Activiteiten 2021-2022

 

Om al onze leden op de hoogte te houden van de symposia, reizen en andere leuke activiteiten die wij organiseren, sturen wij elke week onze nieuwsbrief naar alle leden en andere geïnteresseerden. Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen? Dan kun je je hier inschrijven!

 

Alumni activiteiten

Op maandag 18 januari 2021 hebben wij onze eerste alumniactiviteit georganiseerd! Er zal nu elk jaar een alumniactiviteit georganiseerd worden om onze alumni iets speciaals aan te bieden. Alle informatie over de activiteiten speciaal voor alumnileden van Comenius vind je hier!

 

Eindbarbecue – 1 juli

Lieve Comenianen,
Het is dan eindelijk weer tijd voor een echt Comenius diner! Om het jaar af te sluiten gaan we met zijn allen gezellig barbecueën in het Westerpark! Wie wordt hier nou niet blij van?! 

Wat? Zomerse Barbecue Grill & Chill
Waar? Westerpark
Wanneer? Vrijdag 1 juli
Kosten? €4,50 voor leden en €6,50 voor niet-leden

*Bij slecht weer gaat het evenement niet door.

 

Feest 50 Tinten Zomer – 15 juni

Lieve leden, op 15 juni zal het laatste feest van dit studiejaar alweer plaatsvinden. Het thema is zomer, dus trek je leukste kleuren uit de kast! Leden krijgen voor 2 euro toegang, 5 welkomstdrankjes én een hele leuke avond. Maar ook niet-leden hebben dit voor 4 euro al in the pocket! 

Wat? Feest!
Wanneer? 15 juni, 21.00
Waar? Club YOLO
Kosten? 2 euro voor leden en 4 euro voor niet-leden

 

Waterfietsen met de AcCo – 9 juni

Lieve leden, op 9 juni gaan wij waterfietsen door de grachten van Amsterdam! Je krijgt de kans om Amsterdam op een nieuwe manier te verkennen. Daarnaast is er voor iedereen een pizza en drankje beschikbaar achteraf! Meld je snel aan want vol = vol! De aanmeldingen sluiten op 8 juni om 23:59 uur. 

Wat? Waterfietsen
Wanneer? Donderdag 9 juni van 15:15 tot 18:30 uur
Waar? Stromma, Leidseplein
Kosten? €4,00 voor leden, €6,00 voor niet-leden

 

Diner Ramen Noodles – 25 mei

Lieve Comenianen, 

Het is dan eindelijk weer tijd voor een echt Comenius diner! We gaan met zijn allen gezellig ramen eten bij Wagamama, vlakbij het Rembrandtplein. Wie wordt hier nou niet blij van? Meld je snel aan, vol=vol!

Wat? Comenius Ramen Noodles Diner
Waar? Wagamama
Wanneer? 25 mei, vanaf 19:15
Kosten? 9 euro voor leden en 11,70 euro voor leden

 

The International Master Activity – May 23th

Study association Comenius is hosting an event for the students of the international masters. The concept of the event is to connect with fellow master students. During this event we are going to make traditional Dutch food. It is still a surprise what we are going make but we would love to make it with you!

Date and time: the 23th of May at 15:30
Location: REC B1.02 (at the UvA Roeterseilandcampus)
Price: Free!

We are looking forward to see you there!

Kind regards,
The 26th board of study association Comenius

 

Heel Comenius bakt – 19 mei

Lieve leden,

Op 19 mei vindt er vanaf 18 uur in de Common Room een creatieve en leerzame avond plaats. Kom de mooiste taarten maken terwijl je leert over koken met kinderen. Niet te vergeten dat de mooiste, leukste of origineelste taart kans maakt op een leuke prijs!

