Confidentieel Contactpersoon

De Confidentieel Contactpersoon
– Wat is dat precies?

Het 25e bestuur van Studievereniging Comenius introduceerde vorig jaar de confidentieel contactpersoon (CCP). De functie hiervan is om leden een luisterend oor aan te bieden wanneer zij deze nodig hebben. De confidentieel contactpersoon staat jou te woord wanneer jij je in een lastige situatie bevindt, klachten hebt of je binnen de vereniging niet op je gemak voelt. Deze informatie zal op vertrouwelijke wijze behandeld worden. Dit houdt in dat de informatie niet met derden gedeeld wordt, tenzij jij daar zelf toestemming voor geeft. De confidentieel contactpersoon is geen gecertificeerd psycholoog of andere vorm van officieel vertrouwenspersoon, maar dient er alleen toe jou te woord te staan bij al jouw problemen en je waar nodig door te sturen naar externe instanties die jou verder kunnen helpen. Daarnaast is de confidentieel contactpersoon altijd aanspreekbaar tijdens evenementen, je mag deze persoon ten alle tijden benaderen als jij je onveilig voelt op een van onze activiteiten of borrels.

Dit jaar vervult Vera Huttenga de rol van intern confidentieel contactpersoon. Wij zien Vera als een zachtaardig, open persoon waarbij je altijd je hart kan luchten. Wij zijn ervan overtuigd dat zij onze leden passend te woord kan staan wanneer dit nodig is.

Wil jij je verhaal liever doen bij iemand die niet verbonden is aan Studievereniging Comenius? Daarvoor hebben wij ook een extern confidentieel contactpersoon. De rol van extern confidentieel contactpersoon wordt dit jaar vervuld door Willemijn Stevens van Studievereniging Machiavelli. Wij zien Willemijn als een ontzettend open persoon die altijd tijd heeft voor een praatje en zijn ervan overtuigd dat ze onze leden waar nodig te woord kan staan. 


Hi iedereen!

Mijn naam is Vera en dit studiejaar vervul ik de rol van intern confidentieel contactpersoon binnen Comenius. Dit houdt in dat je altijd bij mij terecht kan voor (anonieme) vragen en klachten. Dit kan over je studie gaan, maar ook over privé situaties of omdat jij je onveilig voelde op een van onze activiteiten of borrels.

Een beetje over mij: ik ben een echte foodie, zing graag mee met allerlei (vooral slechte) muziek en vind het heerlijk om zo nu en dan naar de sauna te gaan.

Je mag mij altijd mailen op mijn intern CCP mailadres of mij aanspreken op activiteiten/ in de bestuurskamer. Hopelijk kan ik jou verder helpen!

 

 

De Confidentieel Contactpersoon kan jou doorverwijzen naar verschillende organisaties binnen de UvA die met jou vraag of probleem aan de slag kunnen:

  • Studieadviseurs
  • Studentenpsycholoog
  • Studentendecaan

zie ook onze handige links  🡲

 

Inloopspreekuur van de studieadviseurs
Als jouw vraag gaat over studiemogelijkheden of je studievoortgang kun je een afspraak maken met een studieadviseur. Voor meer informatie en/of een afspraak maken vindt je onderaan deze pagina de link.
Voor korte vragen kun je de studieadviseurs telefonisch bereiken op donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur op telefoonnummer 020 – 525 1338.

Lieve Comenianen,

Mijn naam is Willemijn en ik ben vereerd om dit jaar de externe confidentieel contactpersoon te mogen zijn. Dit houdt in dat je mij altijd kan benaderen als er problemen zijn die je liever niet met de CCP van Comenius wil bespreken. Je kan mij bereiken via mijn extern CCP mailadres.

Een beetje over mij: ik ben de penningmeester van Machiavelli’s bestuur, ik speel graag piano en ik kan een lekkere cocktail maken.

Ik kijk ontzettend uit naar dit (bestuurs)jaar en de mogelijkheid om Comenius beter te leren kennen!

 

 

Handige links

Studieadviseurs – Comenius website

Studieadviseurs – UvA website

Studentenpsycholoog – UvA website

Studentendecaan – UvA website