Activiteiten 2019-2020

 

Om al onze leden op de hoogte te houden van de symposia, reizen en andere leuke activiteiten die wij organiseren, sturen wij elke week onze nieuwsbrief naar alle leden en andere geïnteresseerden. Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen? Dan kun je je hier inschrijven!

Congres ‘Hoe verder zonder papa of mama?’

Studievereniging Comenius organiseert een interessant congres over de rouw bij kinderen. Het congres vindt plaats op woensdag 4 december vanaf 17:00 in CREA. We hebben een divers programma samengesteld voor dit mooie evenement met wetenschappelijke sprekers, maar ook sprekers met ervaring in de begeleiding van kinderen die te maken hebben met rouw. Tussen de interessante lezingen en workshops door is er ook tijd voor een diner. We sluiten de avond af met een interessant programmaonderdeel wat we nog even als verrassing houden. Daarna is het tijd voor een borrel om na te praten. Iedereen is welkom bij dit congres dus meld je vooral aan!

BELANGRIJK: een van de onderdelen van het programma is een workshop. Hierbij heb je de keuze uit twee workshops, namelijk:
– Workshop 1: Rebecca Dabekaussen is rouwtherapeute en zij geeft een workshop over hoe je in contact kan komen met het rouwende kind en hoe je (non-) verbaal het gesprek hierover aan kan gaan. (http://www.blijvendverbonden.nl/over/)
– Workshop 2: José Kuijster is orthopedagoog en in haar workshop ligt de nadruk op hoe een leerkracht om kan gaan met het rouwende kind.
(http://burocompane.nl/José-Kuijsters-orthopedagoog.html)
We proberen iedereen in te delen bij zijn/haar eerste keuze, maar door een beperkt aantal plekken kunnen we helaas niet garanderen dat je bij je eerste keuze terecht komt. Wees er daarom op tijd bij!

Nog even alles op een rij:
Wat: Congres ‘Hoe verder zonder papa of mama?’
Wanneer: Woensdag 4 december vanaf 17:00
Waar: CREA
Wat kost het: €3,00 voor leden, €5,00 voor niet-leden
Wat krijg je daarvoor: een heel divers programma met verschillende sprekers, colloquiumpunt, avondeten en een afsluitende borrel!

Voor vragen kan je mailen naar congres@comenius-uva.nl. Tot 4 december!

Klik hier om je aan te melden!

Cursus kindertekeningen analyseren

Lieve Leden,

De aanmeldingen voor de eerste EduCo activiteit: kindertekeningen analyseren zijn geopend! Op woensdag 11 december zal Marieke Wielinga deze workshop van 19.00 – 21.00 geven in REC C1.08. De kosten voor leden zijn 4 euro en voor niet-leden 5,50 euro. Zien we je daar? Wees er snel bij want VOL=VOL. Klik hier om je aan te melden.

Liefs,
De EduCo

Mexicaans diner

28 november is het dan zover! Deze dag is het eerste diner georganiseerd door de DinerCommissie van Comenius. We gaan gezellig met zijn allen Mexicaans eten. Er zijn ook vegetarische en vegan opties! Klik hier om je aan te melden.

Wat? Mexicaans diner
Waar? Taco Cartel
Wanneer? 28 november
Kosten? €8,50 voor leden en €10,00 voor niet-leden

Bowlen

Op maandag 18 November gaan we bowlen! Tijd dus om iedereen te laten zien hoeveel strikes je kan gooien in anderhalf uur. Mijn persoonlijke record is… *tromgeroffel* TWEE HELE STRIKES! Dat kunnen jullie vast beter. Winnaar krijgt de eer! 

Wanneer? 18 November om 18.45
Waar? KNIJN bowling
Kosten? € 6,- voor leden en € 7,- voor niet leden

Meme Party!