Wat? Taarten versieren terwijl we leren over koken met kinderen
Wanneer? 19 mei om 18:00
Waar? De Common Room
Kosten? €1,- voor leden, €3,- voor niet-leden

 

Zeilweekend – 13 t/m 15 mei

Lieve leden,
Jullie kunnen je NU aanmelden voor de lang verwachtte bootreis! We stappen vrijdagochtend 13 mei aan boord van een groot schip in Harlingen, om er pas weer zondagmiddag 15 mei af te komen. We gaan dus drie dagen de zee op en varen onderweg langs meerdere Waddeneilanden om daar wat leuke activiteiten te ondernemen en het eiland te verkennen! Klinken deze drie dagen vol zee, varen & gezelligheid jou als muziek in de oren? Twijfel dan niet langer en meld je meteen aan, je mag dit alles meemaken voor maar €84,- Wees er snel bij, want VOL = VOL! Je kunt je tot en met maandag 9 mei aanmelden!

Wanneer? 13 t/m 15 mei
Waar? Reis rond de Waddenzee
Prijs? €84,-

 

Songfestival-pizza-middagborrel – 12 mei

Lieve leden,
Is borrelen tot 3 uur snachts eigenlijk net iets te veel van het goeie voor jou? Dan wordt je heel blij van de borrel van aanstaande donderdag 12 mei; dit is namelijk een middagborrel! Sluit gezellig om 17:00 aan bij de Biblos voor een pizza en een drankje. Voor €6,- ben je er bij! (€8,- voor niet-leden). Daarnaast is het thema van deze borrel songfestival, dus als het je leuk lijkt om te horen hoe onze secretaris de Diepte van S10 vertolkt moet je je in ieder geval snel aanmelden! (spoilers: hi-la-risch)
 
Wanneer? 12 mei om 17:00
Waar? Biblos, Leidseplein
Prijs? Leden: €6,-  Niet- leden: €8,-
 
 

Symposium ‘Waar ligt de grens?’ – 25 april

Lieve leden,
25 april vindt alweer een nieuw interessant symposium plaats! Het Symposium zal fysiek plaatsvinden op de Roeterseilandcampus op maandag 25 april. Het zal gaan over het thema ‘Waar ligt de grens?’, waarbij Annemarie van Oosten en Esmaralda de Haan zullen spreken. Zorg dat je erbij bent en een colloquiumpunt verdient!

Liefs,
De SymCo

Wanneer? 25 april van 19:00 – 21:00
Waar? Roeterseilandcampus
Prijs? Leden: €1,-  Niet- leden: €3,-

 

Beste docent & Scriptie uitreiking – 21 april

Lieve Leden,
Wil jij weten wie de beste docent van het jaar is geworden en wie een dijk van een masterscriptie heeft geschreven? Kom naar de beste docent-scriptie uitreiking! Ook dit jaar organiseert Comenius dit evenement samen met POW en nog beter nieuws voor jou: de aanmeldingen zijn vanaf 8 april geopend!

Het zal een hybride evenement zijn. Dit betekent dat je tijdens je aanmelding kan kiezen of je online of fysiek aanwezig wil zijn. Voor fysiek geldt vol = vol. Je kan een colloquiumpunt voor een scriptiepresentatie verdienen als je de hele bijeenkomst aanwezig bent. Na afloop is er een feestelijk borrel! Komen jullie het academisch hoogtepunt van dit jaar samen met ons vieren? We zien jullie graag 21 april. 

Groetjes,
Lenrine Dalmeijer (Bestuursstudent POW)
& Ilja Vos (Commissaris Onderwijs)

Wanneer? 21 april vanaf 17.00
Waar? Roeterseilandcampus
Prijs? GRATIS!

 

Mozaïekmiddag – 11 april

Lieve leden, op 11 april organiseren wij een gezellige mozaïek middag! Je krijgt de kans een kunstwerk te creëren voor jezelf (of misschien voor iemand anders!) die je vervolgens ook weer mee naar huis mag nemen. Meld je snel aan want vol = vol! 

