Activiteiten 2017-2018

BBQ

Hoi allemaal!
Na ons grote succes van het Cycling Dinner is het weer zo ver: een nieuw etentje dat de DinerCo organiseert! Met een barbecue willen wij als DinerCo het studiejaar samen met jullie afsluiten, dus we hopen jullie allemaal te zien op donderdag 28 juni vanaf 18:00 uur. De precieze locatie volgt nog, dus houd de nieuwsbrief en Facebook goed in de gaten! De prijzen zijn 5,50 euro voor leden en 8,50 euro voor niet-leden.
De aanmeldingen gaan open op dinsdag 12 juni, om 17:00 uur!
WAT: Comenius BBQ!
WANNEER: donderdag 28 juni vanaf 18.00 uur
WAAR: Dakterras dichtbij de UvA
HOEVEEL: 5,50 euro voor leden en 8,50 euro voor niet-leden

Kroegcollege Hoogbegaafdheid

Hoogbegaafd blijft nog altijd een onderwerp waarover veel gesproken wordt binnen het werkveld van de (ortho)pedagoog en onderwijzer. Hoe kunnen we hier het best mee omgaan en wat betekend het eigenlijk wanneer een kind of volwassene hoogbegaafd is?
Is hij/zij gewoon heel slim of zitten er meer kanten aan dit verhaal? Dit en hoe je er mee om kan gaan wordt besproken binnen het kroegcollege.
En dat allemaal terwijl jij lekker onderuitgezakt aan het genieten bent van een lekker hapje en drankje in de Common Room.
Twee heel interessante sprekers zullen ons deze avond wegwijs maken binnen het onderwerp hoogbegaafdheid.

Wanneer: 18 juni 19.30-21.30
Waar: Common Room
Kosten: Leden €1,- en niet-leden €2,-

Boottocht

Op 14 juni staat de altijd gezellige Comeni boottocht weer op de planning. We zullen de namiddag heerlijk op het water doorbrengen onder het genot van een hapje en een drankje. Wij hopen jullie hier natuurlijk allemaal te zien en er een gezellige middag van te maken met z’n allen!

Wat: Boottocht
Wanneer: donderdag 14 juni
Prijs: 5€ leden, 7,50 niet-leden
Tijd: 17:30- ongeveer 19:00

Eindfeest Comenius X Pegasus

Lieve Comeniusleden,
Op 13 juni is het dan eindelijk zo ver: het langverwachte zomerse eindfeest. Voor het laatste feest van dit studiejaar hebben wij de handen ineengeslagen met studievereniging Pegasus en zal het op een (on)bewoond eiland plaatsvinden! Het zal een prachtige avond worden vol met gezelligheid, drankjes en muziek. Dus zoek jij nog de perfecte manier om het studiejaar met je vrienden af te sluiten? Dan moet je 13 juni zeker komen! Het kost je (bijna) niks en je krijgt er een hele leuke avond voor terug. Schrijf je dus vanaf vandaag in via de website: www.comenius-uva.nl/activiteiten Wij hebben er in ieder geval al zin in!!
Voorafgaand aan het feest geeft Pegasus nog een Barbecue, waar jij bij kan zijn. Dit kan je aangeven bij jouw aanmelding.
De aanmeldingen voor Comeniusleden zullen vanmiddag om 16.00 opengaan! Aanmelden kan via www.comenius-uva.nl/activiteiten
Liefs,
De FeBo
Waar: Rolling Rock Kitchen
Wanneer: 13 juni van 22:30-03:00
Prijzen:
Leden: € 4,50
Niet-leden: € 6,50
Pega-BBQ & Feest leden: €9,50
Pega-BBQ & Feest niet-leden: €11,50

Student-Docent Activiteit

Op maandag 11 juni nemen de studenten het op tegen de docenten! Of….. nemen de docenten het toch op tegen de studenten? We gaan het zien op maandag 11 juni van 17.00-19.00 in Poollokaal de gracht. Lijkt het jou ook leuk om een student/docent uit te dagen voor een potje poolen? Geef je dan nu op! De activiteit is niet alleen gratis, maar er zal ook een gratis welkomstdrankje worden aangeboden aan iedereen die zich van te voren aanmeld.

