Activiteiten 2015-2016

NVO Praktijkavond

Heb jij de praktijkdag van Comenius gemist, maar wil jij wel vast een kijkje nemen in verschillende (praktijk)domeinen? De Nederlandse Vereniging van pedagogen en Onderwijskunde (NVO) heeft in samenwerking met VSPVU en Comenius een praktijkavond opgezet voor (ortho)pedagogiek. Hierbij zullen specialisten vanuit de gehandicaptenzorg, de geestelijke gezondheidszorg, de jeugdzorg en het onderwijs aanwezig zijn. Deze avond zal plaatsvinden op dinsdag 14 juni 2016 van 19:15 – 21:00 uur bij de VU. De toegang is gratis en de inschrijvingen gaan open op maandag 23 mei 2016 vanaf 12:00 uur.

Lustrum Diner

We beginnen de laatste lustrum avond met een drie gangendiner om alvast in de feeststemming te komen. Het diner is alleen voor leden van Comenius. Er is de optie tussen vis, vlees en vegetarisch. Aanmelden kan via de website, let op VOL=VOL! Dus kom lekker met ons je buikje rond eten om een goeie bodem te leggen voor het gala erna!
Vrijdag: Diner!
Tijd: 18:30 – 20.30
Entree: 13 euro voor leden, 25 euro voor introducé/date (maximaal 1)
Locatie: Restaurant Lieve

Symposium #4: Kijken Als Een Blinde – Kinderen Met Een Visuele Beperking

Op dinsdag 7 juni organiseert Studievereniging Comenius alweer het laatste symposium van dit studiejaar. Voor het laatste symposium is gekozen voor het onderwerp visuele beperking bij kinderen. De eerste spreker is inmiddels bekend en dit is Sabina Kef. Zij is wetenschapper op de VU bij de afdeling psychologie en onderwijs. Ze richt zich niet alleen op kinderen/jongeren met een visuele beperking, maar ook jongeren die behoren tot andere risicogroepen. Voor dit symposium zal zij zich richten op de visuele beperking en zal zij het vooral over jongeren tot en met 18 jaar gaan hebben. Zij zal het over de gevolgen hebben die ieder in het dagelijks leven meemaakt en waar jongen met een visuele beperking tegen aan lopen.
Omdat huidig symposium in de week van het lustrum valt, begint het symposium een uur later dan normaal! Het symposium zal dus plaatsvinden op dinsdag 7 juni van 19:30 tot 21:30. De deuren gaan zoals gebruikelijk een kwartier van te voren open, dus om 19:15. Het is in C1.04 op Roeterseiland en de kosten zijn €1 voor leden en €2 voor niet-leden.We hopen jullie allemaal te zien, want het belooft een super interessante avond te worden!

Gala – Black Tie, Bring Your Own Man

Als afsluiter van de lustrum week is er een gala! Het thema is: Black tie, bring your own man! Onder andere DJ Peter Fields en DJ Okko zullen zorgen voor de juiste muziek. Dus ga opzoek naar de perfecte jurk of een mooi pak en trek jullie dansschoenen aan!

Houd het evenement in de gaten voor meer informatie over het aanmelden. Be there or be square!

Movie Night

Even de-stressen in deze drukke periode vol tentamens en deadlines? Schuif je laptop aan de kant, trek je chill-outfit aan en kom naar dé MOVIE NIGHT van Comenius. Op donderdag 2 juni organiseert de acco alweer haar laatste activiteit, en deze is erg relaxend, gezellig, lekker en bovenal heel chill. Jullie krijgen een gratis drankje van de acco, er zal popcorn, chips en chocola aanwezig zijn en dat terwijl de avond gratis is! Dus geen excuses meer om je niet aan te melden voor deze topavond!
Wat: MOVIE NIGHT
Wanneer: Donderdag 2 juni 19:15-22:00
Waar: Common Room op de UvA
Dresscode: Chill-outfit (enkele tips; onesie, badjas)
Kosten: Gratis!