Wat? Mozaïeken
Wanneer? Maandag 11 april van 16:00 tot 19:00 uur
Waar? De Commonroom op de Roeterseilandcampus
Kosten? €6,00 voor leden, €8,00 voor niet-leden

 

Build Your Future Event – 6 april

Op woensdag 6 april vindt het Build Your Future Event plaats! Het evenement is gericht op het werkveld van onze studies. Sprekers vanuit verschillende organisaties zullen tijdens het evenement meer vertellen over hun werk. Dit is dan ook de uitgelezen kans om je horizon te verbreden en verschillende carrière-opties te ontdekken. De avond zal bestaan uit 2 spreker-rondes en 1 workshopronde, aangevuld door een diner tussendoor en een afsluitende borrel. Dit allemaal voor maar €3,- voor leden en €5,- voor niet-leden! Het programma is als volgt:

Programma:
16:45 – Inloop
17:00 – Opening
17:20 – Ronde 1
18:00 – Workshop
19:00 – Diner + informatiemarkt
20:05 – Ronde 2
20:45 – Afsluitende borrel

Nog even in het kort:
Wat? Verschillende sprekers, workshops en een informatiemarkt om kennis te maken met het werkveld.
Waar? Roeterseiland
Wanneer? 6 april, 16:45-20:45
Kosten? €3,- voor leden, €5,- voor niet-leden

 

Reis Algarve, Portugal – 6 tot 11 maart

Na dat eindeloze thuiszitten in deze winterse kou is het natuurlijk een heel goed idee om even op vakantie te gaan naar een warm oord… En dat gaan we ook zeker doen dus! We maken dit jaar een citytrip naar Lagos, surfen en chillen op een prachtig strand en bij een mooi zwembad, eten pizza in de zon, doen yoga en nog veel meer leuks!
Voor €340,- kan je hierbij zijn, je hoeft je alleen nog maar aan te melden! wees er snel bij, want vol = vol!

Wat? Reis naar Algarve
Waar? In het zonnige zuid-Portugal
Wanneer? 6 – 11 maart
Kosten? €340,- (alleen leden)

 

Allerlaatste online Feest – 24 februari

Lieve leden,

Hebben jullie al last van vierkante ogen? Dan hebben wij goed nieuws! De FeCo wil graag dit online tijdperk met een knaller afsluiten! Dus heb jij zin om je studiemaatjes eens buiten schooltijd tegen te komen op een ONLINE feestje? Kom dan vooral even koekeloeren!
Het belooft een gezellige avond te worden met goodiebag, pubquiz, muziekbingo, never have I ever en allerbelangrijkst; heel veel plezier!! Jij kan er bij zijn… Meld je dus snel aan via de onderstaande link!

Wat? Allerlaatste online Feest
Waar? ONLINE (voor de laatste keer!)
Wanneer? 24 februari
Kosten? €2,- voor leden, €4,- voor niet-leden

 

Burgers ’n Beers – 22 februari

Lieve Comenianen,

Nadat we er lang op hebben moeten wachten is het dan eindelijk weer tijd voor een echt Comenius diner! We gaan met zijn allen gezellig burgers eten en bier drinken bij Pacific op het Westergasfabriekterrein. Wie wordt hier nou niet blij van?! Meld je snel aan, vol=vol! Denk er wel aan dat je bij het diner de QR-code moet laten zien.

Wat? Burgers ’n Beers Diner
Waar? Pacific Amsterdam
Wanneer? 22 februari
Kosten? €11,- voor leden/ €13,- voor niet-leden

 

Biblos Borrel – 17 februari

Lieve leden, 

Wat hebben wij genoten van de vorige fysieke borrel! 17 februari verwelkomen we jullie graag weer in onze geliefde Biblos. Vanwege de beperkingen in het aantal gasten wat de Biblos mag ontvangen werken we voor deze borrel nog steeds met aanmeldingen. De borrel is van 18:00 tot 22:00 en deelname kost €2,50, hier krijg je van ons een drankje voor wanneer je aankomt! 

Wanneer: donderdag 17 februari, 18:00 tot 22:00
Waar: Biblos Amsterdam!
Kosten: €2,50; je krijgt van ons een drankje bij binnenkomst 😉

 

Moordmysterie – 16 februari

Lieve leden,

Kom 16 februari de speurneus uithangen en help ons met het oplossen van een moordmysterie! De groep die als eerste de oplossing achterhaald staat een mooie prijs te wachten. Dit is een online activiteit waarvoor je alleen een werkende computer of laptop nodig hebt. Zet je detective pet op en meld je snel aan want vol = vol!
Aanmeldingen gaan individueel, wil jij echter heel graag met een vriend in dezelfde groep komen? Benoem dit dan in de opmerkingen.