Wat: Poolen voor studenten en docenten
Wanneer: maandag 11 juni
Tijd: 17.00 – 19.00 (vrije inloop)
Waar: Poollokaal de Gracht (tegenover de UvA)
Kosten: Gratis

Docent- En Scriptieprijsuitreiking

Stem op je favoriete docent

Stem nu via deze link op jou favoriete vak- en werkgroepdocent! 17 mei worden de prijzen uitgereikt en staat misschien jouw lievelingsdocent wel op het podium. Op deze feestelijke middag wordt naast een docenten prijsuitreiking ook een scriptieprijsuitreiking voor de beste masterscripties uitgereikt. Dit wil je niet missen!

Wanneer? 17 mei
Waar? Theaterzaal CREA
Hoelaat? 16.00-18.00
Prijs? Gratis (hapjes inbegrepen)

Cycling Dinner

Welkom bij de aanmeldingen voor het Cycling Dinner! Dit evenement zal plaatsvinden op woensdag 9 mei vanaf 17.45 uur en betreft een zelfgemaakt drie-gangen diner. Elke gang zal je op een andere locatie in Amsterdam nuttigen (in huizen van Comenianen), gezamenlijk met de koks van dat huis en een ander duo. Aan het eind van het diner zullen we nog met zijn allen bij elkaar komen om gezamenlijk en toepasselijk de avond af te sluiten. De ideale manier om snel veel mensen goed te leren kennen dus! Om chill van locatie tot locatie te komen is het een vereiste dat je je eigen vervoer (fiets) regelt en dat je je opgeeft in duo’s. Je kunt je met twee leden aanmelden (een van de twee meldt jullie aan), maar je kan ook als lid een niet-lid meenemen als je +1. De kosten bedragen 10,- euro voor een lid en 12,50 voor een niet-lid.

Cursus Onderzoekend En Ontwerpend Leren- Junior Campus

Tegenwoordig zie je steeds meer in het nieuws over dat er op scholen meer aandacht moeten worden besteed aan onderzoekend en ontwerpend leren. Nieuwsgierig wat dit in de praktijk inhoud? Dan is dit je kans. Ga nu eindelijk ook zelf een keer aan de slag met dit thema, nu krijg je niet alleen de theorie, maar ook de praktijk!

Hapjes en drankjes zijn aanwezig!

Vanaf donderdag zijn de aanmeldingen open!
Wanneer: 24 april, 19.30 – 21.00
Waar: Roeterseilandcampus
Kosten: leden €1 en niet-leden €2

Cursus Stijldansen

Houd jij wel van een paar pasjes zetten? Dan is dit de activiteit voor jou! Dinsdag 17 april om 19.30 krijgen wij van een professional een workshop in de kunst van het stijldansen. Tijdens deze workshop mogen wij een kijkje nemen van de Chachacha en van de Quickstep. Treur niet als je helemaal geen idee hebt hoe je het aan moet pakken met stijldansen. JE BENT NIET ALLEEN! Samen staan we sterk en maken we er een geweldige avond van.

Wat? Stijldanscursus
Wanneer? 17 april 19.30
Waar? Kohnstamhuis lokaal 06A36
Kosten? 2 euro leden, 3 euro niet-leden

FMG-Feest: Music Roulette

Woensdag 11 april organiseren de acht studieverenigingen van de Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen het allerleukste feest van het academische jaar met het thema ‘Music Roulette’, en iedere vereniging zal in het teken staan van een muziekgenre! Voor Comenius betekent dit dat wij het muziek genre rock hebben. Haal die stoere outfit dus maar uit de kast! Dit superfeest zal plaatsvinden in een Amsterdamse locatie van formaat: de Panama. We zullen om 23:00 beginnen en eindigen om 4:00 (deuren sluiten om 00.30). Wil je hierbij zijn? Koop dan bij jouw studievereniging een kaartje, want dit wil je niet missen! Leden betalen in de voorverkoop €6,- voor een kaartje en niet-leden betalen €7,-.

