Dit kan over je studie gaan, maar ook over privé situaties of omdat jij je onveilig voelde op een van onze activiteiten of borrels. Je mag mij altijd mailen op mijn functiemailadres of mij aanspreken op activiteiten/ in de bestuurskamer. Hopelijk kan ik jou verder helpen door een luisterend oor te bieden!

 

De Confidentieel Contactpersoon kan jou doorverwijzen naar verschillende organisaties binnen de UvA die met jou vraag of probleem aan de slag kunnen:

  • Studieadviseurs
  • Studentenpsycholoog
  • Studentendecaan

zie ook handige links onderaan de pagina.

 

Inloopspreekuur van de studieadviseurs
Als jouw vraag gaat over studiemogelijkheden of je studievoortgang kun je een afspraak maken met een studieadviseur. Voor meer informatie en/of een afspraak maken vindt je onderaan deze pagina de link.
Voor korte vragen kun je de studieadviseurs telefonisch bereiken op donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur op telefoonnummer 020 – 525 1338.

 

Handige links

Studieadviseurs – Comenius website

Studieadviseurs – UvA website

Studentenpsycholoog – UvA website

Studentendecaan – UvA website

 

De confidentieel contactpersoon

Het 25e bestuur van Studievereniging Comenius introduceerde vorig jaar de confidentieel contactpersoon. De functie hiervan is om leden een luisterend oor aan te bieden wanneer zij deze nodig hebben. De confidentieel contactpersoon staat jou te woord wanneer jij je in een lastige situatie bevindt, klachten hebt of je binnen de vereniging niet op je gemak voelt. Deze informatie zal op vertrouwelijke wijze behandeld worden. Dit houdt in dat de informatie niet met derden gedeeld wordt, tenzij jij daar zelf toestemming voor geeft. De confidentieel contactpersoon is geen gecertificeerd psycholoog of andere vorm van officieel vertrouwenspersoon, maar dient er alleen toe jou te woord te staan bij al jouw problemen en je wanneer nodig door te sturen naar externe instanties die jou verder kunnen helpen. Daarnaast is de confidentieel contactpersoon aanspreekbaar tijdens evenementen, je mag deze persoon ten alle tijden benaderen als jij je onveilig voelt op een van onze activiteiten of borrels.

Dit jaar zal de rol van confidentieel contactpersoon vervuld worden door Vera Huttenga. Vera is de secretaris van Comenius. Je kunt haar bereiken via haar email adres: secretaris@comenius-uva.nl

Wil jij je verhaal liever doen bij iemand die niet verbonden is aan Studievereniging Comenius? Op het moment zijn wij nog op zoek naar een extern confidentieel contactpersoon, deze wordt zo snel mogelijk ingesteld zodat jij je verhaal kan doen bij iemand waarbij jij je fijn voelt.