Wat? Moordmysterie oplossen
Wanneer? Woensdag 16 februari vanaf 17:00 uur
Waar? Thuis achter je laptop
Kosten? €2,- voor leden, €4,- voor niet-leden

 

Biblos Borrel – 3 februari

Lieve leden, 

Het is eindelijk weer zover, de horeca mag weer open! Om dat te vieren willen wij graag ons glas met jullie heffen in onze geliefde Biblos. Vanwege de beperkingen in het aantal gasten wat de Biblos mag ontvangen werken we voor deze borrel met aanmeldingen. De borrel is van 18:00 tot 22:00 en deelname kost €2,50, hier krijg je van ons een drankje voor wanneer je aankomt! Wees er snel bij, want de eerste 15 aanmeldingen krijgen daarbovenop ook nog een extra gratis drankje van ons!

Wanneer: donderdag 3 februari, 18:00 tot 22:00
Waar: Biblos Amsterdam!
Kosten: €2,50; je krijgt van ons een drankje bij binnenkomst 😉

 

Meet the Masters – 27 januari

Lieve leergierige leden,

Op donderdag 27 januari organiseert de EduCo het jaarlijkse Meet the Masters evenement van 17:00 uur tot 19:00 uur. Dit is een uitgelezen kans om meer informatie in te winnen over diverse masters. Er zullen masterstudenten aanwezig zijn die vertellen over hun master en zij zullen al jullie prangende vragen beantwoorden. Aanmeldingen gaan vrijdag 14 januari om 12 uur open! 

Wanneer: donderdag 27 januari 17-19 uur
Waar: Zoom
Kosten: leden: GRATIS, niet-leden: €2,-

 

Symposium Positieve Psychologie – 19 januari

Lieve leden, 

Meld je nu aan voor het symposium zodat ook jij erbij kan zijn! Het Symposium zal online plaatsvinden op 19 januari. Het symposium zal gaan over positieve pyschologie. Zorg dat je erbij bent en een colloquiumpunt verdient! 

Wanneer? 19 januari van 19:00 – 21:00 
Waar? Online via Zoom
Kosten? Leden: GRATIS Niet- leden: €2,-

 

Ervaringsdeskundige aan het woord –  10 januari
Lezing door Stichting Wij zijn BROER!

Lieve Comenianen,

Op 10 januari zal dan toch echt de EduCo activiteit gaan plaatsvinden! Van 19:00 tot ongeveer 20:00 uur zal er via Zoom een lezing worden gegeven door Stichting Wij zijn BROER!. Hierbij verteld Mike van der Velde over de stichting en de behandeling van jongeren met gedrags- en verslavingsproblematiek. Na afloop is er nog tijd om vragen te stellen. Wij kijken er erg naar uit, dus meld je snel aan! 

Wat? Ervaringsdeskundige aan het woord door Stichting Wij zijn BROER!
Waar? Zoom
Wanneer? 10 januari van 19:00 tot ongeveer 20:00
Kosten? leden: €1, niet-leden: €3

 

Met Comenius richting de feestdagen – 23 december

Online activiteit

Op donderdag 23 december organiseert het bestuur een activiteit voor alle vervallen borrels: Met Comenius richting de feestdagen🎄 Samen zullen we heerlijke drankreceptjes maken met zowel alcoholische opties als non-alcoholische opties! We spelen daarnaast graag een spelletje en houden ook van gewoon lekker kletsen. Dus heb jij zit om na je tentamens iets gezelligs met ons te doen vanuit je eigen huis meld je dan snel aan!
Deze activiteit is geheel vrijblijvend, wij vragen alleen om een aanmelding om de relevante informatie zoals receptjes met jullie te delen.

Wat? Met Comenius richting de feestdagen🎄
Wanneer? 23 december vanaf 20:00 
Kosten? Helemaal gratis! De ingrediënten voor de cocktails moet je wel zelf in huis halen.