In het kort:
Wat: Fv-FMG-feest Music Roulette
Wanneer: Woensdag 11 april
Tijden: 23:00 – 4:00 (deur sluit om 00:30)
Waar: Panama

– Leden: €5,-
– Niet-leden: €7,-

Symposium Zelfbeschadiging

Het derde symposium van het jaar zit er weer aan te komen. Dit keer over een heftig, maar wel een heel belangrijk onderwerp, zelfbeschadiging. Zelfbeschadiging komt vaker voor in onze samenleving dan je denkt. Het is het bewust en onbewust toebrengen van letsel aan het eigen lichaam, zonder de intentie te hebben het leven te willen beëindigen. Angst en schaamte kunnen ertoe leiden dat mensen hun zelfbeschadiging vaak geheimhouden. Door het onderwerp te bespreken, hopen wij op meer kennis en begrip over zelfbeschadiging.
Zien we jullie daar?

​Even alles op een rijtje:
Wat: Symposium Zelfbeschadiging
Waar: UvA Roeterseiland
Wanneer: Dinsdag 10 april 2018
Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Congres: Professionaliseren Kun Je Leren

De Congrescommissie van Comenius presenteert: Professionaliseren kun je leren!

Hebben jullie allemaal het congres van 15 maart al in jullie agenda gezet? Zo niet, doe het snel! Tijdens dit congres zullen jullie veel informatie krijgen over professionalisering. Elke organisatie wil zijn medewerkers namelijk ontwikkelen. Neem tijdens dit congres een kijkje in de wereld van leren na je studie. Jullie zullen te horen krijgen wat professionaliseren is, in welke vormen het allemaal voorkomt en waarom het belangrijk is. Dit zullen jullie te weten komen aan de hand van lezingen, een paneldiscussie, een collegetour en verschillende workshops.
Hebben jullie er al zin in? Wij wel!
Daarbovenop kunnen jullie colloquium punten verdienen, gezellig blijven dineren en na afloop borrelen!
Tot de 15de!

Voor wie?
iedereen die belangstelling heeft voor professionalisering van en door leerkrachten, opvoedkundigen en onderwijskundigen

Waar en Wanneer?
Het congres vindt plaats in Gebouw REC.M van de UvA op 15 maart 2018 van 15:00 – 20:00 uur met aansluitend een borrel.

Kosten?
Deelname kost €4,00 voor leden en €5,00 voor niet-leden (inclusief eten en borrelen).

Inschrijven
Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Programma deel 1:
15:00 – 15:30 Ontvangst met koffie en thee
15.30 – 16.15 Lezing Lifelong learning – Joost Janssen in de Wal en Thomas Jaarsma
16.15 – 16.45 Paneldiscussie onder leiding van Fadie Hanna
16.45 – 17.00 Pauze
17.00 – 17.25 Workshopronde 1
17.30 – 17.55 Workshopronde 2

* 18.00 – 18.30 Avondeten *

Programma deel 2:
18.30 – 19.15 Lezing Video Interventie Begeleiding – Ruben Fukkink
19.15 – 20.00 Collegetour met Henk Sligte – Professionele leergemeenschappen
20.00 – 21.00 Afsluitende borrel

Keuze uit 1 workshop van 1 uur of 2 workshops van ieder een half uur.
Workshop 1: ’T is toch wel praktisch he…? (duur: 30 minuten)
Over leren op de werkplek als motor voor continue ontwikkeling.
De tijd dat professionalisering neerkomt op cursussen volgen, is voorbij.
Niet alleen vanwege het hoge tempo van verandering, maar ook omdat de transfer van het geleerde naar de dagelijkse praktijk zeer twijfelachtig blijkt. Wat betekent dit voor de onderwijskundige?In de workshop verkennen we wat er aan de hand is en komen we tot een aantal vuistregels.

