Zie hieronder voor het aanmeldformulier.
Ronde 1
Stichting JA!
Sabine Martens werkt als orthopedagoog bij Stichting JA! In 2021 is Stichting JA! ontstaan doordat zes kleine organisaties samen zijn gaan werken. We bieden aanvullende specialistische jeugdhulp aan kinderen/jongeren tot 18 jaar en hun gezinnen. We werken gebiedsgericht en outreachend. In elk stadsdeel werken we in een gebiedsteam met verschillende expertises, bijvoorbeeld experts op het gebied van jeugdhulp, jeugd-ggz, hulp voor jongeren in aanraking met justitie en hulp voor het hele gezin.
Zelf werkt ze sinds februari 2024 in het gebiedsteam van Stichting JA! in het stadsdeel Nieuw-West en haar expertise ligt vooral bij het jonge kind. Als orthopedagoog doet zij diagnostiek, behandeling en gezinsbegeleiding en is ze als behandelaar gekoppeld aan een behandelgroep voor het jonge kind. Voordat ze bij Stichting JA! kwam werken, heeft ze bij MOC ’t Kabouterhuis gewerkt, waar ze ervaring heeft opgedaan met deze doelgroep.
Tijdens het BYF event deelt Sabine over haar loopbaan, haar ervaringen in de aanvullende specialistische jeugdhulp en hoe een werkweek in een gebiedsteam van Stichting JA! eruit ziet.
Buro Bloei
Marielle Beckers is orthopedagoog en systeemtherapeut. Zij heeft een eigen praktijk in Amsterdam West en werkt daar met ouders en kinderen met allerhande hulpvragen. Binnen de praktijk is zij gespecialiseerd in tweeling dynamiek en werkt zij als verbinder voor het nieuwe gebiedsgericht samenwerken van de gemeente Amsterdam.
Marielle is tevens als gedragwetenschapper betrokken bij een aantal gezinshuizen. Voor haar werk daar heeft zij zich nageschoold op het gebied van kennis over trauma en traint schoolteams in het traumasensitief lesgeven.
Marielle heeft gestudeerd aan de UvA en daar ook een aantal jaar als docent gewerkt.
Taalschool de Vlugt
Lotte Barendse is leerkracht op Taalschool de Vlugt. Hier gaan nieuwkomerskinderen van 4 tot 13 jaar, die uit veel verschillende landen komen, naar school om de Nederlandse Taal te leren. Er wordt traumasensitief gewerkt om te voldoen aan de sociaal-emotionele behoeften van de doelgroep. Na een vaak onzekere periode in hun thuisland en een lange reis naar Nederland is de Taalschool de veilige haven voor de leerlingen. Daarom is het essentieel dat er een veilige omgeving is, waar kinderen Nederlands kunnen leren en ervaren hoe de Nederlandse maatschappij is ingericht. Na een jaar stromen leerlingen uit naar het regulier basisonderwijs.
Lotte werkt sinds september 2023 op de Taalschool en zal ingaan op haar ervaringen in het nieuwkomersonderwijs. Zij zal meer vertellen over de inrichting van het nieuwkomersonderwijs en de dagelijkse lespraktijk. Ook zal zij ingaan op uitdagingen specifiek voor de doelgroep, zoals de communicatie met anderstalige ouders en leerlingen, het omgaan met culturele verschillen binnen een groep en het omgaan met sociaal-emotionele problemen veroorzaakt door trauma.
PO-raad
De PO-Raad is de sectorvereniging voor het primair onderwijs (po). Als vereniging behartigen we de gemeenschappelijke belangen van de schoolorganisaties in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. Hierbij ligt de focus op vier samenhangende thema’s die volgens ons bepalend zijn voor de toekomst, namelijk onderwijskwaliteit, onderwijskansen, onderwijsarbeidsmarkt en bestuur&vereniging. Beleidsadviseur Claudie Grgić neemt jullie mee in het werken bij en functioneren van de PO-Raad. Tijdens de bijeenkomst staan we stil bij hoe de PO-Raad werkt, waar zij zich voor inzet, wat een beleidsadviseur doet en hoe het is om voor een vereniging te werken.
Workshops
Gebiedsgericht werken in Amsterdam
Amsterdam bestaat uit veel verschillende buurten, elk met zijn eigen karakter. De bedoeling is dat de jeugdzorg in nabijheid, in de leefwereld van de gezinnen wordt vormgegeven. Dat noemen we ‘gebiedsgericht werken’. Dit is een vrij nieuwe manier van werken waar ook jij later als professional mee te maken krijgt. In Amsterdam zijn 6 integrale gebiedsteams gestart. De grootte van de gebiedsteams én de expertise is gebaseerd op de opgaven per stadsdeel. Amsterdam Centrum/Zuid vraagt bijvoorbeeld om iets geheel anders dan Amsterdam Zuidoost. Benieuwd naar hoe gebiedsgericht werken in elkaar zit? Dan is deze workshop zeker iets voor jou!
StudiJob – Sollicitatiegesprek Voorbereiding
Boost je zelfvertrouwen met de Workshop Sollicitatiegesprek Voorbereiding! Wil jij sterk voor de dag komen bij je volgende sollicitatiegesprek? In onze interactieve workshop leer je hoe je jezelf overtuigend presenteert, lastige vragen beantwoordt én slimme vragen stelt aan de werkgever. Met praktische tips, oefeningen en persoonlijke feedback helpen we jou om vol zelfvertrouwen een sollicitatiegesprek in te gaan.
