Activiteiten 2016-2017

Bootjevaren Met De AcCo

Om het studiejaar goed af te sluiten kan je met de AcCo mee varen door de grachten!
Er zijn drankjes aanwezig op de boot, dus je hoeft je niet te vervelen.
Even de feiten op een rijtje:

Wanneer: 15 juni
Hoe laat: 13:45 verzamelen, 14:00 uur vertrekken. Ben je te laat dan moet je helaas zwemmen
Hoelang: 2 uur
Prijs: 5 euro leden en 7,50 euro niet leden (inclusief drank!)
Waar: Cafe Hesp aan de Weesperzijde

We hopen jullie allemaal te zien op het water!
Liefs, de AcCo

Eindejaarsbarbecue Van De FeBo

Op woensdag 7 juni zal de eindejaarsbarbecue van de FeBo plaatsvinden. De barbecue zal in de buurt van het Oosterpark zijn (precieze locatie en tijd volgt nog). Wil jij gezellig met ons eten? De barbecue zal 5 euro voor leden en 8 euro voor niet-leden kosten. We hopen jullie allemaal te zien!

Wat: eindejaarsbarbecue
Wanneer: woensdag 7 juni
Kosten: 5 euro voor leden en 8 euro voor niet-leden

Comenius X VSPVU Present: Docent-Studentactiviteit

Op 6 juni organiseren Comenius en VSPVU een docent-studentactiviteit! De activiteit heeft de vorm van een kroegcollege met aansluitend een paneldiscussie in het thema ‘euthanasie bij kinderen’. Over dit ethische vraagstuk zullen onder andere een kinderarts, een klinisch psychologe en een geïnteresseerde student komen spreken.

Ben jij erbij? Kosten zijn 2 euro voor studenten en externe personen.

Kroegcollege: Kun Je Burgerschap Beoordelen?

We leven in een complexe samenleving. Jongeren moeten de benodigde kennis, houding en vaardigheden ontwikkelen om daarin een actieve rol te spelen. Denk bijvoorbeeld aan kennis van hoe het politieke systeem werkt, maar ook hoe je te verhouden tot anderen in jouw omgeving. Scholen zijn wettelijk verplicht hier aandacht aan te besteden en geven veelal ook aan dit een belangrijk onderdeel te vinden van hun maatschappelijke opdracht. Maar hoe beoordeel je nu of een leerling goed burgerschap ontwikkelt? In dit kroegcollege zal Remmert Daas ingaan op wat burgerschap inhoudt en welke manieren er zijn om burgerschap te beoordelen.

Het kroegcollege vindt plaats op 9 juni in de Common Room en begint om 19:00 uur. Om goed in de sfeer te komen, krijgen jullie het eerste drankje van ons. Het college kost 1 euro voor leden en 2 euro voor niet-leden.

Wat: Kroegcollege over burgerschap
Wanneer: 9 juni om 19:00 uur
Kosten: 1 euro voor leden en 2 euro voor niet-leden

Symposium #4: De Bloemetjes En De Bijtjes

Tegenwoordig wordt veel gedrag van de kinderen en jongeren grensoverschrijdend gevonden. Hoe is dat gekomen? Welke invloed hebben de ouders hierop? Dit is het thema dat centraal zal staan op het komende symposium. Maryse Roos heeft deze invloed onderzocht en wil graag haar bevindingen met ons komen delen. Aansluitend zal Arjet Borger haar ervaringen delen. Arjet geeft voorlichtingen aan ouders op het gebied van seksualiteit. Het zal daarom zeker een interessante avond worden. Daarnaast krijg je bij volledige aanwezigheid 1 colloquimpunt!

Wat: Symposium #4 ‘de bloemetjes en de bijtjes: seksualiteit en opvoeding’
Wanneer: dinsdag 23 mei van 19:30-21:30 uur
Waar: REC-C1.04
Kosten: 1 euro voor leden en 2 euro voor niet-leden

VSAE X Comenius Present: TRAILER TRASH

Op 16 mei zullen alle tokkies en tiara’s verzamelen in Club Up om een avond vol tijgerprint, blingbling en bier te hebben. Haal je trainingspak uit de kast, zet een paar lekkere tattoos en pleur die glitters op je porum. Intro’s zijn ook welkom dus neem al je mede-travelers mee naar Trailer Trash! Kaartjes kosten 6 euro voor leden en 7,50 euro voor niet-leden.