Uitvoerder: Rob Mioch, senior consultant schoolontwikkeling, opleider van schoolleiders en docent schoolinnovatie binnen de opleiding onderwijskunde

Workshop 2: Workshop beroep leraar en het register (duur: 30 minuten)
De wet beroep leraar is van kracht en leraren zijn nu aan zet om met elkaar, op school, in overleg met de schoolleiding, invulling te geven aan de onderdelen van de wet. Vanaf 1 augustus 2018 start de registratie in het nieuwe lerarenregister. Er wordt volop gewerkt aan de inrichting en bouw van dit nieuwe register. Daarbij is de inbreng van leraren essentieel. Om die inbreng op te halen zijn al overal in het land meedenksessies georganiseerd. Daarin geven leraren aan wat zij belangrijk vinden om in de herregistratiecriteria op te nemen, waar de valideringsregels voor activiteiten/cursussen aan zouden moeten voldoen en hoe een professionele standaard voor leraren eruit zou moeten zien.
Door de wetswijziging verandert ook de positie van de leraar.
De leraar wordt gezien als een professional met een bevoegdheid, die zijn bekwaamheid onderhoudt en dat laat zien.
Het is een wetswijziging die het leraarsberoep wettelijk definieert. Daarbij horen rechten en plichten, die mogen door de beroepsgroep worden gedefinieerd en bewaakt.
Voor een loopbaan voor de klas moet je in het register staan.
Het register is een middel om de erkenning als leraar te waarborgen.
In de presentatie van de Onderwijscoöperatie willen wij u graag uitleggen wat dit voor de leraren gaat betekenen en in de workshop willen we de deelnemers ook betrekken bij het proces dat nog steeds in uitvoering is onder leiding van de gekozen afgevaardigden van de deelnemersvergadering.
Rudger Minnee
Arie Korevaar

Workshop 3: NJI – Reflecteren in de praktijk (duur: 1 uur)
Professionele en effectieve jeugdzorg vraagt om professionals die in staat zijn om algemeen werkzame factoren in het werken met jeugdigen en gezinnen te integreren. Een van die factoren is reflectie op het werk. Het thema reflecteren roept een aantal vragen op in het werkveld: wat is ‘effectieve reflectie’? Hoe kan deze zo efficiënt mogelijk worden ingezet? Wat zijn goede vormen van reflectie? Hoe kan reflectie als integraal onderdeel van een lerende organisatie worden vormgegeven? Hoe kan de autonomie van professionals door reflectie worden versterkt?
Er zijn diverse manieren om te reflecteren. Ook kunnen professionals reflecteren op verschillende onderwerpen en processen.
Reflectie is onderdeel van de beroepsregistratie voor jeugdhulpprofessionals.

Studiereis Sofia

Dit jaar gaan we met de studiereis voor 8 dagen naar de stad Sofia! Een prachtige stad waar we veel leuke dingen gaan doen! Deze week zullen er veel studie- en niet-studie gerelateerde activiteiten gedaan worden.
LET WEL OP, want de datum van de reis is gewijzigd. De reis zal nu namelijk plaatsvinden van 30 maart tot en met 6 april. We vliegen 30 maart heen en 6 april weer terug. Een dagje eerder heen en terug dus.
Wij hebben er zin in en hopen jullie een heerlijke tijd te laten beleven!

Even alles op een rijtje:
Wat: Studiereis Sofia
Wanneer: 30 maart t/m 6 april
Prijs: Tussen 250 en 300 euro (incl. verblijf en vliegticket)

Fv-FMG Presents! Internet: Connect Or Reject?

