Activiteiten 2020-2021

 

Om al onze leden op de hoogte te houden van de symposia, reizen en andere leuke activiteiten die wij organiseren, sturen wij elke week onze nieuwsbrief naar alle leden en andere geïnteresseerden. Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen? Dan kun je je hier inschrijven!

Alumni activiteiten

Jaarlijks wordt er binnen Comenius een alumniactiviteit georganiseerd. Op maandag 18 januari 2021 hebben wij onze eerste alumniactiviteit georganiseerd! Alle informatie over de activiteiten speciaal voor alumnileden van Comenius vind je hier!

Bakkie met bestuur 25
Ben jij geïnteresseerd in een bestuursjaar? Kijk dan ook eens onder het kopje ‘solliciteren’. Hier vind je heel veel informatie over een bestuursjaar en de verschillende bestuursfuncties binnen het bestuur. Mocht je nog vragen hebben voor een specifiek bestuurslid dan kun je je hier inschrijven voor ‘bakkie met bestuur’.

 

ALV borrel bij Biblos – 17 juni

Beste comenianen,
Komende donderdag na de Algemene Ledenvergadering wordt er een borrel georganiseerd! 

Klik hier om je aan te melden!

Wat? ALV borrel
Locatie? Biblos Amsterdam
Wanneer? 17 juni om 20:00
Kosten? €2,20 voor leden, €4,20 voor niet-leden

Einddiner – 30 juni

Ja ja, het is alweer zo ver. De laatste activiteit van de DinerCommissie staat voor de deur. Normaal is dit altijd de eindbarbecue, maar helaas is dit gezien de huidige mogelijkheden nog niet mogelijk. Gelukkig zijn wel de restaurants weer open, dus hebben wij een fantastisch diner kunnen organiseren! Waar het is houden we nog even geheim, maar reken op een heerlijk zomers diner met voor ieder wat wils! Dus wil jij samen met ons het studiejaar feestelijk afsluiten onder het genot van een heerlijk diner? Klik dan hier om je aan te melden!

WAT: Een zomers einddiner
WANNEER: Woensdag 30 juni van 19:00-22:00 uur
WIE: jij!
KOSTEN: €10 leden, €12,50 niet-leden

Lustrumdag! – 1 juli

Lieve (nieuwe) leden,

Dit jaar is een bijzonder jaar, Comenius bestaat dit jaar namelijk 25 jaar! Dat betekent een lustrumjaar, dat groots gevierd moet worden! Wij hebben daarom op 1 juli een programma samengesteld waarbinnen feestelijke activiteiten zich afwisselen met ontspannende activiteiten. Omdat jullie dit natuurlijk allemaal mee willen vieren met ons kunnen jullie je nu inschrijven voor deze leuke dag!
We houden nog even als verrassing wat er precies op de planning staat, maar neem van ons aan: Dit wil je niet missen!

Veel liefs,

De lustrumcommissie (LusCo)

Klik hier om je aan te melden!

Wat? Lustrumdag
Wanneer? 1 juli (hele dag!)
Locatie? Ergens in Amsterdam!
Kosten? 10 euro voor leden.

Reis naar de Waddeneilanden – 10 t/m 14 juli

Hallo lieve leden!
Dit jaar heeft de ReCo weer mooi voor jullie uitgepakt. We gaan in plaats van vliegen namelijk varen dit jaar! Op een klipper zullen we langs de Waddeneilanden zeilen en genieten van de zilte zeelucht van de Noordzee. Dit avontuur zal plaatsvinden van 10 tot 14 juli en zal 175 euro gaan kosten voor leden. Voor niet-leden hanteren wij een prijs van 190 euro. Waar wacht je nog op? Aanmelden dus!

Even in het kort:
Waar? Zeiltocht in het Waddengebied

Wanneer? 10 tot 14 juli
Kosten? leden €175,-, niet-leden €190,- 

Aanmelden is mogelijk! Klik hier om je aan te melden!

The Comenius climb – 11 juni

Lieve allemaal!

We hebben er lang op gewacht maar we kunnen binnenkort een fysieke activiteit gaan doen!

Lekker klimmen en klauteren in Klimpark FunForest 🙂 Voel je een echte Tarzan en slinger van boom tot boom..  De activiteit zal op 11 juni in 2 tijdsloten plaatsvinden, maar meld je snel aan want er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. VOL=VOL.

