Het leukste jaar van je studietijd beleven? Doe een bestuursjaar bij Comenius!

 

Wat leuk dat je de weg naar deze pagina hebt gevonden. Op deze pagina zullen wij alle ins & outs met je delen over het reilen en zeilen tijdens een bestuursjaar. We zullen je vertellen wat een bestuursjaar inhoudt, wat je nou eigenlijk hebt aan een bestuursjaar en waarom wij het zo ontzettend leuk vinden. Er zullen verschillende doorklik linkjes tussen staan, klik daar ook vooral op als je meer wil weten. Mocht je na het lezen van dit alles nog vragen hebben dan mag je ons altijd mailen/appen/bellen/langskomen op de bestuurskamer (B1.05).

 

Wat is een bestuursjaar?
In een bestuursjaar ben je verantwoordelijk voor het besturen van Studievereniging Comenius. Jij bent dan samen met nog vier anderen bestuurslid. Dit klinkt als een hele verantwoordelijkheid en dat is het soms ook wel, maar je doet het niet alleen. Je bent een team en je kan altijd op je medebestuursleden terugvallen. Los van je bestuursgenoten heb je ook nog heel veel commissieleden die samen met jullie de vereniging draaiende houden. Je zal uitgedaagd worden en heel veel mooie nieuwe ervaringen opdoen. Je gaat vrienden voor het leven maken en je zal vaardigheden opdoen waar je je hele leven plezier van gaat hebben. Wij hebben heel wat afgelachen zoals je kan zien.

 

  

Wat zijn de verschillende functies?
Er zijn in een bestuur vijf verschillende functies, hieronder staan ze op een rijtje. Klik hieronder op een specifieke functie om te zien wat deze functie precies inhoudt!

Hoe veel tijd ben je kwijt aan een bestuursjaar?

De tijdsinspanning voor bestuursjaar is lastig om te vangen in een term. De ene keer zal je het drukker hebben dan de andere keer. Het kost je tijd, maar daar staat ontzettend veel tegenover. Als je goed plant, dan is het allemaal goed te combineren. Houd er rekening mee dat je waarschijnlijk wel wat studievertraging op zal lopen, maar wij studeerden alle vijf gewoon ook nog naast het bestuur! Voor deze studievertraging ontvang je een compensatie van de UvA in de vorm van een studiebeurs. Los van het studeren, werken wij ook alle vijf naast ons bestuursjaar en plannen wij tijd in voor onze vrienden en andere niet-bestuurstaken! Wil je zien hoe onze planning van een week per functie eruitziet? Klik dan hier. Lees hier ook hoe vorige besturen hun functie hebben ervaren!

 

 

Wat heb je aan een bestuursjaar en waarom is het zo leuk?

Waar moeten we beginnen? Het is een unieke ervaring om al zo vroeg in je leven op zo’n ‘belangrijke’ plek te werken en je leert heel veel over jezelf op zakelijk, maar ook persoonlijk vlak. Je leert heel veel vaardigheden die je niet tijdens je studie zal leren zoals: het onderhouden van contacten met bedrijven, het plannen van activiteiten, het organiseren van evenementen, maar ook het indelen van je eigen agenda, het samenwerken in een team en omgaan met onverwachte/nieuwe situaties. Daarnaast leer je ontzettend veel nieuwe mensen kennen en breid je je netwerk binnen en buiten de UvA uit. Dit klinkt allemaal vrij zakelijk, maar dit is juist vaak heel erg gezellig! Daarnaast staat een bestuursjaar super goed op je CV en heb je dus een streepje voor in je latere werkzame carrière. Je bestuursjaar duurt maar 1 studiejaar, maar de ervaringen die je allemaal op doet zouden in een ’gewoon’ studiejaar niet haalbaar zijn! Een once in a lifetime ervaring als je het ons vraagt.

 

Wil je meer weten?

Mocht je na al deze informatie nog meer vragen hebben (wat wij ons goed kunnen voorstellen) dan staan wij voor je klaar. Zo kan je je inschrijven voor een ommetje met het bestuur. Meld je daarvoor hier aan! Heb je het niet zo op wandelen, ook geen probleem! Meld je vooral aan en laat in de opmerkingen even weten dat je niet zo’n wandelaar bent, dan kijken we of we een kopje thee/koffie met je kunnen drinken om al je vragen te beantwoorden, dit kan fysiek en online! Uiteraard mag je voor elke algemene vraag ook mailen naar info@comenius-uva.nl. Of ons bellen op 06-55409587. 

 

Zie jij jezelf dit volgend jaar wel doen?
Stuur dan je CV, motivatiebrief en de uitslag van de DISCtest (diagram + begeleidende tekst)
(https://www.123test.nl/disc-test/) in één Word-document naar sollicitatie@comenius-uva.nl! In je motivatiebrief moeten de volgende elementen terugkomen:

  • Wat je drijfveer is om een bestuursjaar bij Comenius te doen.
  • Een top vijf van alle functies, waarbij je voor de eerste twee en de laatste een toelichting geeft over waarom je deze functies op die plek hebt gezet.
  • Waarom zou jij goed in een bestuur passen en de beste zijn in jouw voorkeurfuncties?
  • Hoe komt dit overeen met het resultaat van de DISCtest?
  • Verzin een leuk idee voor Comenius, wat zou jij graag doen?

De uiterste deadline voor het solliciteren is 6 mei om 23.59! Sollicitaties worden bij ontvangst in behandeling genomen, dus eerder solliciteren is ook zeker mogelijk 😉

Liefs, 

SollicitatieCommissie