Confidentieel Contactpersoon


De Confidentieel Contactpersoon kan jou doorverwijzen naar verschillende organisaties binnen de UvA die met jou vraag of probleem aan de slag kunnen:

  • Studieadviseurs
  • Studentenpsycholoog
  • Studentendecaan

zie ook handige links onderaan de pagina.

Inloopspreekuur van de studieadviseurs
Als jouw vraag gaat over studiemogelijkheden of je studievoortgang kun je een afspraak maken met een studieadviseur. 
Voor korte vragen kun je de studieadviseurs telefonisch bereiken op donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur op telefoonnummer 020 – 525 1338.

De confidentieel contactpersoon

Het 25e bestuur van Studievereniging Comenius introduceert dit jaar het confidentieel contactpersoon. De functie hiervan is om leden een luisterend oor aan te bieden wanneer zij deze nodig hebben. De confidentieel contactpersoon staat jou te woord wanneer jij je in een lastige situatie bevindt, klachten hebt of je binnen de vereniging niet op je gemak voelt. Deze informatie zal op vertrouwelijke wijze behandeld worden. Dit houdt in dat de informatie niet met derden gedeeld wordt, tenzij jij daar zelf toestemming voor geeft. De confidentieel contactpersoon is geen gecertificeerd psycholoog of andere vorm van officieel vertrouwenspersoon, maar dient er alleen toe jou te woord te staan bij al jouw problemen en je wanneer nodig door te sturen naar externe instanties die jou verder kunnen helpen. Daarnaast is de confidentieel contactpersoon aanspreekbaar tijdens evenementen, je mag deze persoon ten alle tijden benaderen als jij je onveilig voelt op een van onze activiteiten.

Dit jaar zal de rol van confidentieel contactpersoon vervuld worden door Eva van Leeuwen. Eva is de voorzitter van Comenius. Je kunt haar bereiken via haar email adres: voorzitter@comenius-uva.nl.

 

Wil jij je verhaal liever doen bij iemand die niet verbonden is aan Studievereniging Comenius? Dan hebben wij ook een externe contactpersoon die je kunt benaderen. Veronique is van een studievereniging Kwakiutl en is ook confidentieel contactpersoon. Je kunt haar bereiken via haar email adres: voorzitter@kwakiutl.nl


Handige links

Studieadviseurs – Comenius website

Studieadviseurs – UvA website

Studentenpsycholoog – UvA website

Studentendecaan – UvA website