Commissies

Leden van Comenius kunnen op verschillende manieren een actieve bijdrage leveren aan de vereniging. Dit kan onder andere door verschillende activiteiten, feesten, reizen en symposia gedurende het studiejaar te organiseren, te helpen met de kascontrole of te helpen in de Raad van Advies. Hieronder kun je een overzicht vinden van alle commissies die Comenius rijk is.

Commissies van Studievereniging Comenius:

• Activiteitencommissie (AcCo)
    De AcCo organiseert door het jaar heen sociale activiteiten. Denk hierbij aan een boottocht, een high tea of een workshop stijldansen.
  • Acquisitiecommissie (AcquiCo)
    De AcquiCo houdt zich samen met de penningmeester bezig met het sponsorgeld van de vereniging. Ze zoeken sponsoren voor de vereniging, bedrijven die willen samenwerken en leuke kortingen voor op het kortingspasje van Comenius.
  • Borrelcommissie (BoCo)
    De BoCo is aanwezig bij de borrels en organiseert door het jaar heen verschillende thema-borrels.
  • Congrescommissie (ConCo)
    De ConCo organiseert het jaarlijkse congres van Comenius. Dit gaat ieder jaar over een ander pedagogisch/onderwijskundig onderwerp. Tijdens het congres zijn er interessante sprekers en leuke workshops.
  • Dinercommissie (DinerCo)
    De DinerCo organiseert door het jaar heen verschillende diners.
  • Educatiecommissie (EduCo)
    De EduCo organiseert door het jaar heen studiegerelateerde activiteiten. Denk hierbij aan het jaarlijks terugkerende kroegcollege of een EHBO-cursus.
  • Feestcommissie (FeCo)
    De FeCo organiseert door het jaar heen een aantal feesten van Comenius.
  • GROEI redactie (GROEI)
    De GROEI redactie is verantwoordelijk voor het schrijven van ons verenigingsblad, de GROEI.
  • Introductiecommissie (IntroCo)
    De IntroCo wordt pas opgestart in het tweede semester en organiseert het introductieweekend dat ieder jaar opnieuw plaats vindt aan het begin van het studiejaar.
  • Kascommissie (KasCo)
    De KasCo controleert regelmatig de geldzaken van de vereniging.
  • Praktijkdagcommissie (PdCo)
    De PdCo organiseert de jaarlijkse praktijkdag van Comenius. Hier komen verschillende sprekers uit het werkveld naartoe om te vertellen over hun werk.
  • Reiscommissie (ReCo)
    De ReCo organiseert een liftweekend en een studiereis. Het liftweekend wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en zal twee of drie dagen duren. De studiereis duurt meestal een week en is iets verder, afgelopen jaar gingen wij naar Sofia.
  • Raad van Advies (RvA)
    De RvA geeft meerder malen per jaar gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur.
  • Sollicitatiecommissie (SoCo)
    De SoCo zal in het tweede semester beginnen met het afnemen van sollicitaties voor bestuursfuncties en uiteindelijk een nieuw kandidaatsbestuur samenstellen.
  • Symposiumcommissie (SymCo)
    De SymCo organiseert 2 symposia in het studiejaar 2018-2019 en 1 aan het begin van studiejaar 2019-2020. De symposia gaan over onderwerpen die tijdens de studie normaal gesproken niet veel aan bod komen.
  • Vormgevingscommissie (VoCo)
    De VoCo is verantwoordelijk voor het maken van promotiemateriaal van de vereniging. Ook is de VoCo verantwoordelijk voor het vormgeven van de GROEI.
  • Zoekcommissie (ZoekCo)
    De ZoekCo start in het tweede semester met het benaderen van eventuele sollicitanten voor het nieuwe bestuur.

Functies binnen de commissies:

• Voorzitter
    De voorzitter heeft contact met de coƶrdinator uit het bestuur en zit de vergaderingen voor.
  • Secretaris
    De secretaris notuleert tijdens de vergaderingen en houdt de mail bij.
  • Penningmeester
    De penningmeester houdt samen met de penningmeester uit het bestuur de financiƫle stand van de commissie bij.
  • Commissielid promotie
    Het commissielid promotie zorgt voor de promotie van de commissie.