Presidium zoekt Presidium!

Presidium 1 zoekt Presidium 2!

Wil jij je graag in (blijven) zetten voor studievereniging Comenius, werken in een leuk en gemotiveerd team en je CV een boost geven? Overweeg dan het Presidium! Als Presidiumlid heb je een actieve en belangrijke rol binnen de studievereniging, terwijl je nog genoeg tijd over houdt om echt te studeren en andere leuke dingen te doen. Voor het tweede Presidium zijn we nog op zoek naar:

– Een voorzitter
Jij bent niet bang om voor een groot publiek te spreken en hebt natuurlijk overwicht. Tijdens de Algemene Ledenvergadering leid je iedereen door het programma heen en vergaderingen met het presidium zelf zit je natuurlijk ook voor.

– Een secretaris
Jij bent precies en vlot, niks op de vergadering ontgaat jou. Tijdens de ALV maak jij de notulen en achteraf zorg je dat die netjes bij de leden terechtkomen. Ook ben je verantwoordelijk voor het mailcontact.

– Een vice-voorzitter
Elk probleem kent een oplossing is een motto waar je je in kunt vinden. Tijdens de vergadering zorg je dat de stemming er goed in zit door de boodschappen vooraf te regelen en zorg je ook dat de stemming ter plekke goed verloopt en alle stemmen netjes geteld worden. In de promotie van de ALV heb je ook een flinke vinger in de pap.

Zo heeft de secretaris van afgelopen jaar, Olga van der Pol, het ervaren:
Secretaris Eerste Presidium der Studievereniging Comenius, klinkt dat niet deftig? Ik voel me in ieder geval toch wel een beetje speciaal, telkens als ik dat onder een mailtje naar jullie mag zetten. En om eerlijk te zijn staat het ook wel leuk op je CV.

Gelukkig hoefde ik zelf niet heel deftig te zijn om deze functie te vervullen, sterker nog, dit jaar hebben we er als Presidium voor gekozen om de communicatie naar de leden een tandje toegankelijker en informeler te maken. Dat betekent dat ik de kans krijg leuke, vlotte mails naar jullie te schrijven en af en toe zelfs een grapje in de notulen kan stoppen. Tijdens de ALV zelf is het voor mij vaak aanpoten, want dan tik ik ongeveer 2000 woorden per uur, maar de rest van het jaar is de werkdruk goed te overzien. Een week of 8 voor de volgende ALV beginnen we met het verdelen van de taak en het voorbereiden en zo werken we langzaam naar elke nieuwe ALV toe. Ik zou zeggen dat dat me tot nu toe nooit meer dan een uurtje in de week kost. Als jij jezelf dit ook wel ziet doen, is het Presidium een mooie kans om op een wat professioneler niveau iets te betekenen voor de vereniging, zonder dat je daarbij de fijne ontspannen Comenius sfeer hoeft te missen!

Dit vond vice-voorzitter Suzan van haar rol bij het eerste presidium:
De vice-voorzitter van het eerste Presidium van Comenius, wat een titel! Toen ik hoorde dat ik het lid kon zijn van het allereerste Presidium van de vereniging, dacht ik: het wordt tijd om mijn pak uit de kast te halen en af te stoffen. Gelukkig is het niet altijd even formeel: hoewel ik me graag uitdos voor de algemene leden vergaderingen, gaat de helft van mijn functie nog altijd om precies het juiste aantal stokbroden voor de ALV te halen.

Als vice-voorzitter ben je een beetje de vliegende keep van het Presidium. Bij de ALV zelf zorg je dat het stemmen goed verloopt, voor de vergadering maak je promotieschema’s, ben je verantwoordelijk voor het boeken van een lokaal. Als de voorzitter uitvalt, neem jij haar taken ook over. Kortom, je zorgt dat de organisatie van de algemene ledenvergaderingen soepel verloopt. Als koningin van de georganiseerde chaos dacht ik eerst: al die verantwoordelijkheden, dat red ik nooit! Gelukkig ben je in deze functie nooit alleen, je hebt lieve bestuursleden die je helpen met bijvoorbeeld het lokaal boeken en een Presidium-lid helpt je bij het sjouwen van de flessen wijn. Als je het mij vraagt is vice-voorzitter de gezelligste functie van het Presidium, je proeft een beetje van alles en je spreekt ontzettend veel mensen. Zo’n veelzijdige functie staat niet alleen ontzettend goed op je CV, je leert er ook nog eens een hoop van!

Herken je jezelf hierin of zoek je ook zo’n ervaring?
Stuur dan jouw sollicitatie inclusief CV (met studentnummer en lidmaatschapsstatus), motivatie en top 3 functievoorkeuren naar presidium@comenius-uva.nl