Interview Lisanne Ament – Learning Consultant bij KLM

Welke studie heb je gedaan en wanneer ben je afgestudeerd?

Ik heb in de bachelor de PABO gedaan aan de Hogeschool van Amsterdam, hierna gelijk doorgegaan naar de premaster Onderwijswetenschappen gevolgd door de master Onderwijswetenschappen. Deze heb ik in de zomer van 2021 afgerond.

Wat ben je direct na je studie gaan doen en wat doe je nu?

Direct na mijn studie ben ik gaan werken, in september 2021. Ik zit in de functie waar ik mee ben gestart. Ik ben Learning Consultant bij KLM op de afdeling Learning & Development in het Ontwikkel & Ontwerp team. Mijn team bestaat uit 10 collega’s en hierbij hebben we nog inhuur (zoals van het bedrijf Triamfloat).

Wat is het belangrijkste wat je hebt geleerd op de opleiding/in het werkveld?

Ik vind de masterstage een belangrijk onderdeel in de studie, hierdoor heb ik een beeld gekregen van wat ik zou kunnen gaan doen als werk en ook vooral wat mij aanspreekt of juist niet. Ik heb er voor gekozen om 6 maanden fulltime stage te lopen in plaats van de 2/3 maanden fulltime die ervoor staat.

Heb je nog een tip voor andere alumnileden (die net afgestudeerd zijn)?

Als je een baan zoekt, bel met het bedrijf/de manager en kijk of er een klik is en stel verdiepende vragen over de functie voordat je solliciteert. Het moet van beiden kanten een match zijn. Gelukkig zit je niet je hele leven vast aan een baan/bedrijf, dus ‘probeer’ vooral veel dingen uit!

Wat vind je het leukst aan je werk?

De afwisseling en vrijheid. Als Learning Consultant werk ik op projectbasis en zit ik bij verschillende afdelingen binnen KLM zoals Cargo, Inflight, Ground Services of Engineering & Maintainance. Hierdoor bouw je een groot netwerk op en werk je met veel verschillende doelgroepen, wat erg belangrijk is om rekening mee te houden bij het ontwikkelen.

Uiteraard krijg je ook te maken met wat politieke sensitiviteit en uitdagingen. Maar de expertise ligt in mijn team en dan komt er vaak veel vrijheid bij kijken als we laten zien wat wij kunnen. Ik heb ook mijn eigen team waar ik kennis kan uitwisselen en we helpen elkaar. Vaak zit ik op een project met een collega, wat erg fijn is nu ik nog veel aan het leren ben. Ik had mij geen betere start kunnen wensen!

Wat is de mooiste herinnering uit je studententijd?

Moeilijke vraag zeg. Mijn studententijd was een groot feest, maar er werd ook hard gestudeerd en gewerkt. Ik heb de lustrumcommissie gedaan toen mijn dispuut 100 jaar werd in 2018. Dat is niet te overtreffen!

Wat heb je meegenomen uit je studie wat je nu nog gebruikt in het werkveld?

Zoals ik eerder al zei vind ik de stage een belangrijk onderdeel binnen een studie. Hier heb ik geleerd om te werken met collega’s, te ervaren waar je terecht kan komen als onderwijskundige en alle soft skills die erbij komen kijken. Toch heb ik ook concrete dingen meegenomen uit mijn studie, zoals het ADDIE model of een doelgroepanalyse. Beide gebruik ik regelmatig in mijn werk.

 

Wil je eens een kop koffie drinken om meer te weten te komen over mijn functie? Dat lijkt mij leuk! Email mij graag op Lisanne.Ament@klm.com