Presidium

Presidium

Comenius organiseert per jaar vier Algemene Ledenvergaderingen (ALV’s). Hier zullen belangrijke zaken die intern gebeuren worden besproken. Soms worden er belangrijke keuzes gemaakt, dan mogen alle reguliere leden hier hun stem uitbrengen. Alle leden hebben ook de mogelijkheid om een stuk in te brengen, dit kunnen we dan bespreken tijdens de ALV.

Het organiseren van de ALV is een bijzondere taak. Er komt veel bij kijken, je levert een belangrijke bijdrage aan de vereniging. Het organiseren en presenteren van de ALV’s zal vanaf 2022 door het Presidium gedaan worden, in samenwerking met het bestuur. Daar kun jij deel van uitmaken!

Het presidium bestaat uit drie leden: de voorzitter, de vice-voorzitter en de secretaris. De functies worden hieronder kort toegelicht:

Voorzitter: Je zit de ALV’s voor en zorgt dat de ALV soepel verloopt. Je zorgt ervoor dat de leden de kans krijgen hun vragen te stellen of hun mening te delen, maar je houdt ook het oog op de tijd en voorkomt onnodige of langdurende discussies.

Vice-voorzitter: Je ondersteunt de voorzitter tijdens de ALV. Je zorgt ervoor dat je belangrijke documenten paraat hebt staan, houdt de tijd in de gaten en helpt bij andere extra taken.

Secretaris: Je notuleert de ALV. Dat betekent dat je mee typt tijdens de ALV, zodat iedereen kan teruglezen wat er besproken is. Ook onderhoud je het mailcontact.

Lijkt het jou een mooie ervaring of juist een leuke uitdaging om plaats te nemen in het presidium? Solliciteer dan nu via deze link.