Activiteiten 2021-2022

 

Om al onze leden op de hoogte te houden van de symposia, reizen en andere leuke activiteiten die wij organiseren, sturen wij elke week onze nieuwsbrief naar alle leden en andere geïnteresseerden. Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen? Dan kun je je hier inschrijven!

 

Alumni activiteiten

Op maandag 18 januari 2021 hebben wij onze eerste alumniactiviteit georganiseerd! Er zal nu elk jaar een alumniactiviteit georganiseerd worden om onze alumni iets speciaals aan te bieden. Alle informatie over de activiteiten speciaal voor alumnileden van Comenius vind je hier!

 

Ervaringsdeskundige aan het woord –  14 december
Lezing door Stichting Wij zijn BROER!

Lieve Comenianen,

Op 14 december zal dan toch echt de EduCo activiteit gaan plaatsvinden! Van 19:00 tot ongeveer 20:00 uur zal er via Zoom een lezing worden gegeven door Stichting Wij zijn BROER!. Hierbij verteld Mike van der Velde over de stichting en de behandeling van jongeren met gedrags- en verslavingsproblematiek. Na afloop is er nog tijd om vragen te stellen. Wij kijken er erg naar uit, dus meld je snel aan! De aanmeldingen openen 26 november om 12:00.

Wat? Ervaringsdeskundige aan het woord door Stichting Wij zijn BROER!
Waar? Zoom
Wanneer? 14 december van 19:00 tot ongeveer 20:00
Kosten? leden: €1, niet-leden: €3

Klik hier om je aan te melden!

 

Online congres – 1 december
Hoogbegaafdheid onder Kinderen en Jongeren

Lieve leden,

Het is alweer bijna tijd voor ons jaarlijkse congres! Het beloofd een interessant congres te worden, met als onderwerp deze keer ‘hoogbegaafdheid onder kinderen en jongeren’. Het congres vindt online plaats op woensdag 1 december van 17:00-21:15 uur. We hebben een divers programma samengesteld voor dit mooie evenement met wetenschappelijke sprekers, maar ook workshops over autisme en hoogbegaafdheid en hoogbegaafdheid in het onderwijs. Iedereen is welkom bij dit congres, aanmelden kan vanaf 10 november! De aanmeldingen sluiten 29 november om 12:00.

Wat? Congres ‘Hoogbegaafdheid onder kinderen en jongeren’
Wanneer? Woensdag 1 december van 17:00 tot 21:15 uur
Waar? Online via ZOOM
Kosten? €3,00 voor leden, €5,00 voor niet-leden
Wat je krijgt? een divers programma met verschillende sprekers, goodiebag, een workshop & 1 colloquiumpunt!

 

DoMiBo – 25 november

Lieve leden,

Vanwege de huidige maatregelen kunnen we helaas niet meer borrelen zoals we graag willen. Maar dat betekent niet dat we stoppen! We gaan aankomende donderdag gewoon lekker borrelen, maar dan in 2 tijdslots, van 16:00-18:00 en van 18:00-20:00. Hiervoor kan je je vanaf maandag 22 oktober 18:00 aanmelden! De BoCo is al ontzettend hard aan het brainstormen over wat voor leuke dingen we kunnen doen tijdens deze DoMiBo, dus zorg ervoor dat je er bij bent, want VOL=VOL. Voor deelname aan de borrel betaal je €2,50, hiervoor krijg je een lekker drankje aan het begin van de avond. Hopelijk tot donderdag!

PS: Vergeet je QR-code niet!

Wat? Borrelen!
Wanneer? Donderdag 25 november, 16:00-18:00 of 18:00 tot 20:00
Waar? Biblos Amsterdam
Kosten? €2,50 (zowel leden als niet leden)

 

Rollerskaten – 24 november

Lieve leden,

Op 24 november organiseren wij een heuse rollerskate avond bij Roller Planet! Naast het proberen te bewegen op wielen zullen jullie ook kunnen genieten van een drankje en wat bittergarnituur. Eigen rollerskates meenemen hoeft niet, maar het mag zeker!
LET OP! Een geldige corona QR-code is nodig voor deze activiteit. Meld je snel aan want vol = vol! Aanmelden kan vanaf 12 november.

Wat? Rollerskaten
Wanneer? Woensdag 24 november van 18:30 tot 21:00 uur
Waar? Roller Planet Amsterdam
Kosten? €7,50 voor leden, €9,50 voor niet-leden

 

Familieavond – 1 november

Lieve (nieuwe) leden!

Inmiddels zijn de eerste collegeweken achter de rug en binnenkort komt er een familieavond! Vinden jouw ouders, brusjes, ooms, tantes, vrienden of vriendinnen het leuk te zien waar je zo veel uren in de week doorbrengt? Op maandag 1 november kan je ze meenemen naar de familieavond! Op deze avond zullen er drie mini-colleges worden gegeven. Er zal een college worden gegeven over het doen van onderzoek gevolgd door een college over Pedagogische Wetenschappen of een college over Onderwijswetenschappen en de Universitaire PABO. De avond duurt van 19:00 tot +/-21:00 uur. Aanmelden kan vanaf 11 oktober! 