Efteling

Op donderdag 9 juni gaan we naar de Efteling! We zullen reizen met het openbaar vervoer. De precieze vertrektijden zullen later bekend worden gemaakt op deze pagina. Wees er snel bij wat VOL=VOL! Aanmelden kan vanaf 23 mei, 12 uur, via de website.

Tijden: rond 8.15 verzamelen op Amsterdam Centraal
Entree: 10 euro
Aanmelden: Helaas zit de Efteling helemaal vol!

Maatjesdag

Als toekomstige pedagogen of onderwijskundigen hebben wij veel oog voor de kinderen die extra zorg nodig hebben. Echter zijn er ook kinderen die zorg dragen voor familie of mensen uit hun directe omgeving met een ziekte, beperking of handicap. Dit wordt vaak gedaan vanuit de persoonlijke band, maar het is niet vanzelfsprekend dat jonge kinderen zorg dragen als mantelzorger. Juist deze kinderen hebben soms wat extra aandacht nodig. In samenwerking met VMCA (Vrijwilligers en Mantelzorgers Centrale Almere) willen wij kinderen tussen de 8 en 12 jaar, die zorg dragen voor iemand, een middag in het zonnetje zetten. Samen met jullie willen wij donderdagmiddag 12 mei een spellenmiddag houden. Na deze spellen (inclusief wat lekkers) zullen wij een presentatie krijgen over de werkzaamheden van VMCA en de jonge mantelzorgers. Na de presentatie zullen wij zorgen voor wat eten!
Wat: Maatjesdag met jonge mantelzorgers
Wanneer: Donderdag 12 mei om 14:30 (Meereizen vanaf Amsterdam om 13:30) tot 19:30
Kosten: 4 euro voor leden en 6 euro voor niet-leden

American Red Cup Party

Dear partypeople,

Zet je schrap voor een intieme get together met Comenius.
Het is tijd voor het derde feestje en trust us dit wordt een hele leuke!!
Dit keer hoef je niet uren doelloos naar de klok te staren tot het twaalf uur is en je eindelijk de deur uit mag.
NEE! We beginnen lekker vroeg met het huisfeestje van Jan Amos Comenius.
Trek je hoerige outfit aan, vreet wat macdonalds van tevoren en maak je klaar voor
EEN AMERICAN RED CUP HOUSE PARTY!!
Verwacht veel drank, beerpong, mooie mensen, lekkere hitjes en zoals Miley zou zeggen IT’S A PARTY IN THE USA.
Geen geld? No worries! Comenius heeft met wat overvloedige dollars voor gratis bier gezorgd, maar kom vroeg om optimaal te profiteren.
Om twaalf uur wordt onze gesloten huisfeestje omgetoverd tot een dikke club, dus dan zullen we ons mengen met de rest van Amsterdam, wat een gezelligheid!
Vanaf negen uur is iedereen welkom om in te komen drinken op deze housefissa, cause THERE AIN’T NO PARTY LIKE AN ALCOHOLIC PARTY.
See you there!!

xoxo gossipgirl

Kanoën Door De Jordaan

De volgende sportieve activiteit is bekend! Deze keer gaan we kanoën door de Jordaan.

Deze activiteit zal plaatsvinden op maandag 25 april van 18:30-20:30 uur (verzamelen om 18:15 uur). De kosten bedragen €5,- voor leden van Comenius (niet-leden worden op de reservelijst geplaatst).

De precieze locatie wordt nog bekend gemaakt. Bij slecht weer wordt er voor regenmateriaal gezorgd, maar extra (warme) kleding kan natuurlijk geen kwaad.

Wij hebben er in ieder geval zin in! Tot in de Jordaan!