Op vrijdag 9 februari organiseert de fv-FMG een informatieve lezingen avond voor alle studenten van de faculteit Maatschappij & Gedrag. De avond zal om 17.00 geopend worden door o.a. Lucas van Straalen. Vervolgens zullen er twee rondes plaats vinden met vier lezingen/workshops vanuit de perspectieven van verschillende studies van sociale wetenschappen. Tussen de twee rondes door staat er een lekkere gratis maaltijd voor jullie klaar (ook veganistische optie aanwezig). Na de interessante lezingen vindt er een spraakmakende collegetour plaats met Peter van Balen gepresenteerd door Nik Goedemans met als thema ‘digitalisering van het onderwijs’. Tot slot vindt er een afsluitende borrel plaats in de common room met livemuziek. Geïnteresseerd? Meld je dan nu aan via DEZE LINK: https://goo.gl/forms/P2CNnKsaayDW7mjh2

Eerste ronde (17.30-18.15):
Antropology: ”The internet: A dystopic view (with a small dose of optimism)” by Vincent de Rooij (Engels)
– Psychology: “E-health” by Eric van Furth (Engels)
– Interdisciplinary Social Sciences: “Massa-informatie: slimmer zoeken op het internet” Ewoud Sanders
– Sociology: “Het toenemende belang van politieke memes” door Giselinde Kuipers (Nederlands)

Tweede ronde (19.00-19.45):
– Political Science: “What impact does technology have on the consumer?” by Rejo Zenger (Engels)
– Communication Science: ”The impact of social media in times of an organizational crisis” by Roy Johannink (Engels)
– Pedagogische Wetenschappen: ”De invloed van internet op ons zelfbeeld” door Dian de Vries (Nederlands)
– Sociale Geografie en Planologie: ”Het succes van Silicon Valley” door Zef Hemel (Nederlands)

Praktijkdag

Maandag 12 Februari vindt de praktijkdag van Comenius plaats. Op deze dag staat het leven na je studie centraal! Vijf sprekers uit verschillende richtingen vertellen over hun loopbaan en huidige functie. Heb jij nog geen idee welke kant je op wil of wat jouw mogelijkheden überhaupt zijn? Noteer Maandag 12 Februari alvast in je agenda en kom langs!

Tijdens dit evenement zal je twee rondes bezoeken van 2 verschillende masters. In onderstaand formulier kan jij jouw top 5 van de volgende masters opstellen:
Forensische orthopedagogiek,
Orthopedagogie,
Preventieve jeugdhulp en opvoeding,
Onderwijswetenschappen,
Research master,
​Youth at risk

Prijs leden 4,50 en niet leden 6,50
Het evenement zal beginnen om 17:15 uur en eindigen om ongeveer 21:00 uur. Voor avondeten en een borrel na afloop wordt gezorgd!
Aanmelden voor dit evenement kan via onderstaand formulier.
​Houd dit het Facebookevenement en de Facebookpagina van Comenius in de gaten voor meer informatie!

Vaccinatie ‘Wel Of Niet Prikken?

Het vaccineren van je kind, van levensbelang of niet? Het vaccinatieprogramma is een hot item en wordt tegenwoordig veel ter discussie gesteld. In ons aankomend symposium hebben wij een aantal sprekers uitgenodigd die deze vraag van beide kanten zullen belichten. Er komt een wetenschapper spreken die onder andere nieuwe vaccins ontwikkelt en hier veel onderzoek naar doet. Ook komt er een kinderarts spreken, die in zijn dagelijkse praktijken tegen vaccinatieangst bij ouders aanloopt. De vereniging Kritisch Prikken zal hun visie over vaccineren ook toelichten. Het symposium zal plaatsvinden op donderdag 25 januari van 19.30 tot 21.30. De kosten voor leden van Comenius zijn 1 euro en voor niet-leden 2 euro.
Zien we jullie daar?

Aanmelden kan via onderstaand formulier.

​Even alles op een rijtje:
Wat: Symposium Vaccineren
Waar: UvA nog niet bekend
Wanneer: Donderdag 25 januari
Tijd: 19.30 – 21.30 (!!)
Kosten: 1 euro voor leden, 2 euro voor niet-leden (Betaling contant aan de deur)

Cocktailworkshop

Vraag jij je ook wel eens af hoe ze die lekker cocktails nou eigenlijk maken? Dan is deze cocktail workshop zeker een aanrader voor jou! Donderdag 15 februari is er namelijk een overheerlijke workshop georganiseerd waar we zullen leren hoe we de lekkerste creaties maken. Het grootste voordeel: je mag er zelf ook van genieten. Kortom: een super gezellige, lekkere en ‘leerzame’ avond.