De aanmeldingen gaan aankomende woensdag om 12:00 open op de website dus schrijf ‘t snel in je agenda hihi! 

De kosten voor leden bedragen €5,- en voor niet-leden €8,-.

Ben jij net zo enthousiast als wij? Meld je dan aan en hopelijk zien we jullie snel!

(In de tussentijd letten wij goed op wat wel en wat niet mogelijk is met Corona. We zullen daar ook zeker rekening mee houden tijdens de activiteit.)

De aanmeldingen zijn helaas gesloten.

Wat? the Comenius climb
Wanneer? 11 juni om 15:30 of 16:00
Waar? Amsterdamse bos Fun Forest
Kosten? €5,- voor leden en €8,- voor niet-leden.

ComeniCon – 9 juni

Na alle online borrels en feesten is het de hoogste tijd voor een fysieke activiteit! Daarom hebben de BoCo en de FeCo de handen in één geslagen en hebben iets heel leuks bedacht. De BoCo en de FeCo introduceren op 9 juni de ComeniCon! Ga verkleed als je favoriete personage de stad in, (her)ontdek Amsterdam en win misschien wel mooie prijzen! Ook zorgen wij natuurlijk voor een hapje en een drankje.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Wat? Wandeltocht: ComeniCon!

Wanneer? 9 juni, 18:00-20:00
Waar? Verschillende plekken in Amsterdam
Prijs? €3,50 voor leden, €5,50 voor niet-leden.

Bestuursbekendmakingsborrel – 3 juni

Op donderdag 3 juni wordt het kandidaatsbestuur bekendgemaakt op de bestuursbekendmakingsborrel! Tijdens de bestuursbekendmakingsborrel worden jullie ook voorzien van een pizza!

Je kan je inschrijven voor de shift van 16:00 – 18:00 of 18:00 – 20:00.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Wat? Bestuursbekendmakingsborrel
Waar? Biblos, Lijnbaansgracht 243
Wanneer? 3 juni 16:00 – 18:00 of 18:00 – 20:00
Kosten? 3 euro voor leden, 5 euro voor niet-leden.

Documentaire avond – 31 mei
Beste comenianen,

De EduCo organiseert alweer haar vierde evenement, namelijk een docuavond! Op deze docuavond kijk jij met andere Comenianen naar een interessante docu die aansluit op POW. Welke dat is, houden we nog even geheim, maar we kunnen wel verklappen dat het een leuke avond wordt! Daarnaast zal deze avond fysiek op de UvA plaatsvinden! Dit betekent dat er maar beperkt aantal plekken zijn, dus meld je snel aan!

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Wat? documentaire avond
Locatie? Roeterseiland Campus UvA
Wanneer? 31 mei om 18:00
Kosten? 1 euro voor leden, 3 euro voor niet-leden

Symposium ‘Prestatiepaniek: Over faalangst bij jeugdigen en doelgericht presteren’! – 11 mei
Lief lid,

Op 11 mei organiseren wij een leuk en zeer leerzaam symposium over faalangst bij jeugdigen en studenten en hoe bepaalde doelstellingen dit kunnen versterken of juist verminderen. Wie weet heb jij er zelf als gestresste student ook iets aan naast dat je natuurlijk belangrijke kennis op zal doen voor je stage of toekomstige baan. Dit wil je niet missen! Aanmelden is mogelijk vanaf 20 april om 10:00.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Wat? Symposium over faalangst en doelgericht presteren
Waar? Zoom
Wanneer? 11 mei om 19:00
Kosten? leden GRATIS en niet-leden €2,00

Heel Comenius Bakt – Koningsdag Editie – 28 april
Lieve leden,

Na een tijdje stilte van ons gehad te hebben, hebben wij weer een heel leuk evenement voor jullie klaar staan! Helaas is het nog digitaal, maar dat mag de pret niet drukken! Volgende week woensdag is het namelijk tijd voor Heel Comenius Bakt – Koningsdag Editie! We gaan dus lekker bakken (what’s in the name), oudhollandse spelletjes doen en ook kan je nog prijzen winnen, onder andere door de beste outfit te hebben! De activiteit is helemaal gratis, je moet alleen zelf de bakspulletjes in huis halen!
Liefs, de DinerCo

Helaas zijn de aanmeldingen gesloten.

Wat? Heel Comenius Bakt – Koningsdag Editie
Waar? Zoom
Wanneer? Woensdag 28 april om 17:00
Kosten? Je koopt je eigen ingrediënten in!