Lieve leden,
Cash me ousside, how bout da? Grumpy cat. YEET. Pepe de kikker. Idiot sandwich. Op 20 november is het eindelijk zover, het eerste feest van het jaar! Dit eerste feest houden we samen met Mercurius, Kwakiutl en SEC in de ClubUp van 22:30 tot 03:00. Het wordt een MEME PARTY, dus kom vooral als je favoriete meme! Neem al je lieve studiegenoten mee want VOL = VOL. Klik hier om je aan te melden.
Zien we jullie dan?

Liefs,
De feest commissie

Wat? Meme Party!
Waar? ClubUp
Wanneer? 20 november 22:30-03:00
Kosten? €5,50 voor leden en €6,50 voor niet-leden

Familie-avond

Ha lieve leden!

Inmiddels zijn de eerste collegeweken achter de rug en binnenkort komt er een familie-avond! Vinden jouw ouders, broers, zussen, ooms, tantes, vrienden of vriendinnen het leuk om een kijkje te nemen bij jouw studie? Op maandag 4 november kan je ze meenemen naar de familie-avond! Op deze avond zullen er drie mini-colleges worden gegeven. Er zal een college worden gegeven over de onderzoekskant van de studie gevolgd door een college over Pedagogische Wetenschappen of een college over Onderwijswetenschappen en de Universitaire PABO. We beginnen de avond met een kopje koffie of thee en we sluiten de avond af met een borrel! De avond duurt van 19:00-21:30 uur. 

Liefs,

Het bestuur

Let op: dit is geen voorlichtingsavond!
Waar: Roeterseiland
Wanneer: 4 november 19:00-21:30 uur
Kosten: gratis!

 

Pubquiz

Op woensdag 16 oktober gaan wij met zijn allen pubquizzen! Laat aan iedereen zien dat jij de meeste kennis hebt over gekke weetjes. Kunnen wij jouw team aan het eind van de avond kronen tot slimste mensen? Dan win je natuurlijk eeuwige roem binnen Comenius… en misschien ook wel een leuk cadeautje! 

Wanneer? 16 oktober
Waar? CommonRoom (Roeterseiland)
Kosten? 2 euro voor leden en 3 euro voor niet-leden

Pizzaborrel

Voor het eerst organiseren wij dit jaar vanuit Comenius en Pegasus middagborrels! Op deze manier krijgen ook bijvoorbeeld leden die nog niet in Amsterdam wonen de kans om met ons mee te borrelen! De eerste middagborrel is wel een heel speciale… we gaan namelijk pizza eten! We bieden je een prachtige deal: €6,50 voor pizza en een shotje én heel veel gezelligheid. 

Wanneer? 3 oktober van 17:00 tot 22:00
Waar? Bar Douwes
Prijs? €6,50 

Symposium: Ongelijke kansen op school met een blik op etniciteit en zorgleerlingen (autisme)

Lieve leden,

Meld je nu aan voor het symposium zodat ook jij erbij kan zijn! Het Symposium zal plaatsvinden op 1 oktober in lokaal C0.01. Het zal gaan over ongelijkheid in het onderwijs, waarbij Anke Munniksma en Saskia Sliepenbeek zullen spreken. Zorg dat je erbij bent en een colloquiumpunt verdient! 

Liefs, De SymCo

Wanneer? 1 oktober van 19:30 – 21:30
Waar? Roeterseilandcampus C1.03
Prijs? Leden: 1 euro Niet- leden: 2 euro

Introductiekamp 2019/2020

Ook dit jaar wordt er door onze vereniging weer een spetterend introductiekamp georganiseerd, vol leuke activiteiten en gezelligheid. Een super gelegenheid om elkaar goed te leren kennen en je studie goed te beginnen. We kunnen nog niet verklappen wat de locatie en thema zijn, maar één ding kunnen we je wel vertellen: hier wil je bij zijn! 

Locatie: is nog een verrassing!
Datum: 27, 28 en 29 september
Kosten: 50 euro (inclusief vervoer, verblijf en eten)

 


SV Comenius is hier te vinden:
Nieuwe Achtergracht 166, B1.05

Maandag t/m Vrijdag
Van 11:00 tot 16:30
Ook hier kun je SV Comenius vinden: Klik hier om lid te worden