Wat: Cocktailworkshop
Wanneer: 15 februari om 19.00 uur
Waar: Bars on Side.
Paasheuvelweg 34H te Amsterdam
Kosten: €7,50 voor leden en €10,- voor niet leden

Gala: Het Feest

Op vrijdag 19 januari organiseren de DinerCo en de FeBo samen HET Gala van het jaar! Deze avond bestaat uit een chic 3-gangendiner en een spectaculair feest. De locatie van het gala is een zeer bijzondere plek iets buiten het centrum van Amsterdam en aan het water, namelijk bij Blijburg aan Zee! Het diner en het feest zullen op dezelfde plek plaatsvinden. Voor het diner en het feest moet je je apart aanmelden. Hieronder kan je je aanmelden voor het feest.

De avond zal er als volgt uit zien:
18:30 aanvang diner
19:00 start diner
22:00 aanvang feest
3:00 einde feest

Prijzen feest (early bird tickets):
Leden: €6,-
Niet-leden: €8,50

Gala: Het Diner = VOL

Op vrijdag 19 januari organiseren de DinerCo en de FeBo samen HET Gala van het jaar! Deze avond bestaat uit een chic 3-gangendiner en een spectaculair feest. De locatie van het gala is een zeer bijzondere plek iets buiten het centrum van Amsterdam en aan het water, namelijk bij Blijburg aan Zee! Het diner en het feest zullen op dezelfde plek plaatsvinden. Voor het diner en het feest moet je je apart aanmelden. Naar het diner mag je als lid één niet-lid meenemen, je bent als lid verantwoordelijk voor de aanmelding en betaling van deze persoon. Hieronder kan je je aanmelden voor het diner.

De avond zal er als volgt uit zien:
18:30 aanvang diner
19:00 start diner
22:00 aanvang feest
3:00 einde feest

Prijzen diner (early bird tickets):
Leden: €11,-
Niet-leden: €18,50

Let op: je kunt je alleen aanmelden voor het diner als je lid of alumni bent!

Oorlogsverhalen Door De Ogen Van Kinderen

Er komt weer een interessante activiteit aan! Heb je zin om nog even ergens anders mee bezig te zijn dan tentamens?
Houdt 12 december vanaf 15.00 dan vrij in je agenda.
We gaan dan naar het Verzetsmuseum waar een museumdocent ons zal vertellen hoe oorlog wordt ervaren door de ogen van een kind van toen en van nu. Én wordt er uitgelegd hoe je een kind kunt blijven boeien als het over een invloedrijk onderwerp gaat zoals de bezetting.
Meld je dan aan via onderstaand formulier.

Waar: Verzetsmuseum – Plantage Kerklaan 61
Wanneer: 12 december 15.00 uur
Prijs: €2,- voor leden en €3,- voor niet-leden. ​

Open Podium

Op maandag 4 december organiseert Comenius in samenwerking met studievereniging SEC een Open Podium. Dit is dus dé kans om jouw talenten te laten zien. Er is van alles mogelijk! Inschrijven kan via http://www.comenius-uva.nl/activiteiten.html

Waar? Maloe Melo, Lijnbaansgracht 163
Wanneer? Maandag 4 december
Hoe laat? Vanaf 20.00

Glowgolf

Donderdag 30 november is alweer de volgende activiteit van de ActiviteitenCommissie. De AcCo heeft een spetterende Glow in the dark midgetgolf georganiseerd! Het belooft een avond vol gezelligheid te worden dus meld je aan!