Wat: StudiJob Workshop Sollicitatiegesprek Voorbereiding
Voor wie: Studenten die zich willen onderscheiden bij sollicitatierondes
Waarom: Een goed gesprek is de sleutel tot succes!
Stichting MBTO – Mindfulness in de klas
De missie van Stichting MBTO is om mindfulness en sociaal-emotionele ontwikkeling duurzaam te integreren in het onderwijs. Wij geloven dat dit begint bij de leraar: een leraar die goed voor zichzelf zorgt, dient als levend voorbeeld voor zijn leerlingen. Stichting MBTO biedt trainingen, workshops en ondersteuning aan leraren en scholen om mindfulness op een praktische en wetenschappelijk onderbouwde manier toe te passen. Dit helpt bij het omgaan met stress, het vergroten van veerkracht en het creëren van een positief schoolklimaat. Zo dragen wij bij aan een onderwijsomgeving waarin zowel leerlingen als leraren kunnen floreren. Mindfulness is geen hype, maar een bewezen aanpak om mentaal welzijn te versterken en beter om te gaan met uitdagingen.
Ronde 2
Drieam
Lise Prikanowski is onderwijskundig implementatie consultant bij Drieam, waar ze haar passie voor onderwijs en technologie combineert. In haar rol adviseert Lise over onderwijskundige vraagstukken en is ze als specialist op het gebied van training en adoptie nauw betrokken bij de implementatie van educatieve technologie (edtech). Daarnaast verzorgt ze trainingen om organisaties en gebruikers optimaal te ondersteunen in het gebruik van deze innovatieve oplossingen. Tijdens het BYF event deelt Lise haar ervaringen en inzichten over haar loopbaan en haar dagelijkse werkzaamheden, en geeft ze een uniek kijkje in de dynamische wereld van edtech en onderwijsinnovatie.
Thuis Orthopedagogen
De missie van Thuis Orthopedagogen is om kinderen in de basisschoolleeftijd (4-12 jaar) met leer- en gedragsproblemen te ondersteunen, zodat ieder kind hun volle potentieel kan bereiken. Dit doen we in een huiselijke en positieve omgeving, waarbij veiligheid en de vertrouwensband centraal staan. Thuis Orthopedagogen biedt begeleiding en onderzoek op maat, en helpt kinderen, ouders en scholen bij het vinden van oplossingen voor diverse uitdagingen. Van sociale vaardigheidstrainingen tot het uitvoeren van diagnostisch onderzoek: het team streeft naar praktische, oplossingsgerichte aanpakken die aansluiten bij de behoeften van het kind. Het creëren van een veilige basis zodat er ruimte ontstaat voor groei en ontwikkeling vormt de kern van ons werk.
Levvel Gebiedsteam Noord
Noortje Rotterdam is psycholoog en Lenrine Dalmeijer is orthopedagoog. Zij zijn werkzaam bij Levvel binnen gebiedsteam Amsterdam Noord. Levvel biedt specialistische jeugdhulp en psychiatrische zorg voor kinderen, jongeren, ouders, opvoeders en gezinnen. Het gebiedsteam is een specialistisch team van hulpverleners met verschillende expertises: specialistisch ambulant hulpverlener, psycholoog en orthopedagoog, systeemtherapeut, klinisch psycholoog of psychotherapeut en kinder- en jeugdpsychiater. Een gebiedsteam biedt hulp die zo licht mogelijk is of zo specialistisch als nodig is, waarbij het eigen netwerk en de omgeving van het gezin zoveel mogelijk betrokken wordt. Wij zijn betrokken bij de diagnostiek en behandeling. De problematiek die wij zien is erg breed, we hebben onder andere te maken met eetstoornissen, ADHD, autismespectrumstoornissen, persoonlijkheidsproblematiek, trauma, angst, dwang en misofonie. Tijdens het BYF event delen Noortje en Lenrine over hun loopbaan, hun ervaringen in de specialistische jeugdhulp en hoe een werkweek in een gebiedsteam van Levvel eruit ziet.
De Waag
Jeugdbehandelaar (Fien Paardekooper) – als jeugdbehandelaar binnen de forensische geestelijke gezondheidszorg (ggz) behandel ik jongeren van 12 tot 23 jaar oud die in aanraking zijn óf dreigen te komen met politie en justitie. De jongeren die ik behandel komen zowel binnen het verplichte- als het vrijwillige kader voor. Denk aan agressie regulatie, behandeling van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en middelenmisbruik tegengaan. Ook wordt er vaak diagnostiek verricht wanneer een jongere in behandeling is bij ons. Niet alleen worden de jongeren op de poli individueel gezien, maar bieden wij ook gezinsbehandelingen aan, een daarvan is FAST (Forensisch Ambulante Systeem Therapie). Als FAST-behandelaar kom ik twee keer per week bij het gezin thuis, en werk ik zowel met ouders als de jongere aan het probleemgedrag en het voorkomen van een uithuisplaatsing. Dit is vaak een laatste redmiddel als het gezin alles al heeft geprobeerd.