Raad Voor De Kinderbescherming

Hopelijk zijn jullie weer veilig thuis van de studiereis en/of zitten jullie er weer klaar voor om fris en fruitig te het nieuwe blok te beginnen! Om gelijk goed van start te gaan hebben wij weer een nieuwe activiteit gepland! Op maandag 18 april gaan we met Comenius naar de Raad van de Kinderbescherming. De Raad van de Kinderbescherming komt in actie als ouders om welke reden dan ook niet goed voor hun kinderen kunnen zorgen. Voor onze studie zeker heel interessant om erachter te komen wat zij precies doen en hoe dat in zijn werk gaat! De Raad van de Kinderbescherming bevindt zich gewoon in Amsterdam en het bezoekje geeft een goed beeld van waar je als afgestudeerde terecht zou kunnen komen. Schrijf je dus snel in! Je kunt je vanaf morgen, 12 uur aanmelden via de site. De activiteit begint om 13.00 en kost 1 euro voor leden en 2 euro voor niet-leden. Tot dan!

Studiereis – Lissabon​

Met nog een zeer geslaagde stedentrip in ons hoofd, staat er alweer een nieuwe activiteit van de Reco voor de deur: De studiereis ’15-’16. Dit jaar zullen we naar Lissabon gaan! Omdat er veel informatie aan te pas komt, zal die hier in schematische manier worden weergegeven:

Wat: Studiereis 2016 – Lissabon
Wanneer: Zaterdag 26 maart t/m zaterdag 2 april
Kosten: €250- €300
Aanmelden: Vanaf 4 januari t/m 15 januari 12.00 uur. Zet er even bij of je actief lid bent of niet. Actieve leden zullen twee lootjes krijgen i.p.v. 1 bij de loting.
Hoe: Via de website van Comenius of mailen naar reco@comenius-uva.nl
Hoe verder: Er zal, indien teveel aanmeldingen, geloot worden. Deze loting zal plaatsvinden op maandag 18 januari om 13 uur in de Common Room (REC-C0.03). Als je bent ingeloot, dien je direct €100 over te maken als ‘onderpand’, daarnaast worden de algemene voorwaarden ook gelijk getekend.

Niet aanwezig?: Alleen met een hele goede reden; zorg dat er iemand is die voor jou het geld kan overmaken! Geef van te voren aan of je aanwezig bent of niet en zo niet wie het geld voor je betaalt!

Werkgroepen: De examencommissie heeft besloten dat de studenten die mee gaan op studiereis de werkgroep(en) in die week mogen missen. LET OP: als er die week een casus is dient die wel gemaakt te worden! Dit is je eigen verantwoordelijkheid! Mocht je nog praktische vragen hebben over bijvoorbeeld je aanmelding, dan kan je altijd mailen naar reco@comenius-uva.nl. Wij hebben er heel veel zin in en hopen je op 18 januari te zien!
P.S.: Er kunnen naast de commissie en het bestuur 25 mensen mee.

Cocktailworkshop

Werden de tentamens je al bijna te veel? En is het nu echt tijd voor wat ontspanning? Dat komt goed uit, want op donderdag 24 maart organiseren we een cocktailworkshop! Tijdens de workshop wordt er gegooid met flessen en shakers als Tom Cruise in de film cocktail. Er worden, onder begeleiding van een flairbartender, 6 verschillende cocktails bereid. Na deze workshop kun je zelf cocktails shaken en stirren voor een geslaagde avond.
De workshop zal om 19:30 beginnen en eindigt rond 21:30. De kosten bedragen €10,- voor leden en €12,- voor niet-leden. Dit is inclusief 3 drankjes maken en 6 drankjes proeven. De locatie wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Inschrijven kan vanaf dinsdag 15 maart 12:00 via de website. Dus heb je altijd al willen weten hoe je die lekkere cocktail zelf kan maken? Of houd je gewoon heel erg van cocktails drinken? Schrijf je dan zo snel mogelijk in!
Wanneer? Donderdag 24 maart van 19:30 tot 21:30.
Kosten? 10,- voor leden en 12,- voor niet-leden.
Inschrijven? Vanaf 15 maart 12:00 uur – Helaas zit de cocktailworkshop op dit moment helemaal vol!