Docent-scriptie prijsuitreiking – 22 april
De prijsuitreiking van de “Beste Docent en Masterscriptie van
2020” zal plaatsvinden op 22 april 2021 om 17:00. Hierbij kun
je een Colloquiumpunt verdienen! Helaas is aanmelden niet meer mogelijk.

Biblos Bingo – 8 april
De Biblos organiseert een super leuke nieuwe activiteit voor jullie! Zij zijn erg enthousiast geworden tijdens de Biblos pubquiz avond en organiseren daarom nu de Biblos Bingo avond voor jullie! Deze zal zijn op donderdag 8 april vanaf 20:00. Geen zorgen deze zal minder lang duren dan de pubquiz avond, maar wel net zo gezellig worden! Helaas is het niet meer mogelijk om je aan te melden.

Open Vergadering (online) – 31 maart
Hallo lieve Comenianen,
Zoals jullie kunnen jullie helaas door Corona geen kijkje nemen op onze bestuurskamer om zo een blik te werpen achter de schermen van Comenius, wat natuurlijk ontzettend jammer is. Wees echter niet getreurd! Wij organiseren namelijk op 31 maart van 17.00 tot 18.00 een open vergadering! Kijk mee hoe het bestuur aan de slag gaat met alle kwesties betreffende Comenius! Streep gezellig mee met de vergaderingsbingolijst en ervaar hoe het is om een bestuursvergadering bij te wonen!

Aanmelden is gratis en kan hier!
We zien jullie graag daar!

GOOCHELWORKSHOW ft. Thijmen de Goochelmaster – 19 maart
Lieve leden, kom je ook naar de Goochelworkshow op 19 maart van de AcCo? Leer van mede student Thijmen de Goochelmaster spannende trucs! Meld je snel aan en ontvang op tijd het exclusieve Comenius Lustrum kaartspel! Helaas zijn de aanmeldingen gesloten.

Wat? Goochelworkshow
Wanneer? 19 maart om 19:30
Kosten? leden €3,- en niet-leden €6,-

Pedagogische politiek quiz – 15 maart
Lieve leden,
Tijdens de quiz op 15 maart stel jij jouw politieke kennis op de proef. Hierbij krijg je ook inzage in hoe verschillende politieke partijen denken over bepaalde standpunten zoals de middenschool en de loonsverhouding tussen leraren in het basisonderwijs en het middelbaar onderwijs. Wil jij meedoen met deze quiz? Helaas zijn de aanmeldingen gesloten.

Wat? Pedagogische politiek quiz
Wanneer? 15 maart 2021
Kosten? leden GRATIS en niet-leden €2

De Vergeten Verjaardag – 25 februari 2021
Lieve leden,
25 februari organiseren wij het eerste feest van het jaar, en niet zomaar een feest, maar een feest waar je dan eindelijk toch nog je verjaardag kan vieren! Er is een grote kans dat je dit vanwege de corona niet hebt kunnen doen dus dit is een mooie kans om je toch jarig te voelen. Aanmeldingen zijn helaas gesloten.

International students only! – 16 februari 2021
On the 16th of Februari we organize a Pancake Dinner for our international students. This will be a free online event in which we will teach you how to make typical Dutch Pancakes, in Dutch it is known as ‘pannenkoeken’. It will be a fun event in which we get to know you and make pancakes together! You can’t sign up anymore…

Biblos pubquiz – 11 februari 2021
Lieve Comenianen,
Eindelijk is het zo ver! De afgelopen maanden zijn erg ingewikkeld geweest voor onze oude vertrouwde Biblos. Zij zijn erg blij met jullie steun en komen daarom speciaal voor studenten met een online pubquiz! En voor degenen die al langer bij Biblos komen, zijn de quizmasters zeker geen onbekenden! Meld je snel aan voor deze super leuke avond, want het is al volgende week!

Wat? Online Biblos pubquiz
Wanneer? 11 februari om 21:00
Kosten? GRATIS

De aanmeldingen zijn gesloten.

