Presidium 3 zoekt Presidium 4!

Presidium 3 zoekt een Vice-voorzitter!

Ben jij de ultieme event host of ben je heel goed in pakkende teksten schrijven? Of kan je goed multitasken en snel typen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het Presidium, wat is dat? Dat vraag je je misschien af als je een mailtje van ons krijgt voor een algemene ledenvergadering. Het Presidium is de commissie binnen Comenius die de algemene ledenvergaderingen organiseert, voorbereidt, vastlegt en voorzit. Het Presidium zorgt ervoor dat leden geïnformeerd worden over het plaatsvinden van een algemene ledenvergadering, zorgt dat er voldoende snacks aanwezig zijn, organiseert de stemmingen tijdens de vergaderingen en leidt de vergaderingen in goede banen. In die zin is het Presidium niet alleen maar wat je ziet tijdens een ALV van Comenius: ook achter de schermen ondersteunt het Presidium het bestuur in het organiseren van de ALV’s. Doordat de commissie gecoördineerd wordt door de voozitter van Comenius en het Presidium intensief samenwerkt met het bestuur van de vereniging, is het belangrijk dat het Presidium een objectief orgaan is. Zo mogen leden van het Presidium geen mening geven of vragen stellen tijdens een ALV en hebben zij ook geen stemrecht. Op die manier zorgt het Presidium ervoor dat er een sfeer wordt geschept waarin iedereen gehoord en serieus genomen wordt! Het Presidium bestaat uit een voorzitter, die de ALV voorzit en leidt, een secretaris, die de ALV notuleert en betrokken is bij het verzenden van de stukken voor de ALV, en een vicevoorzitter die betrokken is bij de stemming en de logistieke organisatie van een ALV. Dit jaar zijn we nog op zoek naar een vicevoorzitter. Is deze belangrijke en gezellige functie iets voor jou? 

Als lid van het Presidium regel jij samen met je commissieleden dat de Algemene Ledenvergaderingen soepel verlopen. Dit doen jullie in samenwerking met het Bestuur. Een jaar bij het Presidium is niet alleen leuk, maar staat ook mooi op je CV!

Je kan solliciteren door een motivatiebrief en CV te sturen naar presidium@comenius-uva.nl!

Nog niet overtuigd? De leden van het huidige Presidium vertellen hieronder over hun functies.

Suzan– voorzitter

Hoi allemaal,

Ik ben Suzan en ik ben dit jaar de voorzitter van de Algemene Ledenvergaderingen (ALV) van Studievereniging Comenius. Dat betekent dat ik betrokken ben bij het organiseren van de vergadering en de tussentijdse meetings met het Presidium voorzit. Mijn belangrijkste taak is echter het voorzitten van de ALV’s; zorgen dat deze in goede banen loopt, orde houden, de stemmen tellen, mensen de beurt geven en de agenda naleven. Ik vind het ontzettend belangrijk dat leden hun stem kunnen laten horen tijdens de vergaderingen en dat dit op een constructieve manier gaat. Als voorzitter van het Presidium probeer ik dan ook zoveel mogelijk een fijne, ongedwongen ALV na te streven. Zie ik je bij de volgende ALV?

Groetjes,

Suzan

 

Isa – secretaris

De belangrijkste taak als secretaris in het presidium is dat je tijdens de ALV’s de notulen maakt. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld leden die niet op de ALV waren, toch op de hoogte blijven van wat er in de vereniging gebeurt. Ik vond het leuk om sommige grappige opmerkingen terug te lezen in de notulen, wat het ook leuk maakt om eraan te werken. Verder maakt de secretaris een opzetje voor de mail die naar de leden uitgaat met daarin de documenten die zullen worden besproken tijdens de ALV. Dus, als je het leuk vind om met een klein groepje de ALV’s te organiseren en een beetje goed kan typen, solliciteer dan als secretaris voor in het presidium!

 

 vice-voorzitter

Als vice-voorzitter ben je verantwoordelijk voor het schrijven van stukjes waarmee de ALV’s worden gepromoot op onze sociale media. De bijhorende posters vraag je aan bij de Vormgevingscommissie of ontwerp je soms zelf als je toevallig in een creatieve bui zit.

Verder ben je ook degene die bepaalt over de snacks en drinken tijdens de ALV’s en doe je met hulp van een medecommissielid of bestuurslid de boodschappen. De ultieme macht over drinken en snacks dus!