Bezoek Aan ZMLK School

Op donderdag 10 maart gaan we met de AcCo op bezoek bij een school voor Zeer Moeilijk Lerende Kinderen (ZMLK). Het programma bestaat uit een presentatie, gegeven door de directie. Daarna nemen we een kijkje in de klassen, en aan het einde is er koffie en thee, geserveerd door oudere leerlingen. Ook is er ruimte voor vragen aan docenten en leerlingen. Het bezoek begint om 9 uur en eindigt rond 11:30. Kosten zijn €1,- voor leden en €2,- voor niet leden. We verzamelen voor de Van Voorthuijsen School in Haarlem om 9 uur, mensen die vanaf Centraal reizen kunnen meereizen met de AcCo. Hierover volgt meer info via de mail na inschrijving.

Symposium #3 – Over Homoseksualiteit In De Bible Belt

Op donderdag 25 februari organiseert Studievereniging Comenius alweer haar derde symposium van het jaar, dit keer over homoseksualiteit in de Bible Belt. De eerste spreker is inmiddels bekend. David Bos zal op het symposium het wetenschappelijke aspect van homoseksualiteit in de Bible Belt toelichten. Hij zal dieper ingaan op de figuur van de “ex-gay” die in Amerika zeer populair is maar in Nederland niet erg aanslaat. Daarnaast zal David kort wat vertellen over zijn onderzoek naar homoseksualiteit in streng religieuze gemeenschappen dat hij voor het Sociaal en Cultureel Planbureau heeft uitgevoerd. Het symposium zal op donderdag 25 februari van 18:30 tot ongeveer 20:30 duren. De deuren openen om 18:15. Het symposium vindt plaats in C1.04 op Roeterseiland. De kosten bedragen 1 euro voor leden en 2 euro voor niet-leden. Houd de nieuwsbrief en Facebook in de gaten voor updates omtrent de sprekers en het symposium.

Feest #2: Beauty And The Nerd

Op woensdag 24 februari is alweer het tweede feest van Comenius, dit keer in samenwerking met studievereniging ACD! Het thema is Beauty and the Nerd, dus duik diep in je verkleedkoffer en haal allemaal jullie tiara’s, lightsabers, sjerpen, sonic screwdrivers, hoge hakken en brilletjes tevoorschijn en kom een dansje met ons wagen in Club 8. Neem vooral ook al je beauty en nerds mee van buiten de studie, want introducees zijn van harte welkom! Het feest zal van 22:00 t/m 3:00 duren en een kaartje kost €5,- voor leden en €6,- voor niet-leden.

Rolstoelbasketbal

They see me rollinnn, they hatinnn! De derde activitieit van de Sportco staat alweer op de planning: rolstoelbasketbal! Heb jij altijd al willen weten hoe het is om in een rolstoel te zitten en zo te sporten? Dan is dit je kans! De workshop zal plaatsvinden op maandagochtend 29 februari en wordt gegeven door een echte kampioen: een paralympiër die zal deelnemen aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro deze zomer! Aanmelden kan vanaf 1 februari, 12 uur via de site! De kosten zullen 9 euro voor leden zijn en 11 euro voor niet leden.

Praktijkdag

Op 11 februari komt de praktijkdag er weer aan. Op deze avond kun je uitzoeken in welke banen je later allemaal terecht kunt komen en wat er bij jou past. Verschillende sprekers uit het werkveld van pedagogische wetenschappen en onderwijskunde komen vertellen hoe hun werkweek eruit ziet. Er komen onder andere sprekers van Qpido, de Opvoedpoli, Het ABC (onderwijsadviesbureau) en een gedragsdeskundige van de Jeugdbescherming. De praktijkdag zal om 18 uur beginnen en zal tot 21:15 uur duren. Voor avondeten en een drankje wordt gezorgd. Kosten: 4 euro voor leden, 5 euro voor niet-leden. Tot op de praktijkdag!