Waar: Prins Hendrikkade 194
Hoe laat? 19.30
Kosten: Leden 5,- euro en Niet leden 6,- euro

Belle In Hell

Het is weer tijd voor het eerste grote feest van het jaar! In een wereld waar goed en kwaad een eeuwig gevecht voeren willen wij met jullie de dansvloer op. En omdat we weten dat het moeilijk is om allebei te zijn kunnen jullie deze nacht je ware aard laten zien. Ben je meer Belle op een rave of Belle op het bal? Een schattig beestje of een wild party animal? De keuze is aan jou op 22 November, in de Escape samen met studieverenigingen SEC, Sarphati, Mercurius en Kwakiutl vanaf 23:00 uur.

Deze avond zullen we losgaan in twee zalen met twee verschillende sferen: Happy hitjes voor je goede kant en duistere beats voor het duiveltje in je. Dus laat je verleiden door één van de uiteindes van het spectrum of breng alles samen in een heerlijke mix.

Pas wanneer je jouw kaartje betaald hebt, kom jij op de gastenlijst waarmee jij toegang krijgt tot het feest (je krijgt dus geen fysiek kaartje).
Leden: 6,50
Niet-leden en verkoop aan de deur: 7,50

Bier En Burgers

Het is zover, het eerste etentje van de DinerCo dit studiejaar komt eraan. Het wordt een avondje met veel eten, veel drankjes en bovenal veel gezelligheid. Heb jij zin in een avondje ontspanning, nieuwe mensen leren kennen of juist lekker bijkletsen? Kom dan met ons burgers eten en bier drinken op donderdag 9 november vanaf 18.00 uur!
Er zal rekening worden gehouden met de vegetariërs onder ons en bier drinken is natuurlijk niet verplicht dus niks wat je tegenhoudt! Deelname aan dit etentje bedraagt 8 euro voor leden en 10 euro voor niet leden. Er zijn een beperkt aantal plekken dus wees er op tijd bij.

Movie-Night

Woensdag 8 november is er een spetterende Movie Night.
De film die gedraaid wordt is: Freedom Writers. De film gaat over een jonge lerares die haar klas met kansarme jongeren tolerantie en het nut van onderwijs probeert bij te brengen.
De film begint om 19.00 uur in de Common Room en duurt ± 2 uur. Daarna is er nog tijd om de film te bespreken en een drankje te drinken.
Hapjes zullen aanwezig zijn en de bar is geopend!

Aanmelden kan tot 6 november 12.00 uur via onderstaand formulier.
De kosten van deze activiteit zijn 1 euro voor leden en 2 euro voor niet-leden.

Meld je snel aan want VOL=VOL!

Familie-Avond

De ouderavond is terug in een nieuw jasje! Vanaf heden zal de ouder-avond de naam familie-avond dragen. Wij vinden namelijk dat het niet alleen leuk is voor je ouders om een kijkje in je studie te kunnen nemen, maar ook voor je briljante broer, zachtaardige zus, toffe tante, onbevreesde oom, bijzondere boyfriend of geweldige girlfriend. Op deze avond zal er een mini-college pedagogische wetenschappen, een mini-college onderwijswetenschappen en een mini-werkgroep gegeven worden. De onderwerpen houden we nog even geheim, maar we kunnen wel verklappen dat het twee onderwerpen zijn die de afgelopen tijd veel in het nieuws zijn geweest. Donderdag 2 november belooft dus een interessante avond te worden en natuurlijk zorgen wij voor een lekkere bak koffie of thee.

Aarzel dus niet om je aan te melden!

Alles even op een rijtje:
Wat: Familie-avond
Wanneer: Donderdagavond 2 november
Begintijd: Inloop 19.00 – 19.15
Eindtijd: 21.30
Kosten: GRATIS

Eten Café Havelaar Voor Borrel

Op woensdag 1 november om 17:00 is het eerst tijd voor serieuze zaken, namelijk de Algemene Ledenvergadering. In deze ALV zal bestuur 2017/2018 hun beleidsplan en begroting presenteren. Tevens zal de realisatie van het introductieweekend gepresenteerd worden en zal er opnieuw op de RvA gestemd worden aangezien wij een 4e RvA lid aandragen.