 

Online congres – 1 december
Hoogbegaafdheid onder Kinderen en Jongeren

Lieve leden,

Het is alweer bijna tijd voor ons jaarlijkse congres! Het beloofd een interessant congres te worden, met als onderwerp deze keer ‘hoogbegaafdheid onder kinderen en jongeren’. Het congres vindt online plaats op woensdag 1 december van 17:00-21:15 uur. We hebben een divers programma samengesteld voor dit mooie evenement met wetenschappelijke sprekers, maar ook workshops over autisme en hoogbegaafdheid en hoogbegaafdheid in het onderwijs. Iedereen is welkom bij dit congres, aanmelden kan vanaf 10 november! De aanmeldingen sluiten 29 november om 12:00.

Wat? Congres ‘Hoogbegaafdheid onder kinderen en jongeren’
Wanneer? Woensdag 1 december van 17:00 tot 21:15 uur
Waar? Online via ZOOM
Kosten? €3,00 voor leden, €5,00 voor niet-leden
Wat je krijgt? een divers programma met verschillende sprekers, goodiebag, een workshop & 1 colloquiumpunt!

 

DoMiBo – 25 november

Lieve leden,

Vanwege de huidige maatregelen kunnen we helaas niet meer borrelen zoals we graag willen. Maar dat betekent niet dat we stoppen! We gaan aankomende donderdag gewoon lekker borrelen, maar dan in 2 tijdslots, van 16:00-18:00 en van 18:00-20:00. Hiervoor kan je je vanaf maandag 22 oktober 18:00 aanmelden! De BoCo is al ontzettend hard aan het brainstormen over wat voor leuke dingen we kunnen doen tijdens deze DoMiBo, dus zorg ervoor dat je er bij bent, want VOL=VOL. Voor deelname aan de borrel betaal je €2,50, hiervoor krijg je een lekker drankje aan het begin van de avond. Hopelijk tot donderdag!

PS: Vergeet je QR-code niet!

Wat? Borrelen!
Wanneer? Donderdag 25 november, 16:00-18:00 of 18:00 tot 20:00
Waar? Biblos Amsterdam
Kosten? €2,50 (zowel leden als niet leden)

 

Rollerskaten – 24 november

Lieve leden,

Op 24 november organiseren wij een heuse rollerskate avond bij Roller Planet! Naast het proberen te bewegen op wielen zullen jullie ook kunnen genieten van een drankje en wat bittergarnituur. Eigen rollerskates meenemen hoeft niet, maar het mag zeker!
LET OP! Een geldige corona QR-code is nodig voor deze activiteit. Meld je snel aan want vol = vol! Aanmelden kan vanaf 12 november.

Wat? Rollerskaten
Wanneer? Woensdag 24 november van 18:30 tot 21:00 uur
Waar? Roller Planet Amsterdam
Kosten? €7,50 voor leden, €9,50 voor niet-leden

 

Familieavond – 1 november

Lieve (nieuwe) leden!

Inmiddels zijn de eerste collegeweken achter de rug en binnenkort komt er een familieavond! Vinden jouw ouders, brusjes, ooms, tantes, vrienden of vriendinnen het leuk te zien waar je zo veel uren in de week doorbrengt? Op maandag 1 november kan je ze meenemen naar de familieavond! Op deze avond zullen er drie mini-colleges worden gegeven. Er zal een college worden gegeven over het doen van onderzoek gevolgd door een college over Pedagogische Wetenschappen of een college over Onderwijswetenschappen en de Universitaire PABO. De avond duurt van 19:00 tot +/-21:00 uur. Aanmelden kan vanaf 11 oktober! 

Wat? Familieavond
(Let op: dit is geen voorlichtingsavond!)
Waar? Roeterseilandcomplex
Wanneer? 1 november 19:00 tot +/-21:00 uur
Kosten? gratis!

 

Symposium KOPPzorgen – 6 oktober

Lieve Comenianen,

Op 6 oktober organiseren wij, de Symposiumcommissie, ons eerste symposium van dit studiejaar, “KOPPzorgen”. Tijdens het symposium gaan we van wetenschappelijke spreker Esther Mesman en praktijkspreker Petrina Haak horen over hun kennis en ervaringen met een zeer kwetsbare groep kinderen, KOPP-kinderen, oftewel kinderen van ouders met psychische problemen. Aanmelden kan vanaf 27 september!