FV-FMG Presents: FIGHT OR FLIGHT

Ben jij ook geraakt door alle veranderingen en ophef die de recente vluchtelingenstroom teweeg heeft gebracht en wil je graag meer verdieping in de huidige vluchtelingensituatie? Kom dan naar ‘Fight or Flight’! Deze activiteit wordt georganiseerd door alle besturen van de studieverenigingen van Maatschappij- en Gedragswetenschappen en zal plaatsvinden op woensdag 3 februari van 17.15 tot 21.30 uur in gebouw E. Vanuit iedere studie zal er een toepasselijke lezing of activiteit georganiseerd worden zodat de vluchtelingensituatie vanuit maar liefst acht perspectieven benaderd zal worden. Je hebt de mogelijkheid om twee van deze rondes bij te wonen. Het bijwonen van het evenement kost €3,- en is inclusief avondeten en een drankje voor bij de borrel achteraf. Meer informatie zal nog volgen. Het belooft een ontzettend leerzame en indrukwekkende avond te worden dus we hopen jullie dan te zien!

Het volgende onderwerp zal gerepresenteerd worden door Comenius – Invloed op het onderwijs: Er komt meer bij kijken dan je denkt!

Een klas vol met kinderen uit verschillende landen, van verschillende leeftijden, met verschillende opleidingsniveaus en met verschillende (trauma-)ervaringen. Het enige wat ze in gemeen hebben is dat ze gevlucht zijn naar Nederland, hoewel ook dat vanuit verschillende redenen is. Het kost voor zowel het kind, de leraar en de school veel energie deze kinderen een plek te geven in het onderwijs. Als dit al lukt gebeurt het vaak dat het kind weer moet verhuizen in verband met het asielzoekersproces. Er komt dus meer bij kijken dan je denkt. Om een beter beeld te krijgen op wat voor invloed de immense vluchtelingeninstroom heeft op ons onderwijs(systeem) zal de PO-Raad een beleidsmatige en financiële schets van de situatie geven en zal een leraar als ervaringsdeskundige vertellen over de ervaring met het lesgeven aan vluchtelingenkinderen. Mis deze kans niet!

Voor meer informatie over de andere sprekers, klik dan hier! Om je aan te melden, klik hier.

EHBO-Cursus Aan Kinderen

Elk jaar komen gemiddeld 140.000 kinderen terecht op de spoedeisende hulp (Rode Kruis, 2015). Gezien onze opleiding werken wij nu of straks veel met kinderen, maar zijn wij in staat om hulp te bieden in noodsituaties? Weet je eigenlijk wel wat je moet doen als een kind zich verslikt of in het ergste geval een kind moet reanimeren? Wij als activiteitencommissie (acco) willen jullie graag een EHBO-cursus gericht op kinderen aanbieden. De cursus zal worden verstrekt door ‘Eerste Hulp Opleidingen Jansen’ en zal vier uur duren. De onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: reanimatie bij kinderen en zuigelingen, verbandleer, kneuzing en botbreuken, vergiftiging, shock en verslikking. Omdat er voldoende individuele hulp en aandacht wordt geboden, zijn er twee rondes. De eerste ronde zal van 08:30-12:30 zijn en de tweede ronde zal van 13:30-17:30 zijn.

Na deelname aan de cursus ontvang je een certificaat van W.H.M. Jansen. Het certificaat wordt bij veel bedrijven en instellingen geaccepteerd, mede gezien het feit dat reanimatie bij kinderen op het certificaat wordt vermeld. Wees er wel van bewust dat bepaalde instellingen een certificaat van het Oranje Kruis vereisen. Kosten voor leden bedragen €7 en kosten voor niet-leden bedragen €9 (normaal gesproken zou deze cursus ongeveer €50 p.p. bedragen). Aanmelden kan vanaf 14 januari om 12:00 uur (aanmeldingen vóór 14 januari worden niet geregistreerd). Vermeld bij de aanmelding aan welke ronde je graag zou willen deelnemen. Als een van de twee rondes vol zit, word je automatisch ingeschreven bij de andere ronde. Mocht slechts één ronde mogelijk zijn, vermeld dat bij je aanmelding.
Wat: Cursus eerste hulp aan kinderen
Wanneer: Donderdag 4 februari (ronde 1: 08:30-12:30, ronde 2: 13:30-17:30)
Waar: Universiteit van Amsterdam (exacte locatie wordt nader bekend gemaakt)
Kosten: 7 euro voor leden, 9 euro voor niet-leden
Aanmelden: vanaf 14 januari 12:00 uur
LET OP: Leden van Comenius hebben voorrang

Helaas zit de EHBO-cursus helemaal vol. Houd onze nieuwsbrief, onze facebook en de website in de gaten voor activiteiten!