Na de ALV zullen wij weer doorgaan naar Café Havelaar voor een lekkere hap en daarna de borrel. De tentamens zijn achter de rug en iedereen kan weer een beetje opgelucht adem halen. Café Havelaar zal voor ons een heerlijk verse hollandse maaltijd maken. De kosten voor deze heerlijke maaltijd zijn 7€. De aanmeldingen zijn geopend, dus wees er snel bij als je gezellig mee wil eten. Hoe fijn is het om na de alv gelijk aan tafel te kunnen en gezellig met zijn alle wat te eten voorafgaande aan de borrel! Wij hebben er in elk geval heel veel zin in en hopen jullie allemaal woensdag te zien!

Even alles op een rijtje:
Woensdag 1 november 17:00 ALV, 19:00 Eten en 20:00 Borrel
Aanmelden Eten: vanaf dinsdag 24 oktober 12:00
Waar: Café Havelaar, Voetboogstraat 22-24 te Amsterdam

Symposium #1 Hechtingsproblematiek

Symposium #1 ‘Als hechten niet meer vanzelf gaat’

Attentie Attentie! Het eerste symposium van dit jaar zal binnenkort plaatsvinden. 12 oktober zal het onderwerp ‘hechtingsproblematiek’ aan bod komen waarbij twee interessante sprekers zijn uitgenodigd om hun verhaal en onderzoek hierover met ons te delen. Zo komt Esther Groenewegen vertellen over haar eigen ervaring met haar onveilig gehechte kind. Zij heeft een boek hierover geschreven bedoelt voor leerkrachten genaamd ‘Monster in de klas’ en zij spreekt met ouders en professionals over hechtingsproblematiek. Als je nieuwsgierig bent kan je alvast kijken op www.alshechtennietvanzelfgaat.nl om je alvast te verdiepen in het symposium. Ook komt Geert Jan Stams spreken over zijn onderzoek. Dus los van één colloqiumpunt wat te verdienen is bij aanwezigheid wil je dit niet missen!

Het symposium zal plaatsvinden donderdag, 12 oktober van 19.30 tot 21.30. De zaal (REC.C1.03) zal open gaan om 19.15. De kosten voor leden van Comenius is 1 euro en voor niet-leden 2 euro.

Zien we jullie daar? Meld je nu snel aan via het aanmeldformulier hieronder.

Bierproeverij: Gebrouwen Door Vrouwen

Bier alleen voor echte mannen? Daar denken deze zussen anders over. Zij brouwen samen hun eigen bier en krijgen steeds meer bekendheid met hun merk. Op donderdag 5 oktober organiseert gebrouwen door vrouwen voor Comenius een heuse bierproeverij. Tijden de proeverij zullen we 5 verschillende biertjes van gebrouwen door vrouwen proeven. Kom gezellig mee proeven, aanmeldingen zullen donderdag om 15:00 opengaan. Wees er snel bij om jezelf van een plekje te verzekeren, want vol=vol.
Wij hebben er zin in!

***

Nog even alles op een rijtje:
Wat: bierproeverij van gebrouwen door vrouwen
Waar: cafe de Biecht (kerkstraat 346)
Hoelaat: 15:30- 16:30 (met mogelijkheid om nog even gezellig een drankje na te doen)
Kosten: 7, 50€ voor leden, 9 euro voor niet leden
Bij teveel aanmeldingen hebben leden voorrang op niet-leden.

Pannenkoeken Eten

Op woensdag 20 september zal vanaf 17:00 de eerste Algemene Ledenvergadering (ALV) plaatsvinden (toegankelijk voor alle leden). Na afloop van de ALV zullen we pannenkoeken gaan eten in Café Havelaar. Door middel van onderstaand formulier kan je je opgeven om gezellig met ons mee te eten. Hopelijk zien we jullie op 20 september!


SV Comenius is hier te vinden:
Nieuwe Achtergracht 166, B1.05

Maandag t/m Vrijdag
Van 11:00 tot 16:30
Ook hier kun je SV Comenius vinden: Klik hier om lid te worden