NVO Praktijkavond Comenius & VSPVU

Later als ik groot ben word ik… ja, goede vraag. Veel studenten weten nog niet precies wat ze na hun studie willen gaan doen en willen graag nog een kijkje in de praktijk nemen. Daarom heeft de NVO samen met VSPVU en Comenius een praktijkavond georganiseerd op maandag 15 mei 2017 van 19:15-21:00 uur op de VU. Er zullen specialisten vanuit de gehandicaptenzorg, de geestelijke gezondheidszorg, de jeugdzorg en het onderwijs aanwezig zijn. Toegang is gratis.

Lentekriebels? Kom Waterfietsen Met De SportCo!

Heb jij wel weer zin in iets actiefs en vind je het leuk Amsterdam eens van het water te bekijken? Meld je dan nu aan voor de SportCo activiteit waterfietsen!

Wanneer: donderdag 11 mei
Tijd: 14:00 tot 16:00 uur
Waar: Amsterdamse grachten, opstappen bij Rijksmuseum
Kosten: 3 euro leden, 5 euro niet-leden

DinerCo Presenteert: Paasvretstijn & Spelen

Het is weer tijd voor een spetterende activiteit van de DinerCo, het Paasvretstijn & Spelen. Dit geweldige Paasvretstijn zal plaatsvinden in de welbekende Common Room op 3 mei. Deze activiteit zal bestaan uit een gezellige paasmaaltijd die halverwege onderbroken zal worden door de geweldige PaasSpelen. Wij als DinerCo zullen zorgen voor 2 overheerlijke Paastasalades en de drank. Voor het verrassende toetje is het zeeer belangrijk dat je je eigen spoony meeneemt (niet van plastic, want dan gaat het helemaal mis. Een paasvuur willen wij voorkomen)! Voor deze activiteit vragen wij geen bijdrage in geld, maar wel in voedsel. Wij zorgen voor de basis en vragen aan jullie om de rest van het voedsel mee te nemen. Wij verwachten jullie uiteraard allemaal!

Wat: Paasvretstijn & Spelen
Wanneer: woensdag 3 mei
Hoe laat: inloop 17:30 uur, begin 18:00 uur
Kosten: zelfgemaakt (of zelf gekocht) voedsel

FMG-Feest: Superheroes

Op 19 april is het zover: het supergave superheldenfeest van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen! Heb jij je superheldenoutfit al uit het stof getrokken? Het is aan jou om de mensheid te redden in de Melkweg! De aanmeldingen voor het FMG-feest zijn vanaf nu geopend. Wil je een plekje op de gastenlijst bemachtigen, vul dan onderstaand formulier in.

Wanneer: woensdag 19 april, deuren openen om 23:00 en sluiten om 00:30 uur, feest duurt tot 04:00 uur
Waar: de Melkweg
Tickets: 6 euro voor leden, 7 euro voor niet-leden en aan de deur
LET OP: Zorg dat je vóór 18 april 23:59 uur hebt betaald, anders moet je helaas een kaartje aan de deur kopen

AcCo Activiteit: Leontienhuis

Voeding en een gezonde levensstijl zijn de laatste tijd steeds belangrijker geworden. Helaas bestaan er ook verhalen waarbij voeding het leven van een persoon overneemt. Om hier meer over te weten te komen gaan wij donderdag 13 april naar het Leontienhuis. Ga jij ook mee?

Het Leontienhuis is opgericht door wielrenster Leontien van Moorsel. Zij heeft vanuit haar eigen ervaring een opvangcentrum opgericht om anderen te helpen met hun eetstoornis. Een ervaringsdeskundige komt ons vertellen wat ervoor nodig is om deze ziekte te overwinnen en wat erbij komt kijken.

Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Wat: Bezoek aan het Leontienhuis
Wanneer: 13 april van 14:00-16:00 uur
Kosten: 2 euro voor leden en 5 euro voor niet-leden (reiskosten zijn voor eigen rekening)

SportCo Activiteit: Paaldansen

Wil je je cv uitbreiden? Heb je interesse in een brede (verticale) loopbaanoriëntatie? Wil je alleen maar omhoog klimmen? Meld je dan aan voor de stoomcursus paaldansen!