FAS gastcollege – 10 februari 2021
Lieve Comenianen,
Woensdag 10 februari om 19.00uur hebben wij iets heel interessants voor jullie in de planning staan! Die avond krijgen wij namelijk een interactief online gastcollege van het FAS-project over het Foetaal Alcoholsyndroom. Het FAS-project geeft colleges waarin zij het syndroom laten zien door verhalen te vertellen over kinderen met FAS die deelnemen aan hun project, ondersteund door foto’s en film. Zij houden zich nu inmiddels ruim zes jaar bezig met dit onderwerp, en hebben een groot netwerk en veel kennis opgebouwd over dit relatief onbekende onderwerp. Er is nog steeds veel onbekendheid over de risico’s van alcohol en zwangerschap, daarom willen zij werken aan het vergroten van het bewustzijn over FAS. Meer informatie over het project en de verschillende onderdelen kun je vinden op: www.fasproject.nl.

De aanmeldingen zijn gesloten.

Wat? Foetaal Alcohol Syndroom gastcollege
Wanneer? 10 februari 19:00 – 20:30
Kosten? leden GRATIS en niet-leden 2 euro

Meet the Masters – 4 februari 2021
Beste Comenianen,
De tweede educatieve activiteit van Comenius komt eraan, namelijk: Meet the Masters. Tijdens deze activiteit maak jij kennis met de studenten van verschillende POW-gerelateerde master-studies, die jullie laten zien hoe hun master is en wat die master precies inhoudt. Lijkt het je leuk om deze kennis op te doen? Zet 4 februari dan alvast in de agenda en houd de nieuwsbrief en de facebook in de gaten voor meer informatie. Op 20 januari gaan de aanmeldingen open, dus schrijf je snel in. Tot dan!
Liefs, de EduCo

Wat? Online Meet the Masters event
Wanneer? 4 februari van 19:00 – 20:30
Kosten? leden €2,00 en niet-leden €4,00

De aanmeldingen zijn gesloten.

Build Your Future Event – 3 februari 2021
Woensdag 3 februari is het zo ver: het Build Your Future Event! Samen met de bestuursstudent POW hebben wij een evenement georganiseerd waarbij meerdere bedrijven over hun organisatie en werkzaamheden komen vertellen. Daarnaast kan je deelnemen aan workshops en er is een informatiemarkt met bijbaantjes, vacatures en stagemogelijkheden!

Vanaf donderdag 7 januari om 11:00. Klik hier om je aan te melden. Hier staat alle informatie:

Programma:
17:45 – Online inloop
18:00 – Opening door Erna van Hest
18:10 – Sprekers Ronde 1
18:50 – Informatiemarkt + inclusief pauze
19:40 – Sprekers Ronde 2
20:20 – Workshop
21:15 – Afsluiting

Bij Ronde 1 heb je de keuze uit de volgende sprekers:

Intern Begeleider in het Speciaal Onderwijs cluster 4 – Annemarie van der Spek
Als IBer in het SO cluster 4 is geen dag hetzelfde.
Je bent voornamelijk bezig met het begeleiden van leerkrachten in het didactisch en pedagogisch proces binnen de klas.
Tevens ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van de visie van de school. Voor ouders ben je een aanspreekpunt en klankbord. Samen met de leerkrachten, gedragswetenschapper en gezinsspecialist zijn wij dagelijks op zoek naar de juiste handvatten om ieder kind zo goed mogelijk te begeleiden en onderwijs op maat aan te bieden. Lijkt het jou leuk om later in een schoolse omgeving aan de slag te gaan met gedrags- en leerproblemen bij kinderen? Dan is deze spreker iets voor jou! 

Triamfloat – Bo Duursma
Bo werkt als Learning & Development Consultant bij TriamFloat, een onderwijskundig consultancy bureau. TriamFloat maakt zich sterk voor de ontwikkeling van mensen en organisaties. De onderwijskundige dienstverlening van TriamFloat is onder te verdelen in drie expertisegebieden: ontwerp en ontwikkeling, beleid en onderzoek en opleidingsadvies. Als consultant werk je voor allerlei verschillende branches, in tal van verschillende functies: van L&D-adviseur en Learning Specialist tot hoofd Opleidingen, van projectleider tot ontwerper/ontwikkelaar, van toetsdeskundige tot medewerker kwaliteitszorg en van onderzoeker tot beleidsmedewerker. Ben je benieuwd naar het werk van een Learning & Development consultant? Bo vertelt je er graag meer over!