Kroegcollege – ‘De Invloed Van Middelengebruik Op Het Brein Van Adolescenten’

De AcCo organiseert ook dit jaar weer een kroegcollege. Het kroegcollege zal op dinsdag 19 januari om 19 uur plaatsvinden in de Common Room van de Universiteit van Amsterdam. Het thema is: ‘De invloed van middelengebruik op het brein van adolescenten.’ De eerste spreker op deze avond zal Stefan de Dood zijn. Stefan is werkzaam bij de jeugd-detox van Brijder verslavingszorg. Brijder is een specialist op het gebied van verslaving en is er voor iedereen, van jong tot oud, met een lichte of ernstige verslaving. Als verpleegkundige weet Stefan als geen ander welk effect jouw biertje op je hersenen heeft!
Informatie over andere sprekers volgt zo snel mogelijk. Wij hopen dat jullie even enthousiast zijn als wij! Je kan je vanaf nu aanmelden via de site en ons emailadres; acvtiviteitencommissie.comenius@gmail.com. De kosten voor het kroegcollege bedragen 1 euro voor leden en 2 euro voor niet-leden. Let op; leden van Comenius krijgen voorrang.
Wat: kroegcollege
Wanneer: dinsdag 19 januari 19:00
Waar: Common Room
Hoe: aanmelden via de site en acvtiviteitencommissie.comenius@gmail.com
Kosten: 1 euro voor leden en 2 euro voor niet-leden

‘Krijg De Kleren’

Op donderdag 14 januari 2016 organiseert Comenius van 13:00 – 19:00 uur een kledingmarkt op Roeterseiland. Denk hierbij niet alleen aan kleding, maar ook aan accessoires, riemen, schoenen, etc. Alle items zullen voor een paar euro de deur uitgaan, met een maximum van 10 euro per stuk. Voor deze kledingmarkt is natuurlijk wel kleding nodig, en daarom vragen we jullie om hulp! Heb jij in de kerstvakantie nou (nog) niks te doen? Ruim je kledingkast op en breng de kleding naar Comenius! Als je nu al je kast op hebt geruimd, kun je deze spullen ook nu alvast inleveren bij de Comeniuskamer. Wanneer je minimaal 5 items inlevert, krijg je gratis toegang tot het evenement!

Glowgolfen

Glowgolfen wordt de tweede activiteit van de sportco! Na onze succesvolle eerste activiteit bij Bounz Amsterdam houden we de ballen erin en gaan we glowgolfen in Amsterdam! Het zal 2 euro zijn voor leden en 4 euro voor niet-leden en aanmelden kan vanaf vandaag. Enneh: Shine bright, wear white! Meld je snel aan, want vol=vol.
Waar? glowgolf Amsterdam, vlakbij Centraal Station
Wanneer? 13 januari om 19:10 uur

Kerstdiner

Droom jij ook altijd van een witte kerst? Word je vrolijk van kerstbomen, kerstverlichting, kerstballen en kerstmuziek? Kom dan naar de tweede activiteit van de activiteitencommissie. Op donderdag 17 december organiseert de AcCo in samenwerking met jullie hét kerstdiner van 2015, geheel in het thema ‘Winter Wonderland’. Om het ultieme kerstgevoel van delen en gezelligheid te creëren, is het de bedoeling dat iedereen een zelf gemaakt gerecht (voor ongeveer 5-6 personen) meebrengt naar het kerstdiner (denk aan kerstbrood, bladerdeeghapjes, wraps etc.). De AcCo heeft een lijst met mogelijke gerechten samengesteld, maar voel je vrij om een eigen, origineel, en bovenal lekker recept te maken. Na aanmelding word je aan een facebookgroep toegevoegd waarin wordt bijgehouden wie wat meeneemt zodat er een diversiteit aan lekker eten ontstaat. De activiteitencommissie verzorgt de drankjes, borden, bestek, bekers etc. Wil jij de kerstvakantie goed inluiden? Meld je dan nu aan via; activiteitencommissie.comenius@gmail.com. Vermeld in de mail je naam, emailadres, telefoonnummer, wel/geen lid van Comenius. Leden van Comenius krijgen voorrang op deelname aan het kerstdiner. We hopen jullie allen donderdag 17 december te zien!