Wat: stoomcursus paaldansen
Wanneer: maandag 10 april
Tijd: 15.00-16.30 uur
Dresscode: foute fitness
Kosten: 3 euro leden, 8 euro niet-leden

Studiereis Praag

Ga jij ook mee naar Praag? Waan je in de stad van de honderd torens tijdens deze geweldige studiereis. De kosten bedragen €256,-. We zullen vertrekken op 1 april en terugkomen op 8 april.

Wat: Studiereis Praag
Wanneer: 1 tot en met 8 april
Kosten: €256,-
Inclusief: vliegreis, hostel, ontbijt, heel veel leuke activiteiten, vrijstelling van je werkgroepen en colleges (door ons geregeld)

Je Kan Meer Dan Je Denkt – Praktijkdag POW

Donderdag 2 maart vindt de praktijkdag van Comenius plaats. Deze zal in het teken staan van het leven ná de studie. Sprekers uit verschillende hoeken van het werkveld zullen hun verhaal vertellen. Heb jij nog geen idee welke kant je op wil of wat je mogelijkheden überhaupt zijn? Kom dan zeker langs, want je kan meer dan je denkt!

De kosten bedragen 3 euro voor leden en 4 euro voor niet-leden. Het evenement zal beginnen om 17:00 uur en eindigen om ongeveer 20:30 uur. Voor avondeten en een borrel na afloop wordt gezorgd! Aanmelden kan via onderstaand formulier. Meer informatie vind je op de Facebookpagina.

De rondes
Op het aanmeldformulier word je gevraagd voor elke ronde een top 2 of 3 op te geven van sprekers waar je graag heen wil. Per ronde bezoek je uiteindelijk één spreker. Hieronder vind je het overzicht van de mogelijke sprekers. Let op: je kunt voor ronde 1 dus geen spreker van ronde 2 kiezen (en andersom).

Ronde 1:
– Familieklas: een interventie. Er wordt verteld hoe deze ontwikkeld is en vervolgens uitgevoerd is
– JJI – De burcht: interne school van JJI Teylingereind
– Orthopedagoog en GZ psycholoog op ZMLK school

Ronde 2:
– Terra Nova: het opstarten van een eigen onderwijsinitiatief
– Nidos: voogdij en jeugdbescherming van alleenstaande minderjarige asielzoekers en kinderen in vluchtelingengezinnen

Wat: Praktijkdag POW
Wanneer: 2 maart van 17:00 uur tot 20:00 uur
Waar: REC-C (tussen de collegezalen C1.03 en C1.04)
Kosten: 3 euro voor leden en 4 euro voor niet-leden

A Trip To Space – Feest Comenius & SEC

Op naar de sterren en daar voorbij! Heb jij je space-outfit al klaarliggen? Want op 23 februari organiseren Comenius en SEC het meest intergalactische feest van het jaar. De deuren zullen openen om 23:00 uur en sluiten om 00:30 uur. Het feest duurt tot 04:00 uur. Kaartjes kosten voor leden 6 euro en voor niet-leden 7 euro.

Wat: A Trip to Space – Feest Comenius & SEC
Wanneer: Donderdag 23 februari
Hoe laat: Deuren openen 23:00 en sluiten 00:30 uur, feest duurt tot 04:00 uur
Kosten: 6 euro voor leden en 7 euro voor niet-leden

Symposium #3: (B)EAT IT! – Een Symposium Over Eetstoornissen

Op woensdag 15 februari vindt alweer het derde symposium van dit studiejaar plaats. Dit symposium zal gaan over een veel voorkomende stoornis: de eetstoornis. Een eetstoornis wordt omschreven als een psychische aandoening, waarbij afgeweken wordt van het normale eetgedrag dat past bij bijvoorbeeld de leeftijd of het geslacht. Het belooft een boeiende avond te worden, dus kom vooral ook! De sprekers zullen verschillende kanten benaderen die jouw kennis over dit onderwerp nog verder zullen vergroten. Het symposium zal aanvangen om 19:30 uur en duren tot ongeveer 21:30 uur. Bij volledige aanwezigheid krijg je na afloop een colloquiumpunt uitgereikt.

