Het leukste jaar van je leven beleven? Doe een bestuursjaar bij Comenius!

Wat leuk dat je interesse hebt in een bestuursjaar bij Comenius! Op deze pagina kan je alle informatie vinden die je nodig hebt. We geven antwoord op FAQ’s als: wat is een bestuursjaar? En wat heb je er nou eigenlijk aan? Op de pagina staan verschillende klikbare linkjes, dus kijk gerust even rond! Mocht je toch nog vragen hebben, wees niet bang contact met ons op te nemen door te mailen, appen of een postduif te sturen.

Wat is een bestuursjaar?
In een bestuursjaar ben je verantwoordelijk voor het besturen van Studievereniging Comenius! Een hele verantwoordelijkheid, maar je doet het niet alleen. Samen met vier andere bestuursleden en een heleboel commissies zorg je ervoor dat de vereniging draaiende blijft. Dit doe je door je eigen functie gerelateerde taken uit te voeren en te vergaderen, maar ook door aanwezig te zijn bij zo veel mogelijk activiteiten en samen met de commissies te zorgen dat dit in zo goed mogelijke banen wordt geleid. Naast dat een bestuursjaar heel erg leerzaam is, is het vooral heel erg leuk! Je maakt nieuwe herinneringen en een heleboel nieuwe vrienden, zoals je ziet op de foto’s op deze pagina! Wil jij het verhaal achter deze foto’s weten? Klik dan hier.

 

Wat zijn de verschillende functies?
In het bestuur van Comenius kan je kiezen uit vijf functies: voorzitter, secretaris, penningmeester, commissaris onderwijs en commissaris sociaal. Stuk voor stuk hele verschillende en afwisselende functies.

Klik hier voor de functie folder, waarin er per functie meer informatie wordt gegeven, en ontdek welke functie het beste bij jou past!

Hoe veel tijd ben je kwijt aan een bestuursjaar?
Een bestuursjaar kost wel wat tijd. Maar als je alles goed inplant, is het heel erg goed te doen! Houd er wel rekening mee dat je wat studievertraging op loopt, maar er is zeker nog wel tijd voor wat studeren naast het bestuursjaar. Hiervoor ontvang je wel compensatie van de UvA in de vorm van een bestuursbeurs. Naast je bestuur is er ook nog tijd over voor andere vrienden en een bijbaantje, maar je zal merken dat het bestuursleven vaak toch prioriteit heeft. Niet alleen omdat het gewoon veel tijd kost, maar ook omdat het zo leuk is. Lees hier ook hoe vorige besturen hun functie hebben ervaren!

Wat heb je aan een bestuursjaar?
Naast dat het een ontzettend leuke ervaring is die je nooit meer gaat vergeten en een bestuursjaar leuk op de CV staat, leer je ook nog iets van een bestuursjaar! Je takenpakket zal gevuld worden met veel dingen die de rest van je leven nog van pas zullen komen, zoals het onderhouden van contacten, het organiseren van evenementen, het plannen van activiteiten maar ook het indelen van jouw eigen leven. Je doet veel nieuwe ervaringen op waarbij je de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen. Ook bouw je een nieuw netwerk op, waar je de rest van je leven nog voordeel van kan hebben, en wat ook nog erg gezellig is! Kortom, je verbreedt je persoonlijke vaardigheden en je sociale leven op een fantastische, leerzame en gezellige manier.

Meer weten?
Je kan je inschrijven voor een ‘bakkie met bestuur’, je kan dan online of fysiek afspreken met een bestuurslid die de huidige functie vervult waar jij interesse in hebt. Zo kom je snel meer te weten over deze functie! Inschrijven kan hier!
Voor vragen over de specifieke functies, mail ons!
Voorzitter: voorzitter@comenius-uva.nl
Secretaris: secretaris@comenius-uva.nl
Penningmeester: penningmeester@comenius-uva.nl
Commissaris onderwijs: commissarisonderwijs@comenius-uva.nl of h.k.dalmeijer@uva.nl
Commissaris sociaal: commissarissociaal@comenius-uva.nl

Je kunt ook mailen naar onze algemene mail: info@comenius-uva.nl
Je kunt ons bellen op: 06-55409587
Je kunt ook altijd één van ons even een appje sturen! Volg ons voor meer informatie ook op Facebook (Studievereniging Comenius) en Instagram (@studieverenigingcomenius)!

Enthousiast geworden?
Stuur dan je CV, je motivatiebrief en de uitslag van de persoonlijkheidstest (klik hier) in één Word-document naar sollicitatie@comenius-uva.nl!

Je motivatiebrief moet de volgende elementen bevatten:
– Een top 5 van alle functies, waarbij je bij de eerste twee toelicht waarom je deze functies graag zou willen vervullen.

– Wat is je motivatie om een bestuursjaar te gaan doen bij Comenius?
– Waarom ben je geschikt voor een bestuursjaar en voor de functies van jouw voorkeur? En hoe komt dit overeen met het resultaat van de persoonlijkheidstest?
– Hoe functioneer jij binnen een team?