Symposium: Obesitas Bij Kinderen

Op maandag 7 december organiseert studievereniging Comenius haar tweede symposium van het jaar. Dit keer zal het symposium gaan over Obesitas bij Kinderen (wegens omstandigheden hebben we het onderwerp moeten wijzigen). Op maandag 7 december organiseren wij dus weer een super interessante en leuke avond over obesitas bij kinderen. De deuren zullen om 18:15 opengaan en de kosten bedragen 1 euro voor leden en 2 euro voor niet-leden. We hopen jullie allemaal te zien op maandag 7 december.

Stedentrip – Luik

Zoals de meesten van jullie wel weten wordt er elk jaar een toffe stedentrip georganiseerd! Dit jaar zal de stedentrip plaatsvinden op 30 november 2015 en gaan we naar Luik. Het zal super gezellig worden en de dag zullen we gezamenlijk afsluiten met een diner. Leuke bijkomstigheid is de kerstmarkt die er op dat moment is. Dus heb jij zin om met je studiegenoten op pad te gaan, en nieuwe mensen te leren kennen? Meld je dan zo snel mogelijk aan want zoals altijd geldt: vol is vol! Het bedrag zal €12,- voor leden en €14,- voor niet leden betreffen, dit is dus inclusief diner!

Feest: The Job You’ll Never Have

Heb jij altijd al het stiekeme verlangen gehad om later verpleegster, brandweerman, politievrouw of BN’er te worden maar is dit toch niet helemaal voor jou weggelegd? Kom dan op vrijdag 27 november een dansje wagen op het eerste feest van het jaar in samenwerking met de studievereniging NSA! Op deze legendarische avond kan je eindelijk het beroep van je dromen uitoefenen en het thema luidt dan ook: The Job You’ll Never Have. Het feest zal plaatsvinden in Akhnaton en zal van 22:00 tot 4:00 duren. Aanmelden kan via de site of je kan mailen naar febo@comenius-uva.nl. Vermeld hierbij wel even je studentnummer, volledige naam en of je wel of niet lid bent! Kaartjes kosten 5 euro voor leden en 6 euro voor niet-leden.

Bounz

Vond jij trampolinespringen vroeger ook altijd zo leuk? En heb je zin in wat teamwork in de vorm van een spelvariant? Zorg dan dat je bij de eerste activiteit van de sportcommissie bent. Op donderdag 19 november gaan we om 18:00 uur bounzen bij Bounz Amsterdam. We verzamelen om 17:40 uur bij Bounz Amsterdam, maar je kunt ook met de sportcommissie meereizen als je dit liever hebt. Deze verzamelt om 16:40 uur bij Amsterdam Weesperplein. Het zal 3 euro zijn voor leden en 5 euro voor niet-leden. Aanmelden kan via de website van Studievereniging Comenius. Let op, want vol = vol!

Algemene Ledenvergadering

11 november vindt de eerste Algemene Ledenvergadering (ALV) van bestuur 15|16 plaats. Alle leden mogen de ALV bijwonen, op deze manier hebben leden inspraak in het beleid dat Comenius voert. Tijdens deze vergadering zullen de begroting en het beleidsplan gepresenteerd worden. Daarnaast zal de realisatie van vorig jaar presenteerd worden door bestuur 14|15. We hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen!