Wat: Symposium #3: (B)EAT IT! – Een symposium over eetstoornissen
Wanneer: 15 februari van 19:30 tot 21:30 uur
Kosten: 1 euro voor leden en 2 euro voor niet-leden
Waar: REC-C1.03

Kindertekeningen Lezen

Tekeningen kunnen meer informatie over een kind geven dan vaak in eerste instantie te zien is. Wat een kind niet kan zeggen, kan hij wel tekenen. Tijdens de komende activiteit van de AcCo kun je hier meer over te weten komen. Marieke Wielinga zal iets komen vertellen over de ontwikkeling van kindertekeningen en hoe wij hier later in ons werk gebruik van kunnen maken. Tijdens de activiteit zullen we niet alleen gaan luisteren maar ook zelf gaan tekenen!
De activiteit zal plaatsvinden op 14 februari van 15:00 tot 17:00 uur.

Wat: Kindertekeningen lezen
Wanneer: 14 februari van 15:00 tot 17:00 uur
Kosten: 2 euro voor leden en 5 euro niet-leden

Stedentrip Antwerpen

De stedentrip komt er weer aan! Op maandag 6 februari zullen wij voor een dagje naar het prachtige Antwerpen afreizen. Je kunt al mee voor €17,- als je lid bent van Comenius! Voor niet-leden bedragen de kosten €19,- . Tijdens deze dag zul je vrij zijn om de stad te verkennen en te doen wat je leuk vindt. Aan het einde van de dag zullen we gezellig met zijn allen gaan eten (dit is natuurlijk inbegrepen, dus geen extra kosten!).

Wat: Stedentrip Antwerpen
Wanneer: Maandag 6 februari
Kosten: €17,- leden, €19,- niet-leden

21-Diner

In de eerste week na de kerstvakantie is het zover: de tweede activiteit van de DinerCo! Alsof je nog niet genoeg gegeten hebt met kerst gaan we gezellig met z’n allen dineren. Het thema zal 21-diner zijn. Dus je kunt alvast jurkjes gaan shoppen! Ik hoor je al denken: ik MOET hierbij zijn, maar wanneer is het? Het zal plaatsvinden bij Instock op 12 januari vanaf 18:30 uur. Een donderdag, zodat we daarna ook gezellig met z’n allen een dansje kunnen wagen. En dat allemaal voor maar 10 euro! Dus hou nog een gaatje over in je buik, pak je mooiste jurk uit je kast en trek je stoute hakken aan.

Wat: 21-diner
Wanneer: Donderdag 12 januari vanaf 18:30 uur
Waar: Instock Amsterdam
Kosten: €10,- voor leden, €15,- voor niet-leden

Symposium #2: Ongelukkige Moeder – Een Symposium Over Prenatale Depressie

Maandag 12 december is het dan zo ver! Op deze datum vindt het tweede symposium van dit jaar plaats, dus dat betekent dat er weer een colloquiumpunt te verdienen is. Het symposium zal gaan over prenatale depressie. Dit is een depressie, die bij vrouwen tijdens de zwangerschap ontstaat en langdurig aan kan houden. Een prenatale depressie is zeer ingrijpend voor vrouwen en hun omgeving. Interessant dus om hier meer over te leren.
De gastsprekers van de avond zijn Babbete Bais, een wetenschapper, en Anita Brinkman, een ervaringsdeskundige. Babette werkt momenteel mee aan twee onderzoeken die te maken hebben met prenatale depressie. En Anita komt ons vertellen over haar eigen ervaringen met dit soort depressie. Zij zullen de verschillende kanten benaderen die jouw kennis over dit onderwerp nog verder zullen vergroten.

Hieronder nog even de informatie op een rijtje:

Wat: Een symposium over prenatale depressie
Wanneer: Maandag 12 december van 19:30 tot ongeveer 21:30 (deuren openen om 19:15)
Kosten: 1 euro voor leden, 2 euro voor niet-leden
Waar: REC-C1.04

Schaatsen

** Let op: door onderhoud van de schaatsbaan is deze activiteit verplaatst van maandag 7 november naar donderdag 8 december **

De eerste activiteit van de SportCo komt eraan! Op donderdag 8 december van 20:30 tot 23:00 gaan we schaatsen op de Jaap Edenbaan. De kosten bedragen 2 euro voor leden en 3 euro voor niet-leden. We verzamelen om 20:30 bij de Jaap Edenbaan. Daarvoor kun je gezellig eten met de SportCo en het bestuur en dan vertrekken we samen naar de Jaap Edenbaan (eten is op eigen kosten). Je bent zelf verantwoordelijk voor je schaatsen (vanaf 6 euro te huur) en handschoenen zijn verplicht.

