Confidentieel Contactpersoon

De Confidentieel Contactpersoon
– Wat is dat precies?

Het 25e bestuur van Studievereniging Comenius introduceerde het confidentieel contactpersoon (CCP). De functie hiervan is om leden een luisterend oor aan te bieden wanneer zij deze nodig hebben. De confidentieel contactpersoon staat jou te woord wanneer jij je in een lastige situatie bevindt, klachten hebt of je binnen de vereniging niet op je gemak voelt. Deze informatie zal op vertrouwelijke wijze behandeld worden. Dit houdt in dat de informatie niet met derden gedeeld wordt, tenzij jij daar zelf toestemming voor geeft. De confidentieel contactpersoon is geen gecertificeerd psycholoog of andere vorm van officieel vertrouwenspersoon, maar dient er alleen toe jou te woord te staan bij al jouw problemen en je waar nodig door te sturen naar externe instanties die jou verder kunnen helpen. Daarnaast is de confidentieel contactpersoon altijd aanspreekbaar tijdens evenementen, je mag deze persoon ten alle tijden benaderen als jij je onveilig voelt op een van onze activiteiten of borrels.

Dit jaar vervult Isa Dekker de rol van intern confidentieel contactpersoon. De reden dat onze voorkeur in het bestuur uitging naar Isa, is omdat zij toegankelijk is, goed kan luisteren en ze empathisch is.

Wil jij je verhaal liever doen bij iemand die niet verbonden is aan Studievereniging Comenius? Daarvoor hebben wij ook een extern confidentieel contactpersoon. De rol van extern confidentieel contactpersoon wordt dit jaar vervuld door Rosa Kuin van Studievereniging Pegasus. Onze voorkeur ging uit naar Rosa omdat ze allereerst Nederlandstalig is wat ons fijn leek aangezien onze leden veelal Nederlands zijn. Daarnaast heeft Rosa een open houding en is
ze makkelijk om mee te praten. Ook is Rosa zelf Confidentieel Contactpersoon bij haar eigen
vereniging.  


Hi iedereen!

Mijn naam is Isa en dit studiejaar vervul ik de rol van intern confidentieel contactpersoon binnen Comenius. Dit houdt in dat je altijd bij mij terecht kan voor (anonieme) vragen en klachten. Dit kan over je studie gaan, maar ook over privé situaties of omdat jij je onveilig voelde op een van onze activiteiten of borrels.

Je mag mij altijd mailen op mijn intern CCP mailadres of mij aanspreken op activiteiten/ in de bestuurskamer. Hopelijk kan ik jou verder helpen!

 

 

De Confidentieel Contactpersoon kan jou doorverwijzen naar verschillende organisaties binnen de UvA die met jou vraag of probleem aan de slag kunnen:

  • Studieadviseurs
  • Studentenpsycholoog
  • Studentendecaan

zie ook onze handige links  🡲

 

Inloopspreekuur van de studieadviseurs
Als jouw vraag gaat over studiemogelijkheden of je studievoortgang kun je een afspraak maken met een studieadviseur. Voor meer informatie en/of een afspraak maken vindt je onderaan deze pagina de link.
Voor korte vragen kun je de studieadviseurs telefonisch bereiken op donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur op telefoonnummer 020 – 525 1338.

Hee lieve leden van comenius.

Mijn naam is Rosa en ik ben dit jaar binnen Comenius jullie extern confidentieel contact persoon. Dat betekent dat ik van een andere vereniging ben, namelijk het geweldige Pegasus, met de functie Commissaris Promotie. Ik ben 20 jaar en ik zit in mijn derde jaar van de studie Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen. Bij Pegasus ben ik ook het confidentieel contactpersoon dus dat betekent dat ik ook een aantal cursussen zal volgen dit jaar. Ik zie mezelf als een goede CCP aangezien ik goed kan luisteren, relativeren, geruststellen en als ik het zelf mag zeggen ook lief ben. Je kan mij bereiken via mijn extern CCP mailadres.

Ik kijk ontzettend uit naar dit (bestuurs)jaar en de mogelijkheid om Comenius beter te leren kennen!

Handige links

Studieadviseurs – Comenius website

Studieadviseurs – UvA website

Studentenpsycholoog – UvA website

Studentendecaan – UvA website