Projectmedewerker Deskundigheidsbevordering Gezonde School ‘Relaties en Seksualiteit’ – Patty Krijgsman
Het programma Gezonde School stimuleert scholen in het primair, voortgezet en beroepsonderwijs om te werken aan een gezonde leefstijl. Patty Krijgsman is projectmedewerker deskundigheidsbevordering Gezonde School en focust zich op het thema ‘Relaties en Seksualiteit’. Ze werkt in een interdisciplinair team (met o.a. VO-raad, MBO-raad en GGD GHOR) aan de deskundigheidsbevordering voor scholen en Gezonde School Adviseurs van GGD-en. Ook ontwikkelt ze trainingen voor Gezonde School Adviseurs en coördinatoren. Patty vertelt je er graag meer over!

Gedragsdeskundige MOC ‘Kabouterhuis – Janneke Lievense
Janneke werkt als psycholoog / IMH specialist bij MOC ’t Kabouterhuis. ’t Kabouterhuis biedt hulp aan kinderen van 0-7 jaar met een ontwikkelingsachterstand, met opvoedproblemen of met psychiatrische problemen. Als IMH (infant mental health) specialist werkt zij met kinderen van 0 t/m 3 jaar. Vanuit een visie waarin de relatie tussen ouder en kind en het ouderschap centraal staat. De hulp kan bestaan uit begeleiden van gezinnen met een baby die veel huilt en/of moeilijk eet en/of slaapt.  Of uit ouder kind behandeling; hulp bij het verwerken van een trauma, problemen bij hechting en het vinden van een ritme in het dagelijkse leven van het jonge kind. Binnen het kabouterhuis werken de volgende disciplines samen; kinderpsychiater, kinderarts, psycholoog, logopedist, fysiotherapeut, gezinsbegeleidster en orthopedagogisch medewerker. Janneke vertelt je graag meer over haar werk!

Informatiemarkt:
1. Tadaah – Het online platform voor freelancers in kinderopvang, zorg en onderwijs!
2. Athena Studies – Onze bekende tentamentraining partner. AthenaStudies biedt tentamentrainingen voor studenten door topstudenten.
3. Juniorcampus – Ondersteunen basisscholen en BSO’s met lessen en projecten waarin leerlingen op een eigentijdse manier kennismaken met actuele thema’s binnen de Wetenschap & Technologie, Growth Mindset en Burgerschap.
4. ELANCE-academy – Een coachingsacademie voor meiden en jonge vrouwen. Door middel van verschillende programma’s leiden we ze op tot sterke, ambitieuze vrouwen en rolmodellen voor de volgende generatie.
5. Het Vergeten Kind – Zij strijden voor een veilig en liefdevol thuis voor kwetsbare kinderen in Nederland. Zij initiëren activiteiten die bijdragen aan een stabiel en veilig thuis voor alle kinderen.
6. StudentWeetRaad– Het adviesbureau wil de maatschappij en de wetenschap met elkaar verbinden door studenten vragen te laten beantwoorden die spelen in de praktijk. Het adviesbureau vormt een leergemeenschap binnen POW, waarbij partners en studenten van elkaar kunnen leren.
7. Spel Aan Huis – Een preventief programma voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 1,5 t/m 7 jaar. De spelbegeleiding vindt plaats in de thuissituatie en wordt verzorgd door stagiaires van een (sociaal) pedagogische opleiding. Doel van het programma is het spel van een kind verbreden en verdiepen door middel van gerichte spelstimulering.
8. Voorleesexpress – Zorgt ervoor dat kinderen die moeite hebben met taal extra aandacht krijgen. Vrijwilligers hebben twintig sessies met een gezin. Je ontmoet elkaar thuis, ziet elkaar online of op een openbare plek. Samen met de ouders ga je lekker aan de slag met taal en (voor)lezen.

Bij Ronde 2 heb je de keuze uit de volgende sprekers:

Beleidsmedewerker Ministerie Onderwijs en Cultuurwetenschappen – Merel Schogt
Het beste onderwijs voor ieder kind in een land waar iedereen zich optimaal kan ontwikkelen en in alle vrijheid zichzelf kan zijn. Dat is waar je aan werkt bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Merel is beleidsmedewerker bij het Ministerie OCW.
Als beleidsmedewerker houd je je bezig met het maken van beleidsartikelen. Bij het schrijven hiervan houd je continu rekening met zowel de politieke als maatschappelijke belangen. Als je werkt bij het ministerie specialiseer je je in een bepaald thema, er is van alles mogelijk! Lijkt het je interessant om te weten hoe het is om bij het ministerie te werken, dan is deze spreker wat voor jou!