Wanneer: donderdag 8 december
Tijd: 20:30 verzamelen, tot 23:00 schaatsen
Waar: Jaap Edenbaan Amsterdam
Kosten: 2 euro voor leden, 3 euro voor niet-leden
Belangrijk: handschoenen zijn verplicht!

Feest “Rumble In The Jungle”

Woensdag 23 november is het zover! Het eerste feest van Comenius zal in samenwerking zijn met de studieverenigingen Sarphati, SEC, Kwakiutl en Mercurius. Het thema is Rumble in the Jungle! Trek dus je meest Tarzanachtige outfit aan en kom met ons dansen tot in de late uurtjes. Het feest wordt gehouden in club Nyx, en deze super toffe locatie zal voor één avond omgetoverd worden tot een ware jungle.

Aanmelden kan via onderstaand formulier. Wanneer je een bevestiging hebt gehad van de FeBo én hebt betaald, kun je je kaartje komen ophalen in de Comeniuskamer.

Wat: Feest “Rumble in the Jungle”
Wanneer: 23 november
Hoe laat: 22:00-04:00
Waar: Club Nyx
Kosten: €6,50 voor leden en €7,50 voor niet-leden en bij de deurverkoop

Ouderavond

Op donderdag 3 november is het zover: de ouderavond van Comenius! Op deze avond zullen Geertjan Overbeek en Hulya Altinyelken een minicollege geven over een actueel pedagogisch en onderwijskundig onderwerp. Eva Brancart zal de avond afsluiten door een werkgroep te geven, zodat jouw ouders eindelijk eens leren begrijpen wat APA nou eigenlijk betekent. Hierna is er nog de mogelijkheid om je ouders al jouw favoriete plekjes op de UvA te laten zien, waaronder natuurlijk de Common Room en de Comenius kamer. Kortom, dit mag je niet missen!

Documentaire “Audrie & Daisy”

​Dinsdag 18 oktober is het tijd voor de eerste activiteit van de AcCo! We zullen de studiegerelateerde documentaire ‘Audrie & Daisy’ gaan kijken. Het begint om 19:30 in de Common Room. Wij zullen voor lekkere hapjes zorgen en in de Common Room kunnen drankjes gekocht worden. Wij hebben er super veel zin in en hopelijk jullie ook. Het gaat zeker gezellig worden!

Symposium #1: Münchhausen By Proxy

Op maandag 10 oktober organiseert Studievereniging Comenius haar eerste symposium van het studiejaar. Dit keer zal het symposium gaan over Münchhausen by proxy, een syndroom waarbij moeder haar kinderen mishandelt door ze opzettelijk ziek te maken. Het belooft een super interessante avond te worden, dus zet het alvast in je agenda! Het symposium zal om 19:30 beginnen en de deuren gaan om 19:15 open. De kosten bedragen €1 voor leden en €2 voor niet-leden. Dit moet contant betaald worden voor aanvang van het symposium. Wij hebben er super veel zin in en we hopen jullie allemaal te zien op 10 oktober.

Wat: Symposium over Münchhausen by Proxy
Wanneer: Maandag 10 oktober van 19:30 tot 21:30 (deuren openen om 19:15)
Waar: REC C1.04
Kosten: 1 euro voor leden, 2 euro voor niet-leden
Aanmelden: Mailen naar symco@comenius-uva.nl o.v.v je naam + wel/niet lid of via onderstaand formulier

Pannenkoeken-Pubquiz

De eerste activiteit is een feit en zal plaatsvinden op woensdag 21 september! Zoals de titel al aangeeft zullen er pannenkoeken gegeten worden en ondertussen een spel worden gespeeld. Je hoeft je daarna niet meer te verplaatsen, aangezien de borrel van Comenius op dezelfde locatie is; café de Havelaar! Naast dit voordeel is dit de perfecte activiteit om je medestudenten beter te leren kennen, en hoe kan je dat nou beter doen dan onder het genot van een pannenkoek?!
Aanmelden kan vanaf maandag 12 september via www.comenius-uva.nl. Vermeld bij opmerkingen je studiejaar! We hopen jullie allemaal te zien!