Ouderavond

Elk jaar organiseert Studievereniging Comenius een ouderavond voor haar leden van Pedagogische Wetenschappen, Onderwijskunde en de Universitaire PABO van Amsterdam. Vind jij het leuk om een avond je ouders/verzorgers, maar ook vrienden of andere familieleden, een kijkje te geven van hoe het op de opleiding eraan toe gaat, hoe een hoorcollege eruit ziet en wie je studiegenootjes zijn? Deze ouderavond biedt de mogelijkheid op een informele manier jullie ouders/verzorgers kennis te laten maken met de onderwerpen die regelmatig aan bod komen in jullie studie, de docenten en de studiegenoten. Dit jaar zal de avond plaatsvinden op donderdag 5 november van 19:00u tot 21:00u met aansluitend een borrel in de Common Room. De ouderavond zal plaatsvinden op het Roeterseiland, het lokaal zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt. ​

Lijkt het jou en je ouders/verzorgers leuk om te komen? Vul dan het onderstaande aanmeldformulier in, of stuur een mailtje naar: comenius-fmg@uva.nl met daarin naam van de student, hoeveel ouders/verzorgers er komen, studentnummer en welke studierichting.

PAUW!

Het is zo ver, de eerste activiteit van de AcCo is in zicht! Dinsdag 27 oktober zullen wij een rondleiding achter de schermen van Pauw krijgen om vervolgens een uitzending mogen bij te wonen. We zullen om 20.30 uur verzamelen voor het mediacafé in de Westergasfabriek en het zal rond 23.30 uur afgelopen zijn. Het zal €1,- voor leden en €2,- voor niet leden bedragen, dus geef je snel op door te mailen naar activiteitencommissie.comenius@gmail.com met de volgende gegevens: wel of geen lid, je mobiele nummer en je volledige naam of meld je aan via onze website!

Symposium: ‘En toch was ik verliefd op hem…’

8 Oktober zal het eerste symposium van het studiejaar plaatsvinden. Van 18:30 tot 20:30 uur zullen verschillende sprekers je alles vertellen over jeugdprostitutie en loverboys. Het symposium zal plaatsvinden in REC C.104. Als eerste zal Suzanne Heerdink komen spreken. Zij is onderzoekster bij het Nationaal Rapporteur Mensenhandel en momenteel bezig met een onderzoek over prostitutie. Suzanne focust zich in het onderzoek vooral op de daders van binnenlandse seksuele uitbuiting oftewel op de loverboys. Benieuwd naar de andere sprekers? Houd de nieuwsbrief en facebook in de gaten! Aanmelden kan door te mailen naar symposiumcommissie.comenius@gmail.com of via het aanmeldformulier op de site!

Wat: Symposium ‘En toch was ik verliefd op hem…’ over jeugdprostitutie en loverboys
Waar: Roeterseiland Complex C.104
Wanneer: 8 oktober 2015
Hoe laat: 18:30 uur – 20:30 uur. Inloop vanaf 18:15 uur.
Aanmelden: Stuur een mailtje naar symposiumcommissie.comenius@gmail.com met daarin je naam en of je wel of geen lid bent, of vul hieronder het formulier in.

Openingsactiviteit: BOWLEN!

De eerste activiteit is gepland! Wij gaan namelijk, volledig in stijl met een hapje en een drankje, bowlen! Bowlen klinkt misschien een beetje standaard maar eigenlijk is het één van de leukste dingen om met een groep te doen. Of je nou alleen komt of met een groepje, je zal niet vertrekken zonder nieuwe mensen te hebben ontmoet. Dus, zoek je beste bowlingbroek maar vast op en meld je aan! Wil je meerdere mensen aanmelden? Dat kan. Vergeet dan niet ook hun gegevens te vermelden. Wij hopen jullie dan allemaal al swingend of stuntelend tegen te komen op de baan!


SV Comenius is hier te vinden:
Nieuwe Achtergracht 166, B1.05

Maandag t/m Vrijdag
Van 11:00 tot 16:30
Ook hier kun je SV Comenius vinden: Klik hier om lid te worden