Gedragsdeskundige bij de Raad voor de Kinderbescherming – Milou Pulkerman
Als een kind ernstig in zijn of haar ontwikkeling wordt bedreigd, helpt de RvdK om samen met het kind, de ouders en andere betrokkenen te zoeken naar de beste oplossing. De RvdK doet dit als overheidsinstantie, pas als andere pogingen niet zijn geslaagd. De RvdK opereert op het snijvlak van recht en psychologie/pedagogiek, aangezien de RvdK de Rechtbank onafhankelijk adviseert over een passende regeling, straf of de noodzakelijk van een kinderbeschermingsmaatregel (zowel civiel- als strafrechtelijk). Als gedragsdeskundige bij de RvdK ben je hoofdzakelijk beschikbaar voor advies en consultatie in allerlei verschillende zaken. Daarnaast voert de gedragsdeskundige onder andere psychologisch onderzoek uit- en toetst deze en voert de gedragsdeskundige indien nodig taxatiegesprekken (en nog veel meer!) Als je meer wilt weten over het raadsonderzoek en het werk van een gedragsdeskundige vertel ik je graag meer over mijn werkzaamheden en ervaringen!

Internationaal onderwijs – Boris Prickarts
Dr. Boris Prickarts werkt als Deputy Head op een United World College (UWC) in Costa Rica. Boris zorgt ervoor dat alles reilt en zeilt op een campus met ongeveer 200 leerlingen uit 72 landen tussen de zestien en negentien jaar. Samen met ongeveer 70 collega’s uit Costa Rica en de rest van de wereld werkt hij met de leerlingen aan een betere wereld, aan de juiste competenties om dat mogelijk te maken en natuurlijk aan een mooi diploma voor ze, het International Baccalaureate Diploma Programme (IB DP). Docenten werken vanuit expliciete waarden en normen en beschouwen het als hun opdracht dat leerlingen kunnen en willen werken aan duurzaamheid en wereldvrede. Lijkt het je interessant om hem van alles te vragen over werken in het internationaal onderwijs en schoolwerk in het buitenland, dan ben je welkom!

Bij de workshops heb je de keuze uit:

Workshop Mindfulness (UvA-minds) – Tijdens deze workshop van UvA Minds leer je hoe je je mindful door je studie kunt bewegen en hoe je mindfulness-technieken kunt toepassen in je dagelijks leven. De workshop helpt je bij het reduceren van stress. Heb je dus behoefte aan wat meer rust in je hoofd? Deze workshop helpt je daarbij!

Workshop Backwardsplanning (StudiJob) – Ervaar jij stress voorafgaand aan een tentamenweek of vind je het lastig om te plannen? Dan is de miniworkshop Backwardsplanning iets voor jou! In deze workshop krijg je niet alleen uitleg over waarom het maken van lijstjes niet werkt, maar krijg je vooral ook praktische tips over een andere vorm van plannen. Van achter naar voren!

Workshop CV maken (StudiJob) –
Vind je het lastig om een cv te maken en weet je niet exact waar recruiters precies op letten? In deze workshop krijg je allerlei nuttige informatie over het cv en weet je straks precies hoe jij ervoor zorgt dat jouw cv uit die grote stapel springt.

Vanaf donderdag 7 januari om 11:00. Klik hier om je aan te melden.

Sparkly Cocktail workshop – 22 januari 2021
Lieve leden,
Proost jij met ons mee op het nieuwe jaar tijdens de Sparkly Cocktail Workshop? Cocktails leren maken samen met de AcCo, wie wilt dat nou niet? ? Diezelfde cocktails dan wegslurpen en ook nog leuke spellen spelen, schrijf je nu snel in! En let op: er is een dresscode….hihihihi

Wanneer: 22 januari 19:30-21:30
Waar: ZOOM
Dresscode: GLITTER!
Kosten: Je koopt zelf de ingrediënten voor de cocktails! Je ontvangt na aanmelden een lijstje via de mail. (tip: op Gall&Gall kun je ook mini varianten kopen van een type alcohol)

De aanmeldingen zijn gesloten.

Symposium “Mag ik ook wat zeggen?” – 12 januari 2021
Lief lid,
Op 12 januari organiseren wij het eerste symposium van 2021 over een heel interessant en belangrijk onderwerp, namelijk over het hoorrecht van kinderen bij rechtszaken. Wil je iets leren over de strijd om kinderen meer te betrekken bij rechtszaken en ze een grotere stem te geven in de rechtszaal? Helaas zijn de aanmeldingen gesloten. Voor leden zijn de kosten €1,00 en voor niet-leden zijn de kosten €3,00.