Wat? Familieavond
(Let op: dit is geen voorlichtingsavond!)
Waar? Roeterseilandcomplex
Wanneer? 1 november 19:00 tot +/-21:00 uur
Kosten? gratis!

 

Symposium KOPPzorgen – 6 oktober

Lieve Comenianen,

Op 6 oktober organiseren wij, de Symposiumcommissie, ons eerste symposium van dit studiejaar, “KOPPzorgen”. Tijdens het symposium gaan we van wetenschappelijke spreker Esther Mesman en praktijkspreker Petrina Haak horen over hun kennis en ervaringen met een zeer kwetsbare groep kinderen, KOPP-kinderen, oftewel kinderen van ouders met psychische problemen. Aanmelden kan vanaf 27 september!

 

Cometius introductieweekend – 1 & 2 oktober

Lieve nieuwe Comenianen,
De IntroCo heeft keihard gewerkt om een fantastisch introductieweekend neer te zetten. Laat je meenemen op deze reis door Amsterdam om elkaar en de vereniging beter te leren kennen! Aanmelden kan vanaf 7 september 12:00, VOL = VOL!!

Wat? Cometius Introductieweekend
Waar? Verschillende locaties in Amsterdam
Wanneer? 1 & 2 oktober
Kosten? €29,-

 

TEDuco – 20 september

Beste Comenianen,

De EduCo organiseert op de avond van maandag 20 september het eerste educatieve evenement van het nieuwe collegejaar! Lijkt het jou leuk om onder het genot van een biertje, wijntje of frisje naar een leerzame lezing te luisteren in onze oude vertrouwde biblos? Dan is dit het evenement voor jou! Jullie zijn vanaf 18.45 welkom en de activiteit begint om 19.00, zorg dat je er dan dus echt bent. Er is beperkt plek, dus meld je snel aan!

Wat? TEDuco TEDtalk
Waar? Biblos (op leidseplein)
Wanneer? maandag 20 september vanaf 18.45
Hoeveel? €2,- voor leden, €4,- voor niet-leden

 

ALV borrel – 16 september

Lieve leden,

Hopelijk hebben jullie al een beetje bij kunnen komen van de start van het collegejaar, want wij hopen veel energieke leden te kunnen verwelkomen op onze eerste borrel van het jaar! De borrel zal starten na afloop van de Algemene Leden Vergadering, waar het huidig bestuurd gedechargeerd zal worden en het kandidaatsbestuur officieel gechargeerd zal worden. Reden voor een toast dus! We verwelkomen jullie graag om 20.00 bij onze stamkroeg de Biblos aan het leidseplein. Helaas is er door de maatregelen nog steeds beperkt plek, dus wij werken met aanmeldingen. Voor €2,50 verzeker je jezelf van een plekje en regelen wij meteen het eerste drankje voor jullie. Hopelijk tot dan!

Wat? Borrelen!
Waar? bar Biblos, leidseplein
Wanneer? 16 september om 20.00
Kosten? €2,50 voor zowel leden als niet-leden (leden krijgen voorrang)

PS: Lijkt het je interessant om de ALV bij te wonen? Deze begint voor de borrel om 17.30 in A1.03. Alle leden zijn uiteraard welkom en krijgen een drankje en een snack 🙂 

 

Bowlen – 13 september

Hey lieve allemaal,

We hopen dat jullie hebben genoten van de vakantie en ook weer gaan genieten op 13 september want… dan organiseert de ActiviteitenCommissie de eerste activiteit van dit jaar: BOWLEN! Dé plek om lekker bij te babbelen en nieuwe leden te leren kennen! 1e jaars studenten: meld je dus vooral aan! Geniet trouwens ook van een lekker borrelhapje tussen het gooien door. Let wel op: we hebben een beperkt aantal plekjes beschikbaar en VOL=VOL. Aanmelden kan vanaf 6 september, om 12:00 precies.

Wat? Bowlen!
Waar? KNIJN bowling (dichtbij Amsterdam RAI)
Wanneer? 13 september 19:00
Kosten? €7,- voor leden, €9,- voor niet-leden


Comenius Intree Pubquiz – 30 augustus

De IntreeWeek staat voor de deur en we heten al onze nieuwe POW, OW en UPVA studenten graag een warm welkom! Daarom hebben wij in de Intreeweek op maandag om 17.00 een kleine Comenius pubquiz voor jullie opgezet in de Common Room in het ABC gebouw. Er is helaas maar beperkt plek, dus wij werken met aanmeldingen. Voor de rest is de activiteit helemaal gratis en zorgen wij voor een snackie en een drankje. 

   


SV Comenius is hier te vinden:
Nieuwe Achtergracht 166, B1.05

Maandag t/m Vrijdag
Van 11:00 tot 16:30
Ook hier kun je SV Comenius vinden: Klik hier om lid te worden