 

Cometius introductieweekend – 1 & 2 oktober

Lieve nieuwe Comenianen,
De IntroCo heeft keihard gewerkt om een fantastisch introductieweekend neer te zetten. Laat je meenemen op deze reis door Amsterdam om elkaar en de vereniging beter te leren kennen! Aanmelden kan vanaf 7 september 12:00, VOL = VOL!!

Wat? Cometius Introductieweekend
Waar? Verschillende locaties in Amsterdam
Wanneer? 1 & 2 oktober
Kosten? €29,-

 

TEDuco – 20 september

Beste Comenianen,

De EduCo organiseert op de avond van maandag 20 september het eerste educatieve evenement van het nieuwe collegejaar! Lijkt het jou leuk om onder het genot van een biertje, wijntje of frisje naar een leerzame lezing te luisteren in onze oude vertrouwde biblos? Dan is dit het evenement voor jou! Jullie zijn vanaf 18.45 welkom en de activiteit begint om 19.00, zorg dat je er dan dus echt bent. Er is beperkt plek, dus meld je snel aan!

Wat? TEDuco TEDtalk
Waar? Biblos (op leidseplein)
Wanneer? maandag 20 september vanaf 18.45
Hoeveel? €2,- voor leden, €4,- voor niet-leden

 

ALV borrel – 16 september

Lieve leden,

Hopelijk hebben jullie al een beetje bij kunnen komen van de start van het collegejaar, want wij hopen veel energieke leden te kunnen verwelkomen op onze eerste borrel van het jaar! De borrel zal starten na afloop van de Algemene Leden Vergadering, waar het huidig bestuurd gedechargeerd zal worden en het kandidaatsbestuur officieel gechargeerd zal worden. Reden voor een toast dus! We verwelkomen jullie graag om 20.00 bij onze stamkroeg de Biblos aan het leidseplein. Helaas is er door de maatregelen nog steeds beperkt plek, dus wij werken met aanmeldingen. Voor €2,50 verzeker je jezelf van een plekje en regelen wij meteen het eerste drankje voor jullie. Hopelijk tot dan!

Wat? Borrelen!
Waar? bar Biblos, leidseplein
Wanneer? 16 september om 20.00
Kosten? €2,50 voor zowel leden als niet-leden (leden krijgen voorrang)

PS: Lijkt het je interessant om de ALV bij te wonen? Deze begint voor de borrel om 17.30 in A1.03. Alle leden zijn uiteraard welkom en krijgen een drankje en een snack 🙂 

 

Bowlen – 13 september

Hey lieve allemaal,

We hopen dat jullie hebben genoten van de vakantie en ook weer gaan genieten op 13 september want… dan organiseert de ActiviteitenCommissie de eerste activiteit van dit jaar: BOWLEN! Dé plek om lekker bij te babbelen en nieuwe leden te leren kennen! 1e jaars studenten: meld je dus vooral aan! Geniet trouwens ook van een lekker borrelhapje tussen het gooien door. Let wel op: we hebben een beperkt aantal plekjes beschikbaar en VOL=VOL. Aanmelden kan vanaf 6 september, om 12:00 precies.

Wat? Bowlen!
Waar? KNIJN bowling (dichtbij Amsterdam RAI)
Wanneer? 13 september 19:00
Kosten? €7,- voor leden, €9,- voor niet-leden


Comenius Intree Pubquiz – 30 augustus

De IntreeWeek staat voor de deur en we heten al onze nieuwe POW, OW en UPVA studenten graag een warm welkom! Daarom hebben wij in de Intreeweek op maandag om 17.00 een kleine Comenius pubquiz voor jullie opgezet in de Common Room in het ABC gebouw. Er is helaas maar beperkt plek, dus wij werken met aanmeldingen. Voor de rest is de activiteit helemaal gratis en zorgen wij voor een snackie en een drankje. 

   


SV Comenius is hier te vinden:
Nieuwe Achtergracht 166, B1.05

Maandag t/m Vrijdag
Van 11:00 tot 16:30
Ook hier kun je SV Comenius vinden: Klik hier om lid te worden