Workshop ‘moodboards met kinderen’ – 9 december 2020
Beste Comenianen,
De eerste activiteit van de nieuwe EduCo komt er alweer aan! Voor onze eerste activiteit hebben wij Sarajayne Schuurmans uitgenodigd. Zij heeft haar eigen praktijk voor hypnotherapie en zij geeft ons een workshop ‘Moodboards met kinderen’ op 9 december van 19:00 – 20:30.
Hierbij gaat ze ons leren hoe we moodboards in kunnen zetten om kinderen beter te kunnen begrijpen. Lijkt dit je leuk?

De aanmeldingen zijn gesloten.

Congres ‘Door Dwang in Bedwang. Een Congres over Dwangstoornissen bij Kinderen en Jongeren.’ – 2 december 2020
Op 2 december 2020 vindt van 18:00-21:15 uur het online congres ‘Door Dwang in Bedwang. Een Congres over Dwangstoornissen bij Kinderen en Jongeren.’ plaats. Tijdens dit congres zullen er verschillende lezingen en workshops worden gegeven en ook zal er een ervaringsdeskundige zijn.

De aanmeldingen zijn gesloten.

Online Kookcursus – 27 november 2020
Lieve leden,
Na lang gewacht te hebben, komt het eerste Comenius diner er dan echt aan! Helaas moeten we het door corona allemaal iets anders doen, dus vandaar dat we geen fysiek diner hebben, maar een hele leuke kookcursus! We gaan een heerlijk vega(n) studentenmaaltje maken, zodat straks iedereen onder de indruk is wanneer jij kookt.

Wanneer: 27 november om 19:00 uur
Kosten: gratis! Je betaalt alleen voor je eigen boodschappen

CRAZY SINT BATTLE – 20 november 2020
Lieve leden,
Op 20 november organiseert de AcCo de CRAZY SINT BATTLE! Samen met je groepje ga je de strijd aan en kun je door middel van het uitvoeren van opdrachten, virtuele pepernoten verdienen. Heb je een voorkeur voor je team? Dan kun je dit aangeven bij je inschrijving.

Strooi al je skills er maar uit!!

De aanmeldingen zijn helaas gesloten.

Lezing Kinderlogica van meester Mark – 27 oktober 2020
Lieve leden,
27 oktober organiseert de EduCo een zoomlezing met Meester Mark. menig ouder, docent of persoon met instagram die weleens een kind heeft gezien, kent hem van zijn Instagram waar hij de scherpe en geestige opmerkingen van kinderen tentoonstelt. Hij zal ons een lezing geven over Kinderlogica.

De lezing zal op 27 oktober plaatsvinden online vanaf 19:30.

Hopelijk zien we je snel op afstand bij deze leuke lezing!
Liefs,
De EduCo

De aanmeldingen zijn gesloten.

Online familieavond
Helaas is de familieavond uitgesteld en zal deze waarschijnlijk op een later moment dit studiejaar plaatsvinden.

Gratis online bierproeverij – 12 oktober 2020
Lieve jongens, meisjes, aliens, zeemeerminnen,
Het is hoog tijd om bier te drinken! Daarom geven we jullie graag de kans om mee te doen aan onze virtuele bierproeverij. Want wat is er beter dan een normale bierproeverij? Een bierproeverij waarvoor je je bed niet uit hoeft! Dat dachten wij dus ook. Het gaat als volgt: jullie regelen zelf het bier (wat je kiest op basis van onze selectie), dan regelen wij de proeverij! Snel aanmelden dus!

Symposium “Maak het bespreekbaar” – 6 oktober 2020
Het symposium gaat over een belangrijk maatschappelijk thema, namelijk suïcidaal gedrag onder jongeren.

Het symposium zal plaatsvinden op 6 oktober vanaf 19:30 tot 21:30 via Zoom. Je kunt bij het symposium een colloquiumpunt verdienen!

Introzondag 2020!!! – 27 september 2020
Op zondag 27 september zullen wij één introdag organiseren voor leden die graag mee hadden willen gaan met het introweekend, maar hier niet de kans voor hebben gekregen.

   


SV Comenius is hier te vinden:
Nieuwe Achtergracht 166, B1.05

Maandag t/m Vrijdag
Van 11:00 tot 16:30
Ook hier kun je SV Comenius vinden: Klik hier om lid te worden