Wanneer: woensdag 21 september om 18:00
Waar: Café de Havelaar
Kosten: 3 euro leden, 4 euro niet-leden

VVD Onderwijsdag

Benieuwd wat ondernemend leren is? Wil je brainstormen over de leraar van de toekomst? En in discussie met de staatssecretaris van Onderwijs?
Dan is de VVD Onderwijsdag een event voor jou!

De leraar centraal
Op 10 september organiseert het VVD Netwerk Onderwijs de eerste onderwijsdag, met als thema ‘de leraar’. De dag heeft een gevarieerd programma. Experts presenteren innovaties in het lesgeven. We discussiëren over hoe onze docenten nog beter kunnen worden. Staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker en andere prominente politici delen hun visie, o.a. over gelijke kansen in het onderwijs. Meer informatie over het programma vind je onderaan deze pagina en in de bijlage via deze link.

Iedereen is welkom
Je hoeft geen lid te zijn van de VVD om deel te nemen aan de onderwijsdag. Zowel leden als niet-leden, iedereen is welkom. We zijn juist nieuwsgierig naar nieuwe ideeën van mensen met verschillende achtergronden.

Meld je aan voor 1 september
Je kunt je aanmelden voor de onderwijsdag via deze link. Hier kun je ook aangeven bij welke deelsessies je aanwezig wilt zijn en of je aansluit bij de lunch. We kunnen de dag slechts voor een beperkte groep organiseren, dus meld je tijdig aan.

Tijd en locatie
Tijden: 10.00 – 17.30 op zaterdag 10 september (deelname aan een beperkt deel van de dag is mogelijk)
Locatie: UniC havo-vwo, Van Bijnkershoeklaan 2 in Utrecht
Bereikbaarheid: De locatie is goed bereikbaar via het OV en de auto. Er is tevens voldoende (gratis) parkeergelegenheid in de directe omgeving. Je vindt de routebeschrijving hier.

Toelichting op het programma
Naast de plenaire discussie met staatssecretaris Sander Dekker zijn er een aantal parallelle sessies. Een drietal sessies gaat over innovaties in het onderwijs en bij een drietal sessies gaan we in discussie over belangrijke onderwerpen rondom het leraarschap.

Innovaties in het onderwijs:

Blok 1: Lesgeven aan het jonger kind
Als kind van 0 tot 2 leer je relatief het meest tijdens je hele leven. Maar krijgt deze periode voldoende aandacht? Samen met Marilse Eerkens (schrijver van “Wat doen we met de baby”) gaan we het gesprek aan over lesgeven aan het jonge kind.

Blok 2: Maker Education
Leren door maken, het kind als ‘uitvinder’. Dat is het idee achter Maker Education. Met een expert maker ondervinden we zelf wat het betekent. Wat is de rol van de leraar in Maker Education? Dit blok vindt plaats onder leiding van een ervaren “Maker”.

Blok 3: Ondernemend leren
Al enige tijd werken zeventien scholen samen om “ondernemend leren” in de haarvaten van hun onderwijs te krijgen. Met Leo Lenssen gaan we het gesprek aan over wat ondernemend leren is, waarom het van belang is en hoe het in het onderwijs ingebed wordt.

Discussie en debat:

Blok 1: De rol van de leraar
We voeren een discussie over de leraar ten behoeve van een nog te verschijnen publicatie van de Teldersstichting onder leiding van Jan Anthonie Bruijn. Eerder verscheen al de “derde dimensie”. Het vervolg hierop gaat over de rol van de leraar.

Blok 2: De lerarenopleiding van de toekomst
Goede leraren vragen om een goede lerarenopleiding. Samen met de VO-raad brainstormen we over hoe de ideale lerarenopleiding er uit zou zien.

Blok 3: Docent kwaliteit in het hoger onderwijs
Wat betekent goed docentschap in het hoger onderwijs? Kan het hoger onderwijs iets leren van het voortgezet- en basisonderwijs? Het Interstedelijk Studenten Overleg deed onderzoek naar docenten in het hoger onderwijs. Samen met hen gaan we het debat aan over een aantal stellingen.​


SV Comenius is hier te vinden:
Nieuwe Achtergracht 166, B1.05

Maandag t/m Vrijdag
Van 11:00 tot 16:30
Ook hier kun je SV Comenius vinden: Klik hier om lid te worden